Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 lol elitist olan benim sen degilsin ahahaha bole otu boku ustune alinan tipler cok tuhaf oluyor yahu
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Viktor said: ikiyuzluluk boyle bisey keredi olayi cok sacma degil ancak zaten adam gibi egitim evrilemiyen ulkede tamamini ozellestirmek sacmaligin daniskasi zengin cocuklar universite okusun fakir meslek okulu elistislikle ilgili belirtigim bolum buydu.
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 bencede paralı olmalı burs oranlarıda %25 ile %50 arasına çekilmeli... çok mantıklı konuşmuş adam... zengin adamın kendini geliştirmesi için imkanları çoktur, fakir olupta kendini geliştirebilme şansını yakalamış insanlarında burs ile bu kesime kazandırılması sağlanabilir. herkez üniversiteli olcak diye bi olay yok.. birileride bu üniversitelilerin kıçını toplamalı..
Mike Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 bi dershaneye 3-4 milyar para veriliyodu en son sanırım. liseden üniye öss değilde daha kolay bi sınav yapsalar + para koysalar. dersane parasıyla aynı olsa. fıstık gibi herkes gider. dersaneye gidip bi bok beceremeyen 1000 lerce insan var. aynı parayı devlet okullarına bagıslasalar, yıllık olarak gayet güzel kalkınır üniler, hatta %50 sini ama gelipte her sene için 5-6 mılyar ıstersen selam olsun derler adama.
Mumu Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 bu ülkede apartman görevlisine "kapıcı" kamyon şöförüne "kamyoncu" belediye hizmetlisine "çöpçü" diyip, üzerine de moşşak geçildiği sürece kimse meslek lisesiymiş bilmemnesiymiş demesin bana. burada atıp tutan arkadaşlar biriniz gidip kaportacılık yapın bakalım? özel okulda okuyan paralı beyinsiz moronlara ne demek lazım peki? onların okumaya hakkı var, ama fakir olanların yok mu? fakir adam nasıl para kazanacak? kaportacılık yapın gidip biriniz hadi?(kaportacılık burada tamamiyle örnektir, değiştirin kafanıza göre, kaynak ustası olsun, lastikçisi olsun ne bileyim hayal gücünüze kalmış) yapmazsınız, yapmayız yapmazlar. önce insanların bakış açısını düzeltmek lazım. tabi türkiyede bunu yapabilmek için toplu katliam şart orası ayrı da, ülkede kadın kalmaz malesef. insanların mesleği ile bile alay edebilecek, hor görebilecek insanlar olduğu sürece yapacak bir şey yok zaten. amerika ya burası. oradaki sistemi uygulayacakmış bak bak. doğru bi onların üniversite sistemlerini almadığımız kalmıştı zaten geriye. bu ülkede lise mezununa asgari ücretten yukarı maaş yok arkadaş. bulanı alnından öpüyorlar. kim ister asgari ücret alıp kaportacıda çalışmayı? onun yerine gider mühendislik okur ayda 1 lira kazanır yine kar eder adam. boş beleş atıp tutmayın ya. kaymak tabaka gibi konuşuyosunuz harbiden sinirlerim gerildi. o kadar basitti . düşük faiz ile kredi verse nolur adam sanki çıktığı gibi ölümüne o borcu ödemeye kasacak. ha olur da böyle bi şey yürürlüğe girerse, ben ve benim gibi bir sürü kişi de o üniversitelere öyle bir takar ki o on lirayı, yaptıklarına yapacaklarına pişman olurlar. gerildim sabah sabah.
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 bide essek yukuyle vergi veriyoruz "iskandinavya 30 katini oduyormusmus" iskandinav ulkelerinde ortalama bir vatandasin geliride burdakinin 30 kati DHL de kamyon soforlugu yapan ama altinda son model BMW si olan arkadasim var hemde evli adam ayni sekilde hollandali bri arkadas var adam calismiyor sosyal guvenlikel geciniyor okuz gibi bilgisayar aldi kendine sabah aksam wow oynuyor avusturalyali arkadasim var hep soylerim eleman bagimli oyuncu 6 ayda bir 1-1.5 ay geceleri temizlikcilik yapiyor sonra kalan 4.5 ay yiyor iciyor geziyor once yasam kalitesini ve geliri yukari cekin sonra egitim sistemine filan ozenirsiniz bide madem amerikaya ozenicez su unievrste oncesi egitimede el atalim bi 15000 sinavla ogrenciyi bogmak gereksiz ezber derslerle bayiltmak yerine laylaylom olsun ilkokulalr liseler filan standart develt liselerinde spor salonu olsun havuz olsun vesaire sadece vatandasa gecirebilicekleri yanalrina ozenirler amerikadaki gibi demokratik olalim secim sistemini yeniden ele alalim vekil adayalri parti ici demokrasiyel asagidan yukari secimlerle belirlensin derseniz birakh yaauu ne luzum var derler tabi
huun Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Erdal Şafak'ın konuyla ilgili yazısını okumanızı isterim.
nutella yerim Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 zaten paralı donem basi 700 ytl har(a)ç oduyorum
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 mantikli gorunsede develtten burs alabilciek ogrencileri belirlemede takunyalialr soz sahibi olucagindan son derece sacma imamhatip e ozel otobus tahsis eden canim akepemin adil bir sekilde bu burslari dagiticagian inanmak dunyanin okuzun absinin ustunde duran bir tepsi olduguna inanmak gibi bisey
Joker Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mumu said: bu ülkede apartman görevlisine "kapıcı" kamyon şöförüne "kamyoncu" belediye hizmetlisine "çöpçü" diyip, üzerine de moşşak geçildiği sürece kimse meslek lisesiymiş bilmemnesiymiş demesin bana. evt burasıda ince bi nokta. milletimizdeki bu kültürleme den dolayı malesef çok oturmuş bi olay. nasıl aşılır bilinmez.
riglous Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Calismak ayip bi sey degildir diyerek asilir. Insanlara bunu soyleyerek ozguven kazandirmak gerek. Ha ama insan da yaptigi isten utaniyosa bu konuda onun da sorunlari vardir. Meslek lisesine gelmeyin bu konudan..
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 amaç sadaka kültürünü geniş kilelere yayabilmek, gece kondu ahalisi zaten üniversite ile uğramışyor kömür v.s. yardımları ile bundan medet umarak yardım sever(!) olana oy veriyor, yardım alamayan az cok karnını doyuran belki okumuş belki okumamış kişilerinde sadaka kültürüne muhtaç olması gerekli bu açıdan bu paralı üniversite hükümet için güzel neo liberal bir atılım.böylece oylarını belki vermeyen okumuş kitle de, hükümete ucuz kredi ile oyunu esirgemeyecek.istatistiklere bakarsanız akpnin nisbeten az oy aldığı ve muhalefet partisinin oy oranı yüksek olan kesim ne zenginler nede fakirler ama okuma düzeyi yükseldikce hükümetimizin oy oranı azalmaktadır.
darkness87 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 odiflame said: amaç sadaka kültürünü geniş kilelere yayabilmek, gece kondu ahalisi zaten üniversite ile uğramışyor kömür v.s. yardımları ile bundan medet umarak yardım sever(!) olana oy veriyor, yardım alamayan az cok karnını doyuran belki okumuş belki okumamış kişilerinde sadaka kültürüne muhtaç olması gerekli bu açıdan bu paralı üniversite hükümet için güzel neo liberal bir atılım.böylece oylarını belki vermeyen okumuş kitle de, hükümete ucuz kredi ile oyunu esirgemeyecek.istatistiklere bakarsanız akpnin nisbeten az oy aldığı ve muhalefet partisinin oy oranı yüksek olan kesim ne zenginler nede fakirler ama okuma düzeyi yükseldikce hükümetimizin oy oranı azalmaktadır. hiç bu yönden düşünmemiştim ama çok doğru bi tespit gibi geldi bana. yavaş yavaş herkesi kendilerine muhtaç hale getirecekler ve kalıcı olacaklar.
Laurelin Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 naziler gibi... hitlerin yukselisini yeniden izliyor gibi oluyorum bazen
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 naziler 30 katlar sakin, surekli bir bagirma istegindesiniz birincisi zenginlik fakirlikle olayin hic bir alakasi yok azimle bu tarafa cekiyorsunuz. Birincisi diyelim sadece zengin cocuklari okudu turkiyedeki toplam universite boslugunun %10 unu anca dolar dolmaz o yuzden boyle gaza gelmeyin. Sonra universitelere para verenler okuyacak sadece parayla secilecek diye birsey okumadim ben kendinizce yine ayni gazdasiniz. Bir kere yine sinav veya baska sistemle ayrilacak, dunyanin her yerinde boyle bu zaten. Fakir zengin ayirtma olmadan takunyanla alakasi olmadan rahat kredi verilecektir zaten. Bunda cok ta bir zorluk yok. Kaldiki universitelere gelen kaynakla universitelerin ne kadar ilerleyecegini soylemeye gerek yok, kaldiki 10 sene 20 sene ucuz faizli krediyi odemeninde o kadar abartilacak bir yani yok.
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 sonra meslek liselerinin kapiciklikla alakasi yok ve gayet iyi maaslar alan bir cok usta var ortalikta o yuzden oyle cok bilmeden gaza gelmeyin.
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 üniversiteler kaynak yetersizliğinden mi bilimde başarısızlar yoksa bilim adına kadroları eş dost akraba ile doldurduklerından ve ulema usulü prof doç cocuklarının araş gör olarak mesleğe başlamasından mı? paraları olsa bilim yaparlar diyorsunuz bende paraları olsa bilimde bir yere gelemezler cünkü o noktayı zaten hak ederek almadılar diyorum.konu üniversitelerin bilimde geri kalması kaynak sıkıntısı ile alakalı ise ben buna şaşarım.yetersizlere ünvan kadro verirsen bilim adına başkalarının üretimlerini ceviri diye öz geçmişine yazarsan dünya parasını akıtsan da bir nohut tanesi ilerleyemezsin.ülkenin tek problemi sanki üniversitelerin parasız olması ve kaynak yetersizliği, tıp fakültesi olan üniversiteler zaten döner sermayeden deli gibi para kazanmaktalar bu paraları bilime fene ayırsınlar kendi personellerine dağıtacaklarına.
elm Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 odiflame said: , tıp fakültesi olan üniversiteler zaten döner sermayeden deli gibi para kazanmaktalar bu paraları bilime fene ayırsınlar kendi personellerine dağıtacaklarına. Yuh diyorum sana , bu öğretmenlerin ders ücretini kesmek gibi birşey.Döner sermayeden pay almak doktorların hakkı ve aldığı paralarda öyle çok fazla değil. Öğretim görevlisi konusunda torpil kesin birşey , ama bunu başbakan bile yapıyor malesef.Arge'ye yatırılan kaynak yetersizliği de bir gerçek.Eğer bu ülke teknolojide önemli bir yerlere gelmek istiyosa 3 sınıf televizyonların ihraçatını yapmakla değil arge çalışmalarıyla gelebilir ancak. Üniversiteye gelicek kaynaktan hiç bahsetmeyelim bence , biz öderiz bu sefer devlet ödemeyi keser.Amaç devleti kücültmek bir nevi üniversiteleri özelleştirmek.Böyle bile olsa üstüne yök'ü kapatmazlar parasını biz ödediğimiz üniversiteyi gene kafalarına göre yönetirler.
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 matama said: birincisi sakin olalim kendi adima anadolu lisesi turkiye 399 uncusuyum, babamda emekli subay, ne yaptiysam kendim yaptim yani oyle elitist vs bir hava yok ortada. Her deneni imam hatipe cekerseniz isin sonunda tartisma anlamsiz. Birincisi buyuk bir ara adam acigi var, ve bunun en buyuk nedeni kimsenin bu okullara gitmek istememesi. Anadoludan gelen cocukta senin benim gibi gayet guzel kredi alir devletten oturupta bu konuda elistislik yapma olayini nerden cikardin anlamadim. Sonra bu ulkenin bu kadar bedava(300 milyon harcla muhendislik) acicak parasi yok begenin yada begenmeyin. Herkes 5 milyar kurslara dershanelere veriyor(en fakiri bile veriyor kandirmayin kendinizi) bu parayi universiteye aktarmanin o kadar buyuk abartmasi yok. Ama kafan sadece din- seriat ekseninde takildigi icin baska birsey dusunmuyorsun. ara adam açığının olması sorunu türkiyedeki özel sektörün üretimden hizmetler sektörüne kaymasıdır.(şöyle açıklayalım üretim yapan sayileşmiş bir özel sektörümüz olsa idi myona talep artardı ve eleman ihtiyacı olmazdı).özel sektör kendisi üretim yapmak istemediğini, tarım sektörü ve üretim sektöründeki emek yığılması olduğunu ve gizli işsizliğin şehirlere göçü arttırdığını bunun için hizmet sektörü ile bunun ikame edilebileceğini söylemişmiydi? hizmet sektörü 2 yıllık myo mu yoksa 4 yıllık mezunumu istemektedirler? bir oturun düşünün.sanki ülkede müthiş bir üretim ve sanayi gücü var.heryer fabrika veya kobi kaynıyorda ara eleman ihtiyacı var.yapmayın allah aşkına hizmet sektöründeki şirket sayısındaki artışa ve üretim sektöründeki kapanan şirketlerin sayısına bakın.sonra gelin hizmet sektörü için 2 yıllık myo mezunu usta aranıyor diye konuşun ve meslek liselerinden bahsedin.yoksa kimse bu kadar çok sanayi ve üretim yapan ülkede 4 yıllık okumak istemez ve hemen meslek lisesi ve myo ile hayata atılmak ister.bugün en çok iş ilanı veren şirketlerin gazetelerdeki ilanlarına bakın ve ondan sonra gençlerin neden 4 yıllık okumak istediklerini düşünelim. gayet güzel kredi alır meselesine gelince bu krediler uzun vadede ödenecekse teminat ve ipotek isterler.öğrenciler neyin teminatını verecekler diye düşündüm sanırım anne babalarının maaşı veya belki varsa anne babalarının evini teminat ederler.gayet te güzel kredi alırlar.acaba kaç banka uzun vadeli (10-20 yıldan bahsetmiş birisi) kredi verecektir? yoksa krediyi kredi ve yurtlar kurumumu verecek.ozaman tam bir matrak durum olur devletin bir kurumu bankaya dönüşür ve teminat ipotek almaya başlar.devlet kendi kurumundan kredi verip kendi kurumu olan üniversitelere para aktaracaksa bunun somut getirisi kısa vadede ne olacaktır? fiskal para transferi mi? şuanda zaten devlet bunu yapmaktadır.vergi kaynaklarını üniversitelere transfer etmektedir.fakat özel bankara kredi verecek diyorsanız cok uzun vadeli ve teminatsız kredileri bankalar vermeye pek yanaşmazlar.mortgage(tut koy sat) yasasını bir okumanızı tavsiye ederim. bu ülkenin 300 milyon para ile mühendislik açaçacak durumu yok lafı tam bir liberal söyledimdir.devlet üniversitelerden kar mı sağlayacaktı? dershanelerde 1 hatta 2 yıl verdiğin 5 milyar para ile üniversiteler kurtarılacaksa (en az 4 yıl okuyoruz üniversitede) harika bir durumdur.önce sağlığı paralı yaptık sonra sıra eğitimi paralı yapmaya geldi.sosyal devlet sanırım sadaka kültürü olarak algılanıyor memlekette, kömürümüz önce bedava veriliyordu şimdi eğitimimiz devletin lütfu ile parası ödenecek.çok güzel fikirler bunlar ya.
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 elm said: odiflame said: , tıp fakültesi olan üniversiteler zaten döner sermayeden deli gibi para kazanmaktalar bu paraları bilime fene ayırsınlar kendi personellerine dağıtacaklarına. Yuh diyorum sana , bu öğretmenlerin ders ücretini kesmek gibi birşey.Döner sermayeden pay almak doktorların hakkı ve aldığı paralarda öyle çok fazla değil. yuh deme bana ben bu sistemin içindeyim neler döndüğünü döner sermayelerde neler yapıldığını biliyorum.gelip doktorların hakkını alın demiyorum.döner sermaye adında dönerin kaynakları üniversitelerde hocaların yabancı dil yetersizliklerini gidersinler diye yabancı ülkelere eğitim almaya göndermek gibi arge calışmalarında değerlendiriliyor.yoksa kimse doktorların hakkını alalım demiyor.
4Ever Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Parası olan zaten devlet üniversitesi okumak için kasıyorsa salakmış. Bu adamın ne dediğinden haberi yok şuan 1milyon öğrenci kredi alıp okula girmeye kalksa devletin bunu karşılıcak parası Yok. Bunlar Fethullahcı gibi zihinlerin insanları kendine bağlamak için yaptıkları sonradan borçlanma politası. Sen şimdi al nası olsa ödersin hayatımda bu kadar saçma bir fikir duymayım yök başkanı olacak kişinin Okullar Bedava olmalı. Harçlar cok fazla demek yerine neler düşünüyor
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 doner sermaye doktora ingilizce bunlar dunyanin her yerinde olan seyler sasirmayin. Bizde sirkette insanlari yolluyoruz uludag vs. Doktor dediklerinizin bir tanesini tutamazsiniz yada adam akilli hizmet verdiremezsiniz obur turlu. Yanlis seylere bilmeden saldirmayin.
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 o noktaya atanırken zaten ingilizce dil bilgileri sınanarak atanıyorlar hepsi üds kpds sınavlarında çok yüksek puan alıp o kadroyu alıyorlar ama nedense ingilizce bilgileri tercüme yetenekleri cok kısır oluyor.yabancı dillerini geliştirmek babında ülke dışına 6 ay süre ile maaşlarının 1 buçuk katı yolluk ve gündelik ile gidiyorlar.bu sadece aklıma gelen bir örnek daha paraların nasıl çarçur edildiğinin örneklerini netten merak eden biri bulur.bu arada benden daha iyi biliyorsa birileri veya kendi şirketlerinin 1 2 haftalık gönderdiği eğitim ve rotastonlar ile karıştırıyorlarsa çalıştığım yere davet edeyim.bilim bilmeden konuşuyorum nede olsa :D
matama Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 e iyide bizde insanlari yolluyoruz amerikaya vs ye 6ay intern gibi egitim alsinlar diye ne var ki bunda? bunun neresi carcur sence birine egitim icin harcanan para carcur mu sence bir doktor veya isi olan baskasi 6 ay yurtdisina gidip egitim aliyorsa bu carcur mu ? nebicim acilardan bakiyorsunuz islere
odiflame Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 8, 2008 ben üniversitelerin kendilerine ayıracak kaynakları var zaten diyorum.arge yapmak isteseler zaten yapabilirler.araştırma projeleri bütçeleri var döner sermaye bütçeleri var.konu üniversitelerin kaymak yetersizliği sıkıntısı değil.sorun o noktadaki kişilerde. eğitimlere gelince ne var bunda dersen o noktaya atanan insanlar zaten yeterliliklerini almış kişiler olmalılar.bir kişi doçent profesör olduktan sonra dil eğitimine gidiyorsa problem vardır.ben araş.gör lerin veya öğretim görevlilerinin gitmesinden bahsetmiyorum.ne var bunda ne mi var ya atanırken aldıkları belgelerde bir sorun var veya o belgeleri almak için ve kadroya atanmak yeterli olmayı gerektirmiyor gibi bir sorun var.6 ay ödenecek paraya 2 araşgör yurt dışına aynı süre ile gönderilebilir.anlata biliyormuyum?
Öne çıkan mesajlar