Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Press A key to Reboot

Creel

Öne çıkan mesajlar

Aha ilk defa gördüm koptum..
eger makinayi acarken cd-roomda boot edebilir(sanirim öle sadece Xp cdsiyle denedim gerci) bi cd olmassa alet bu tarz bi uyari verio.. ve reset atana kadar öle beklio (arada ciiklio ama..)
süphelendiğim (kesin sacma ama olsun ) 80gb lik hdd iki parcave birde 8mblik bosta kalan alandan olusmakta
parcalardan biri 60 dieri 18küsür gb isletim sistemi 18gblikta (bu hdd disinda bir tane daha 80gb var)
sirayla sürücüler
C: 80Gb samsung tek parca
D: 60 gblik olan kisim (ikinci hdd)
e: 18gblik olan kisim(ikinci hdd isletim sistemi burda)
geriye o 8mb kalio acaba sistem yeniden basladigidinda ordanmi acmaya calisio? bu nedenlemi yukardaki gibi aptal bi uyari aliyorum?
yada bu tarz bi soruna yol acan nedir?
bir fikri olan?[signature][hline]"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

first device boot cd-rom'da olsa o makina orda bekler sen hiçbişeye basmaz isen 5 saniye sonra açar windowsu sen press a key yazısını görünce basarsan cd'den açmaya çalışır cd olmadığı içinde açamaz.
Yani abartılacak bi olay değil o dediğin 8mb'lık alanında kurulum gerçekleştikten sonra esprisi kalmıyor zaten onu fdisk atmadığın sürece göremiyorsun.
Ama sen genede ilk bootunu c: yap sonrasının pek bi önemi yok o zaman cd'den başlatma seçeneği gelmez ve 5 saniye kaybetmezsin ama çok önemli değil dediğim gibi press a key boot the cd yazıyor sanırım o yazı gelince beklersen açılacaktır windowsun.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

anlatamadim sanirim :)
eger first boot devicei hdd yaparsam direk Press A key to reboot olaiyla sonuclanio..
egr first boot deviceyi cd room yapip Xp cdsi koymassam acilmiyor makina..
Cdromdan ön yükleme olai gecitten sonra anca aciliyor.
Sharky senin sölediğin tarzda bir secenek yok..[signature][hline]"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

Hiiim.. Pek enteresan..

O zaman bootable bir 98 cd si ile aciyorsun ( veya XP de recovery console a geciyorsun CD ile boot edip ) ve fdisk /mbr yaziyorsun.. Recovery Console da ise FIXMBR.

BIOS `un hard diski desteklemiyordu da, sen desteklemesi icin hard diske bir seyler kurdun mu ? EZ-BIOS falan ?[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

yohk iste kullandigim xp sürümünü deistirdim..
yeni bi xp ile sistem kurdum o andan itibaren(ki bu xp le daha öncede kurmustum sistem bisi olmamisti) bu olay olmaya basladi biosa herhangi bi update yapmadim
hddyi bosaltiyorum shu an sifirdan yeniden kurucam sanirim
ama yine ayni sey olursa kafayi yerim..
recovery console olayini deniyim birde[signature][hline]"Who wants to live forever?"

Sosyal ağlarda paylaş

Zaten dünya kadar diskin var at yedeklerini bi repair et olmazsa formatla en fazla 2 saatin gider.
Ama ilginç bir durum senin ki ilk defa senden duyuyorum ben olsam bi sistem aktarmayı denerdim 98 disketi ile aç makinayı sys c: bi dene denemekte yarar var sonra first boot device'yi yine hdd yap.Bakalım ne olacak.[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

Bi makine mühendisi, bi bilgisayar mühendisi bide kimyager arabayla gidiyorlarmış araba birden durmuş!
makineci:motordandır açıp bakalım demiş
kimyacı:benzindendir depoyu boşaltıp yeni benzin koyalım demiş
bilgisayarcı:inip tekrar binelim düzelir demiş
sonra adana yemişler[signature][hline][b]Show No Mercy[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...