Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ares'im geldi sorunlar sorunlar sorunlar

Greeny

Öne çıkan mesajlar

Pitbull Terrier cinsi köpeğimi geçtiğimiz cumartesi evime aldım. Sarışın, mavi gözlü, yağız mı yağız bir yavru kendileri. Daha 5 haftalık paşam (iki dakika viyaklama açmayacam kafesi). Tabi evde ilk kez köpek beslediğim için sorunlarımız mevcut, halamla yaşıyorum. İlk alacağımı söylediğimde, "kesinlikle alamazsın, her tarafa pisler, istemiyorum" şeyler söylesede getirdiğim gün bayıldı şerefsize. Neyse efenim, köpek erkek bu arada. Verdiğim kısa bilgilerden sonra sorularıma geçeyim.

1- Önce sağlık, Eukebana (eu lu bişeydi) adlı mama kullanıyorum. İyi midir? Etiket fiyatı sağlamdı, iyidir diyip bunu aldım.

2- İştahımız yerinde, günde 3 öğün arada verdiğim ufak bisküviler dışında programa uygun gidiyoruz. Daha geleli 5 gün oldu, geceleri tertemiz koyduğum alanına sabah 8 gibi geldiğimde. Siyah ve kahverengi süprizlerle karşılaşıyorum. Ama cidden çok fazlalar, normal midir?

3- Tuvalet eğitimi konusu ise bizi en çok sıkan şey. Ama daha çok ufak, zaten ev içinde dolaşamıyor garibim. 1m2' lik bir yaşam alanı kurduk kendisine, klube yerine çadır kullanıyoruz. Önünde elektrikli ısıtıcısı fln var. Hamam gibi oda. Yaşam standartları normal, ama hala gidip yattığı yere yapıyor tuvaletini. Çadırın dışı sırf gazete, fakat gazeteler yapmıyor bile. Damla vs herşeyi kullandım, başarısız :(

4- Yaşam alanında az da olsun koşabiliyor, rahatlıkla oyuncaklarıyla oynayabiliyor. 7/24 suyu var, fakat ne zaman oraya bıraksam aralıksız 30-40 dakika havlıyor, uluyor, viyaklıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Ya da, annesinin altından aldığım için yanlız kalmaktan korkuyor olabilir mi?

5- Kucağımda yatıp uyumaya bayılıyor, ben de bayılıyorum. Bunun bir zararı var mıdır?

6- En büyük sorunum ise, 5 haftalık bir yavrunun ellerimi kanatmasına gerek yok. Verdiğim herşeyi parçalayabiliyor. Tamam ırkından dolayı gelen bir hayvanlık var ama, telefonumun şarj aletinden ne istedin :( Oyuncağı ile iyi anlaşıyor, ısırıyor-kemiriyor, fakat ben ne zaman yere otursam hemen gelip bacaklarımı, ellerimi ısırmaya başlıyor. Hatta geçenlerde koluma yapıştı, yerden 2 metre havaya kaldırdım asılı kaldı hayvanat. İtaat eğitimine 6 aylıkken başlamak lazım diyorlar, bu diş kaşıma olayını nasıl halledebilirim? (Bence basit bir diş kaşıma olayının ötesinde gerçi)

Sorular dışarısında önerilerinize açığım.

Yaşadığı yerin resimlerini yakında atarım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de 2 aydır besliyorum ve sürekli araştırma içindeyim.Birkaç şey yazayım bari..

1- Veteriner veya bir eğitmenden tavsiye alabilirsin.Veya Zegna falan yardımcı olabilir bu konuda.Ben 'goody' kullanıyorum pro bir köpek maması.Puppy de olabilir.Ben de tavsiye üzerine almıştım.

2-Tam olarak ne demek istediğini anlamadım heh =)

3-Pitbull da golden gibi tuvalet eğitimini zor alır. Yavaşça patisine vurup sert ses tonuyla şekilde hayır diye ikaz et.Biraz sabır gerektiren bir süreç.Benim köpek 5. gününde öğrendi gazete üzerine yapması gerektiğini, sonra o gazeteyi istediğim yere çekerek temelli tuvalet bölgesi olacak yeri belirlemiştim. Damlayı gazete üzerine dökerek onun üzerine yaptırmaya gayret et.Ondan sonra aynı şekilde uygularsın belki işine yarar.Ama unutma ki daha yaşı çok ufak.Erken almışsın baya, biraz zorlu olabilir :)

4-Valla havladığında gitme yanına.Gidersen hep havlıyor yalnız kaldığında.Bırak havlasın.

5- Bu soruya ben de çare arıyorum. 5. ayına giricek halen kesemedi ısırma huyunu.Yani veterinerden aldığım oyuncaklarla idare ediyorum işte.El kol kalmadı.Makas çeneliler ailesinin ırklarından olunca da üzüyor bu ısırıklar:) Sıkmıyorda dişlerini sadece hafifçe sürtmesi yeterli.Ama burda şöyle bir hatam oldu ilk geldiği dönemlerde izin veriyordum ısırmasına falan.Sen yapma derim belki bir çare olur ama sanmıyorum hehe.

uzun ömürler dilerim.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu tam olarak bilemiyorum :)
Ama çok dışkı iyi değildir, sindirimi az yapıyor muhtemelen.Veya sana çok geliyordur heh.Foto falan koyma =P
Evet köpek çok küçük şuan, 1 aylık neredeyse.. Biraz sıkıntılı geçicek bu dönem.Ama çok sevimli dönemleri işte sürekli mıncıkla (:
Sosyal ağlarda paylaş

yavru ıken mamaya alısmak esnasında bu gıbı sındırım problşemlerı hep oluyor sanırım bızde de ooleydı ınanamıyordum bukadar dıskı nasıl oluyor dıye..bırde beslenme alıskanlıgı cok sık deılmı tabıkı de doktor kontorlunde bu programa basvurdunuz ancak bunun da emın olun etkısı vardır yanı..bence suan ıcın bunların hıcbırı sorun deıl herkesın yasadıgı seyler..ben delı olmus en sonunda gazeteye tuvalet alıstırmak ıcın evın heryerıne gazete bantlamıstım..:Dhala bant ızlerı duruyor evde:D..bıraz sabırla ugrasmak ıstıyorlar..sakın cıldırma haa ve vazgececegını de sanmıyorum onlarda olgunlasıp bırgun bu bekledıklerımızın hepsını yapıyorlar bunu ben bıle gordum ya emın ol sabırla beklersen sende bu sorun gıbı gozuken seylerden kurtulacaksın..bu arada tuvalet ıcın damlalar mevcut hernekadar ben ınanmıyor olsam da az da olsa faydası oluyor..bı sor ıstersen..
bırlıkte mutlu saglıklı yıllar gecırırsınız ınsallah..bırde foto alsak tam super olur:D
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada soyledıgın mama dan zıyade royal canın ya da hılls ı tavsıye ederım pedıggree den tum hayvanlar cok sevmesıne ragmen uzak durmanı tavsıye ederım proplan da ıyıdır en eskılerınden dır ancak ben royal canın kullanıyorum..
ayrıca ısıtıcı ısını kaldır bence..cunku ılerıde olası dısarı cıkma durumunda hep o ısıtıcıyı arııcaktır:D ılk bende bu taktıklerı balkonda denemıstım ancak ıslak olmadıktan soora usumuyor kı..alısmasın oole sıcacık ufolara fılan:D:P
Sosyal ağlarda paylaş

Heh phoebe, aynı anda atmışız mesajı :)

Vazgeçmek söz konusu değil, elimden onu TSK gelse alamaz o derece bağlandım ite. O damlalar bende fayda etmedi, 2 farklı marka kullandım. İflahımı kesti bu köpek, kredi kartı limiti fln kalmadı zaten :)

Evdekiler bunu French Mastiff olarak biliyor o kötü, ileride kıyamet kopacak :)

Fotolar çok yakında :)
Sosyal ağlarda paylaş

abı bu arada begenmedıgı mamayı bellı bır sure ve tuketım mıktarı dogrultusunda gerı ıade edebılıyorsun yanı en azından ben oole bılıyorum bazı markalarda..bu ılk zamanlar cok masraf ve cok problemlerden kaynaklı can sıkıntısı normal..ama duzen oturunca dedıgın gıbı aynen ayrılamıyorsun..memlekete gıdemıyorum annem babam orada tutacaklar eve sokmayayım dıye..sırf bu yuzden tatılde fılan da buradayım..soora ayırırlar fılan bızı mazallah..
Sosyal ağlarda paylaş

Ufak paketlerde aldım zaten mamasını, çok iştahlı yiyor. Onda sorunumuz yok, sadece sağlıklı mıdır değil midir onu merak ediyordum aydınlattın sağolasın :)

Benim de abim askerde, 2 günlüğüne yanına gitmem lazım. Evde bakacak kişiler varda, nasıl bırakıp gidicem ondan korkuyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle hayırlı olsun. biraz geç cevap olacak ama yeni gördüm başlığı.

1- Önce sağlık, Eukebana (eu lu bişeydi) adlı mama kullanıyorum. İyi midir? Etiket fiyatı sağlamdı, iyidir diyip bunu aldım.

Mama olarak Eukabana, Hills, Advance i tavsiye ederim. Tüm dünyada tanınmış markalar bunlar şaşma bence.

2- İştahımız yerinde, günde 3 öğün arada verdiğim ufak bisküviler dışında programa uygun gidiyoruz. Daha geleli 5 gün oldu, geceleri tertemiz koyduğum alanına sabah 8 gibi geldiğimde. Siyah ve kahverengi süprizlerle karşılaşıyorum. Ama cidden çok fazlalar, normal midir?

Anne sütünden mamaya yeni geçtiği için dışkısının çok ve sıvı olması normal. Vücudu yeni tanışıyor mama ile. Aynı zamanda çok küçük olduğu için bağırsağın etrafındaki kaslar gelişmiş durumda değil. Buda bağırsak biraz bile dolsa dışkısını yapması anlamına geliyor. Az az ama çok sık tuvaletlerini yaparlar küçükken.

3- Tuvalet eğitimi konusu ise bizi en çok sıkan şey. Ama daha çok ufak, zaten ev içinde dolaşamıyor garibim. 1m2' lik bir yaşam alanı kurduk kendisine, klube yerine çadır kullanıyoruz. Önünde elektrikli ısıtıcısı fln var. Hamam gibi oda. Yaşam standartları normal, ama hala gidip yattığı yere yapıyor tuvaletini. Çadırın dışı sırf gazete, fakat gazeteler yapmıyor bile. Damla vs herşeyi kullandım, başarısız :(

Bulunduğu mekanı tamamen gazete ile kaplı tut 2-3 gün. Sonra yavaş yavaş azaltmaya başla gazeteleri. 3/4 ü sonra yarısı sonra çeyreği filan gazete olsun odanın. Gitgide küçült gazeteleri. Zamanla alışacaktır. Tuvaletini gazeteye yaptığı zaman hemen bir biskuvi ver. Anlayacaktır iyi birşey yaptığını.

4- Yaşam alanında az da olsun koşabiliyor, rahatlıkla oyuncaklarıyla oynayabiliyor. 7/24 suyu var, fakat ne zaman oraya bıraksam aralıksız 30-40 dakika havlıyor, uluyor, viyaklıyor. Bunun önüne nasıl geçebilirim? Ya da, annesinin altından aldığım için yanlız kalmaktan korkuyor olabilir mi?

Fazla dar bir alanda tutmanı tavsiye etmiyorum yavrucuğu. Hele bu zamanlarında 1-2 saatten fazla kafes gibi bir yerde durması ilerde sorun yaratabilir. Benim efes çişini yaklaşık 1 saatte bir kakasını 3 saatte bir yapıyordu ilk aldığımda. Zaman içinde zaten anlıyorsun tuvalet zamanının geldiğini. Evin içinde serbest dolaşıyordu fakat her 50 dkda filan dışarı çıkartıyordum tuvaletini yapana kadar bekliyordum sonra içeri alıyordum tekrar. Zaman içinde tuvaleti gelince kapının önünde beklemeye başladı.

Havlaması uluması filan çok normal. Annesinin ve kardeşlerinin yanından ayrıldı. İlk defa yalnız kalıyor. Kesinlikle viyakladığı, uluduğu zaman yanına gitme. Bırak gerekirse 2 saat viyaklasın. Sustuğu zaman git yanına. Eğerki viyaklarken yanına gidersen ben viyaklayınca bu yanıma geliyor diye düşünür ve kesemezsin bi daha.

5- Kucağımda yatıp uyumaya bayılıyor, ben de bayılıyorum. Bunun bir zararı var mıdır?

Bence alıştırma kucağında yatmasına. Günü gelecek tatile gideceksin. Pansiyona veya birine bıraktığında rahat durmaz köpek seninle birlikte yatmaya alıştığından dolayı.

6- En büyük sorunum ise, 5 haftalık bir yavrunun ellerimi kanatmasına gerek yok. Verdiğim herşeyi parçalayabiliyor. Tamam ırkından dolayı gelen bir hayvanlık var ama, telefonumun şarj aletinden ne istedin :( Oyuncağı ile iyi anlaşıyor, ısırıyor-kemiriyor, fakat ben ne zaman yere otursam hemen gelip bacaklarımı, ellerimi ısırmaya başlıyor. Hatta geçenlerde koluma yapıştı, yerden 2 metre havaya kaldırdım asılı kaldı hayvanat. İtaat eğitimine 6 aylıkken başlamak lazım diyorlar, bu diş kaşıma olayını nasıl halledebilirim? (Bence basit bir diş kaşıma olayının ötesinde gerçi)

6 aylık iken alacağı eğitim itaat eğitimi. 6 aylık olana kadar ki davranışları tamamen senin eğitiminle olacak. Köpekler birbirleriyle ısırarak dişleyerek oynarlar. Normal her bi tarafını ısırması dişlemesi oyun oynarken. Isırmayı engellemek için seni her ısırmaya kalktığında hayır komutu ile birlikte ağzına hemen oyuncaklarından birini verip onu ısırmasını sağlaman lazım. Zaman içinde ısırmayacaktır oyun oynarken.

Uzun oldu galiba aklıma gelenleri yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

5- senin içinde köpek içinde çok ii bişey aranızda bağı sağlamlaştırıosun fakat bunun bi kötü yanı var sana çok bağlanır vede yalnız kalmayı öğrneemz biraz yalnız bırakman gerek bence daha gelişme çağında olduğu için o kadar yemesi normal vede küçüçük midesi olduğu için içindekileride o kadar çabuk ve büyük şekilde çıkarmasıda normal
Sosyal ağlarda paylaş

Hehe önemli değil :)

Kucağa alıştı iyice, direkt koltuğa çıkmaya çalışıyor biz otururken. Max 5 dakika içinde horlamaya başlıyor zaten. Şu an ki sorunumuz hiperaktif olması. Cidden hiperaktif, duran terliğe 3 kez havladıktan sonra tam 10 dakika parçalamaya çalışıyor. Anımız çok :)

Resimleri ekleyecem de çok fazla var üşeniyorum tek tek :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...