Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HGUC 1/144 lazım

SturmVogel

Öne çıkan mesajlar

Yurtdışına çıkan veya figür vs getirten varsa şunlardan herhangi biri lazım.Kutusu açılmamış olmalı.

http://www.hlj.com/product/BAN926793

1- Hyaku Shiki+Mega Bazooka Launcher

http://www.tisinc99.com/guse01fuarzz.html

2- Full Armor ZZ Gundam (Sentinel Type)

http://www.tisinc99.com/gu00mszafz.html

3- Zaku II FZ
Sosyal ağlarda paylaş

kutusu nasi lacilmamis olmali?

zaten plamolarin kutulari aciktir gayet almadan incelemen icin

elidme murasame var yazmistim istersen satiyim

yada bekliyceksin bir osnraki partide istedikelrini siparis ederim alirsin benden

ayrica hyakushiki HG dir bitek diegrleri 1/144
so naldikalrimzi elimzide patladi sen bilirisn gene ama felaket kotuler adam edebilmek icin baya tecrube ve iyi alet edevat lazim
airbrush yoksa unut zaten
Sosyal ağlarda paylaş

şu an işyerindeyim de belki şu an cvp yazamayabilirim, pazar ayrıntılı konuşacağız sanırım

dediklerimden sadece Hyaku Shiki'nin HG olduğu doğru. Hyaku Shiki ve Zaku II FZ açıklamalarında pre painted olduğu yazılmış. FAZZ'da boya vs gerekir yazıyor ama kalas gibi alet, boya çok da gerekmez bence. Alanı gördüm yaramaz diyorsan diğer seçeneklere de göz atarız gerçi.

1/100lerin model çeşitliliği düşük gibi. Sence de öyle değil mi?

bir de sen model kit alırken neyi öneriyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

simdi bak detayli anlatiyim

o resimelrdeki boyanmis halidir

kutudan parca parca cikar keser takarsin

renkli dedigi bu palstik kitler genellikle tek renk plastige basilir tamami tek renk olur

bandaideki teknoloji ise bu kitleri birkac renge absma imkani evriyor ama bu boyanmsi demek degil

nasil diyim hmmm
misal ayaginda beyaz kisim var armor u orasi beyaz degil iste
bir boyanmamsi resim koyalim

simdi HG lerde boyanmamis parca sayisi 2 parcadan biri gibidir
bu sayi master gradelerde 300 parcada bir gibidir Perfect Gradelerde ehr parca onceden renkli ve detaylidir

oysa HG olmiyan 1/144 ler bakkaldan aldigin dandrik robot maketleri gibidir tek renkle cikarlar genelde ama utanmadan onceden boyal iderler

MG le HG in temel farki MG lerde ic iskeletin mevcut olmasidir
bir MG gundamin minyatur versiyonu gibidir heleki son senelerde cikan v2.0 MG ler mini birer perfect grade gibidir pistonlari vardir detay yuksektir

3 cesit gunpla yapis tarzi vardir

bir kisim kutudan ciktigi gibi yapar oyuncak gibi gorunur bu cunki plastik parlaktir ve zirhin panel cizgileri boyanamdigindan gercekci durmaz

bir kisim sadece bu cizgielri cekip birakir

ben genelde cizgielri cekip mat evrnikel bitiririm, aniemdeki goruntuyu alir bu sekidle direk

en profesyonelelr ise golgelendirmeden 0 astrlama ve ustuen boya hatta savas hasarina kadar ugrasir

HGUC serisinin en buyuk ozelligi hem kucuk hem detayli oldugu icin ciddi modelcilere detay calisma sansi verir basit modelcilere ise MG le 1-2 gun ugrasmadan cabuk gudnam yapmanin zevkini tattirir

HG olmiyan 1/144 leri ise yeni basliyanalr detay yoksunlugundan almaz bu kitler genelde sifirdan kendini modelini yapan veya parcalarini dioromalarda kullanmak istiyen admalara hitap eder

gecmis maket tecrubesi yoksa HG le baslamak makbuldur cunki dedigim gibi MG ler asiri detaylidir ve yeni basliyan hata yapicagindan hem zorlar hemde pahalli oldugundan batirinca uzulursun

MG lerdeki model sayisi HGUClar kadar degildir cunki sadece en iyilerin MGi yapilir
108 MG var su anda

Perfect Grade ise sadece elite isidir

Zaku II,RX-78,GP01/GP02,MKII,Zeta,Strike,Wing gibi dizaynalri tutan gundamlarin PG i vardir bitek

o yuzden hguclarla absla kendi tarzini gelsitir

sonra MG e ister istemez dayanamayip geciceksin
direk gudnmain minyaturu oldugu icin dayanamayip eninde sonunda herkes MG e tutuluyor

PG ler asiri pahalli oldugundan ve bir elin parmakalriyal sayilabilciek kadar az model oldugundan pek tercih edilmiyor

cesitli arkadaslarin yolladigi resimelrle gosteriyim hatta

boyanmis verniklenmis ancak panel cizgileri cekilmemis bir MG nemo

boyanmamis verniklenmemis ancak penel cizgielri cekilmis MG zeta v2.0

boyanmis verniklenmis ve cizgileride cekilmis bir MG zeta (renkleri kafasidnan boyamis custom alet)

boyanmamis ancak cizgi cekilip verniklenmis zeta v2.0 (stickerlari cok kotu yapistirmis)

boyanmamis panelleri yapilmamis verniklenmemis zeta

burda ustet boyanmis ince islenmis bir HG olmiyan 1/144 var asagida ise boyanmamis halini gorebiliyrosun minink resimde

ondeki dom sadece verniklenmis arkadaki char custom zaku ise boyanmamis panelelri yapilmamis verniklenmemis

gordugun gibi siradan 1/144 ler ile HG 1/144 ler arasinda ucurum var (arkadak ichar zakudan bir parti getiriyor arkadasim onumuzdeki ay ondanda temin edebilirim istersen)

Sosyal ağlarda paylaş

Bilgi için çok teşekkürler Viktor.

Hem yeni başlayacak olacağım için hem sonradan ölçekli dursunlar istediğim için normal standart 1/144lerle başlamak istiyorum. Bu nedenle sanırım kalite benim için ön planda olmayacak başlangıç için. Tisinc ve HLJ gibi sitelere baktığımda 6-7 $ gibi fiyatlara grunt MS'lerin modellerinin edinilebildiğini gördüm. Başlangıç için bunlar uygun olur herhalde.

Senin Murasame'ye talibim bu arada.
Sosyal ağlarda paylaş

beni dinle valal senin iyiligini dusunuyorum

parani direk cope at daha iyi
almiskan HG al 1/144 u

ciddi ciddi normalelrien verdigin paraya degmez isin kotusu sevicegin halde bikarsin

HG ler baslamak icin en ideal kitlerdir
siralama asagidan yuakriya gitmiyor :)
bide olcek olayini cok takma kafana

eninde sonunda gaza gelip MG 1/100 rx-78 alicaksin :P

cok ciddi takilirsan cabuk bikarsin bak dost sozu dinle

herhangi bir HG ile basla hatta benim yolliycagim murasame idealdir

sonra istersen ayarlariz istedigin kitleri ben getirtebilirim yada arkadas satiyor getirip en kotusu

1/144 normalleri ilerde HG lerin yaninda acayip siritir
o derece estetikten detaydan yoksun seyler onlar
ciddi anlamda eskiden bakkalarda satilan kitlere benziyorlar
inan yapmak ne tecrube kazandirir nede ortaya cikan sey rafta durucak kalitede olur

ha ielrlersin bri airbrush in filan olur ciddi ciddi
bizim arkadas 30 tane GM aldi filo yapti kendini bunlardan
o zaman cok siritmiyorlar iste :P
Sosyal ağlarda paylaş

Hmmm tamam. Bir de 1/144lerin takım halinde satılanları var. Mesela Gundam Grypss War setinin üçü de HGUC olduğu yazıyor. 45 $lık fiyat verilmiş. Tek almaktansa daha uygun gibi, değil mi?

http://www.tisinc99.com/gd139090.html

---------------

Murasame'ye talibim, fiyat olarak ne istersin?
Sosyal ağlarda paylaş

18 eurodan almsitim linkledigim yerden turk versiyonu yapma hayalleriyle
shipping ile vergisini ekelrsek 35-40ytl civari visey tutar heralde sen hesapla istersen

kar icin satmiyorum zaten elidme kaldi maksat degerlenmsi olsun bir senedir kapali dolapta duruyor oyle (ki http://www.hlj.com/product/BAN949834 var acilmamis daha her gece ruyama giriyor bitir beni diye :()

setelre gelince cok farketmiyor gryps seti ozellikle

ama guntank guncannon ve rx78 in oldugu set guzeldi guntank kolay bulunmuyor genelde

bide tabiki efsane triple dom seti vardir
jet stream attack pozunda sergilemek icin display standi cikar icinden

hyakushiki ise tam bir bela onuda ekliyim
parcalar kaplama oldugundan kestigin yerde hayvan gibi iz kaliyor maketi bitirince beyaz beyaz birsuru izi oluyor ustunde

kaplama gudnamlarin genel talihsizligi ama bandai bu sene gelsitirdigi bir yontemle kesme yerlerini iceri almayi basardi(yeni cikan HG 1/100 akatsuki gundamda avr su anda bi) bundan sonra yeni bri hyakushiki cikarirlarsa ayakta alkisliycaz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...