Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xp ye nasıl kormat atarım?!?

gordon

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle...Benim harddisk im iki ya ayrılmış durmda biri e:
biri c: ."c" de xp yüklü...e de hehangi bir sistem yüklü değil...
E ye formatımı paşa paşa attım...Sonra silinmesini istemediğim dosyaları falan E ye koydum...Sonrada c yi formatlamaya çalıştım...ama yapamadım...bildiğim her yolu denedim...
ama başaramadım bir türlü...bu konu hakkında yazılmış forumlara da baktım ama başaramadığım şeyleri söylüyorlar çoğu...
Xp ye format atmam için dos a geçmem gerek bunu biliyorum
dos a da xp start-up diskiyle geçiyorum iyi hoş buraya kadar...
burada iki sorun cıkıyor.xp nin yaptığı start-up diskte format atabileceğim bir tool yok.bu sorunu halletsem bile daha önce E olarak kullandığım kısmı c: olarak görüyor bilgisayar...
ve eski c: yi nereye koydu bulamıyorum...klavyedeki her tuşu denedim ama nafile...
Xp yi silmeyi başarabilrisem ve tabi hardsike de format atabilirsem yerine 98 yükleyeceğim...dedim bende bare win 98 cd si takayım onu e: ye yükleyeyim sonra 98 le başlatırım xp nin olduğu bölüme format atarım diye...
onu da yapamadım...
daha doğrusu yine start-up disk ile başlatıyorum...ama ordan cd ile işlem yapmayı başaramadım bir türlü...sistemin boot srası sanırım disket, cd, ....
diye gidiyor ama yiende başaramadım yardımlarınızı bekliyorum...[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

şu an xp kullanıyorum o yüzden 98 start-up disketim yok..
o disket olsa herşey çok kolay olacak...
+ dediğim gibi silmemmk istediğim kısım yani E kısmını
dosa geçince c: olarak görüyor...
benim silmek istediğim kısım ynai c: ise kayboluyo..[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu işe bulaştığıma pişman oldum valla ya
tam halledicemsandıım ama yine olmadı :(
bide şey yaptım bios tan boot from sırasını ilk cd olarak değiştirdim ama cd den boot apamadım..
gerçi nasıl yapıldığınıda bilmiyorum
boot from cd:
yazısı cıkıo beklio biraz sonra devam ediyo başka bişey yaptığı yok
böhühühü[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

Windows XP CD si iel baslat pc ni sonra windows kurar gibi devam et format atarken FAT32 yi sec onan sonra dosya kopyalama ya baslamadan cd cikar sonra 98 cd si koy re start at yine cd den acilinca bi daha format at eger dosya kopyaladiysa xp unlarda gitsin diye al sana NTFS FAT e degisti.[signature][hline]ICQ: 57557155 = Mesaj Gönder , Listeme Ekle
Lord GNR's Homepage

Lost Roses UO
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 23 January 2004 18:21 tarihinde demiş ki:
al bi disket git bi internet kafeye (98 kullanan) söyle bi başlangıç disketi oluşturcam de yaparlar alırsın takarsın kormat[b]larsın

Windows98 ile boot yaptiginda Dos'un nasil NTFS olan partitionlari gormesini bekliyorsun ?[signature][hline][b]ICQ: 57557155
= Mesaj Gönder , Listeme Ekle
Lord GNR's Homepage

Lost Roses UO
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten yukarda da yazılmış ama benzeri bi durumu bizde bu disketin yardımıyla atmıştık
c yi d yi karıştırma hadisesi dahil bilumum durum oluşuyo ama sonuçta biz çözümü burda bulduk
zaten herkesde öyle söylemiş sorun adama bu datanın ulaştırlamamış olması olduğundan en basiti bi int kafeden bu diskete ulaşması değil midir?[signature][hline][b]Show No Mercy[b]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...