Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1.5 aylık kedi ne yemeli ?


Cintonik

Öne çıkan mesajlar

Merabalar.

Kız arkadaşım dün bi kedi edindi.böyle bembeyaz çok tatlı kerata.ismini müfit koy dedim.koycak sanırım :P

Şimdi pek bilgisisiz bu konuda efendim.

Oncelikle ne yemeli ne sıklıkla beslenmeli ?
Orayı burayı tırmıklamaması için ne yapılmalı ?
Yenmeyipde yanında yatılmalı ? (=

Saolun..

Mama olayı biraz acil ama hemen alıcak da ne alsın ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kuru mamaya alistircaksa vs ki genelde tavsiye edilen o science plan ya da proplan var saglikli..
yavru kedi icin olanini alicak tabi
yas mamada veririm diyosa yine yavru kediler icin olanini alicak
ögünleri olmuyo kucuk yasta
bi kase kuru mama ve temiz suyu hep buluncak, yas mamayi da koyduktan yarim saat 45 dk sonra almasi gerekiyo bakteri birikiyomus vs vs

ama dis sagligi acisindan kuru mamayi tercih etsin.
hem protein degeri daha yuksek, hem de pratik..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.5 aylık değilde ilersi için şunu tavsiye edeceğim

kedinin dişlerini sağlıklı ve güçlü kalmasını istiyorsan kuru mamaya alıştır onu. git sor bir çok veteriner yaş mama tavsiye etmez. kuru mama dışında birşeyler vereceğin zamanda kemikli vs olsun. yoksa hayvanın dişleri bi 10 senede falan çok zayıflar, iltahap kapar çürür vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kedi yavrularının protein ihtiyacı, köpek yavrularından daha yüksektir, ayrıca özel olarak taurin ihtiyaçları vardır. Yeterli taurin alamazlarsa görme bozulur. Bu yüzden hazır mama verilecekse kedi yavruları için özel olanlar seçilmelidir. Kuru mamalar ılık suyla ıslatılarak verilir. Islatılmış kuru mama ya da konserve mama verildikten birkaç saat sonra yenilmemişse, uzaklaştırılır. Aksi takdirde özellikle sıcak havalarda tadı, kokusu bozulabilir.

Kedileri yeni bir mamaya veya gıda maddesine alıştırmak oldukça zor bir iştir. Genelde süt emme döneminde neler veriliyorsa onlara devam etmek isterler. Bu yüzden o çağda her tür gıdaya alıştırılması gerekir. Bununla birlikte eğer satılacaksa eniği kanatlı göğüs eti, karaciğer, konserve balık veya diğer bazı lezzetli ve pahalı gıdalara alıştırmamak gerekir, çünkü yeni sahibi bu tür gıdaları bulmaya mecbur edilmiş olur.

Yavrulara günlük olarak et vermek, balığı pişirerek vermek, karaciğeri haftada bir defadan fazla vermemek gerekir. Ayrıca yulaf ezmesi, pirinç, havuç, yeşil fasulye, pırasa, lahana pişirilerek verilebilir. Kediler kuşkonmaz ve zeytini çok severler. İştahsızlık durumunda tüketimi uyarmak için mama kabına birkaç damla mısır yağı veya bir tutam bira mayası ilave etmek faydalıdır. Yavrulara yaklaşık 1 yaşına kadar günde bir kez süt vermek uygundur, inek sütünün sindirimi güçtür, ishale yol açabilir. Bu yüzden yağsız süt veya sulandırılmış süt tozu verilir. Yavrular yoğurt ve peyniri de severek tüketirler. 2 aylık eniklere günde 4 kez, 5 aylıklara 3 kez, daha sonra ergin yaşa kadar günde 2 kere mama verilir.

Annesiz yavrulara başka bir anne bulunamazsa suni besleme uygulanır. Bunun için ilk 8 gün günde 8 kere, 8. günden 3 haftaya kadar günde 5-6 kez, sütten kesime kadar 4 kez süt vermek gerekir.

Kedi yavruları için sofra artıkları dengeli değildir, fazla verilirse diyetin dengesini de bozar. Kedi yavrularına verilebilecek sofra artıkları; kemiksiz et, pişmiş sebzeler, pişmiş tahıllar ve kahverengi pirinç gibidir. Mısırın sindirimi çok zordur. Çikolata toksik etkilidir. Şeker kedi yavruları için iyi bir yiyecek değildir, çünkü onların sistemi şekerleri işleyecek şekilde düzenlenmemiştir. Kemikler ister pişmiş ister çiğ olsun, kedi yavrularında risklidir, sindirim kanalında yırtılma veya tıkanmalara sebep olabilir. Kemik yerine, kemik unu daha güvenlidir.

diyorlar... hayırlı olsun ayrıca kediciğiniz,güle oynaya buyusun.)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben hep kuru mama dayadım benimkine, 4. aydan sonra arada sırada yas mama veriorm ona bayılıo, ama haftada 1-2 kez fln veriorm.

benim sorum bu kediler meyve fln yerse bi sorun olur mu?

cunku ben elma ya da portakal yerken gelip yalamaya baslıo bi yandan, bunu gordukten sonra denedim yio mu die ve yedi cok sasırdım. zararlı mıdır bu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@nuwanda söyle bişiler buldum:
Köpeklerin ve kedilerin sindirim sistemi, çiğ meyveleri sindirmeye elverişli değildir. Dolayısı ile yediğini sandığınız meyveler, sindirilmeden dışarı çıkmaktadır. Hatta bu çiğ meyve veya sebzeler ishal veya kabızlığa,hatta mide bulantısına ve kusmaya kadar belirti de gösterebilirler. Ayrıca bir köpek veya kedi meyve yemeye eğilimli ise, hamile bir bayanın aşermesi gibi, o minerale - vitamine ihtiyaç duymasından kaynaklanmış olabilir.

Yediği meyveler yeterli miktarda olamayacağı için ve sindirilmediği için ona yaramayacaktır.(alıntı)

Ayrıca seker zararlı diye biliorm ben(doğal seker de olsa)kedi sahibi bi arkadasım bu yuzden mumkun oldukca az veriordu.onunda kedisi seninki gibi sulanıordu bizim meyvelere=)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...