Thealon Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Bu konularla hiç bir alakam olmadığı için paticikteki arkadaşlardan yardım alayım dedim.Şimdi benim elimde bir oyuna ait config.dat uzantılı bir dosya var.Ben bu dosyayı açtığımda az bir kısmı normal şekilde scriptsel diğer kısımları ise acayip saçma sapan karakter şeklinde çıkıyor(kareli falan filan vs. siz anlamışsınızdır).Bunu normal yazı formatına çevirme imkanım var mı? Bu arada dosyayıda wordde açıyorum ? Yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 28, 2007 var ama yok. şöyle ki, dat dosyası genel bir data dosyası veri tipidir. yani (genelde binary data olsa da) içinde resimler bile gömülü olabilir. öyle olunca da metin ağırlıklı bir data dosyası değilse sıradan düzenleyicilerle açıp değiştiremezsin. ama her halukarda aradaki metinleri (uzunluklarını bozmadan) değiştirmeyi deneyebilirsin. ek: sıradan düzenleyici demişim, yanlış anlaşılmasın, en gelişmiş düzenleyici bile kayıt formatını bilmiyorsa açıp adam akıllı gösteremez/değiştiremez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thealon Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 29, 2007 Bu bahsettiğim dosya ile oynanmış Mum..Kimin nasıl yaptığını bilmiyorum çünkü bi siteden indirdim ama oynanmış bir dosya..Yani başkası oynayabildiyse bende oynayabilirim galiba.Tek sorun karakterler abuk subuk hiç birşey anlaşılmıyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar