Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iste ben en son ahanda bunlari okudum

tisdall-farrell

Öne çıkan mesajlar

degerli ahali, ortamda yeni bir bunye olarak bulunan bendeniz en son, hatta iste giden su dakika itibariyle su kitabi bitirmis bulunuyorum. tavsiye eder miyim? benim gibi ders icin okumuyorsaniz, yani arkanizdan atli kosturuyomus gibi degil de sindire sindire, himmm, vay be, ohhhaaa nidalariyla okuyorsaniz tavsiye ederim. elbette ederim!

JEAN PAUL SARTRE - BEING AND NOTHINGNESS

efendim, sehla gozlu, pipo manyagi, cirkin filozofumuz bu kitapta varoluscu ontolojinin ve ikinci dunya savasi sonrasina sarkan fenomenoloji akiminin en baba argumanlarini ortaya atarak varolusculuk denen ve asla sartre, camus gibi adamlarla sinirlandirilamayacak koklu akimin tepe kitabini, diger deyisle varolusculugun bebegini koymustur. nereye? literature elbette. simdi lafi uzatmadan bu kitabin oneminin sahip oldugumuzun farkina bile varmadan sakiz gibi agzimiza doladigimiz "ah ben soyleyim, ah su var ya iste boyle, ask budur kardesim" tarzi yargilarin, veya "niye geldik anasini satayim bu dunyaya" yollu serzenislerin dibine dinamiti sokup ucurmasi oldugunu soyleyelim. insanin bir nevi temellerini sarsan, onu kor kuylarda merdivensiz birakan bir bag bozumu, bir tur buyu bozumu olarak tanimlanabilecek BEING AND NOTHINGNESS essegin g.tune yer yer su kaciran, put kirici, kalp kirici, mahvedici bir kitaptir. son not olarak sunu yazayim ki, kimse karsima "ah ben de zaten varoluscuydum" diye cikmasin, yemezler, adama hatta kicla gulerler. varoluscuyum dedigin anda madar olursun, varolus oyle "sucu, bucu" tanimlarini kaldirmaz kardesim. varolusculuk da tam bunu anlatir zaten.[signature][hline]fitzmaurice tisdall farrell
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...