Pakize Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Düşünce Gücünüzü Çalıştırın! Alman Focus Dergisi, düşünce gücünü geliştirmenin yollarını açıklayan bir yazı yayımlamış. İşte herkesin uygulayabileceği ipuçları: Sabahlari gözleriniz kapalı duş alın. Lifinizi, sabununuzu, şampuanınızı el yordamıyla bulun. Böylece dokunma duyunuz gelişir. Sağ elini kullananlar sol, sol elini kullananlar sağ elle diş fırçalamayı, saç taramayı denesin. Beynin farklı bölgeleri uyarılmış olur. İşe giderken farklı yollardan gitmeye çalışın. Böylece beyninizi otomatik pilot sisteminden çıkarırsınız. Aracınıza bindiğinizde gözlerinizi kapatın. Kontağın, sileceklerin, radyonun, el freninin yerlerini düşüncelerinizi yoğunlaştırarak bulun. İşlerinizi farklı bir sırayla yapın. Hergün gördüğünüz ancak üzerinde düşünmediğiniz eşyaların yerlerini değiştirin. Çalışma masanızda aromalı objeler olsun. Taze ve hoş kokular yeni düşünce çağrışımlarını beraberinde getirir. Öğle yemeğine her zaman aynı saatte çıkmayın. Bir saat önce ya da sonra çıkarak rutinden kurtulun. Hatta saatinizi farklı kolunuza takın. Ara sıra daha önce hiç yapmadığınız yemekleri yapın. Sadece tad alma duyunuzu değil, beyninizi de besleyin. Yemek yerken her zaman aynı sandalyeye oturmayın. Ara sıra ailenizin masadaki oturma düzenini değiştirin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Yemin ediyorum son mesajı atan pakize yazısını görünce ellerim hızlandı hemen bakiim ne yazmış diye dedim Çok önemli bilgiler verdiin için teşekkürler. Hoş bişi bence her zaman aynı şeyleri yapmaktan kurtulmayı deneyelim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 said: Pakize, 22 January 2004 19:35 tarihinde demiş ki: Sağ elini kullananlar sol, sol elini kullananlar sağ elle diş fırçalamayı, saç taramayı denesin. Beynin farklı bölgeleri uyarılmış olur. sadece bunun için konuşuyorum (kim bilir diğerleri nasıldır), sağ elle yazan bir insanın sol elinin kullanmaya çalışması gibi şeyler çok zararlıdır çünkü beynin alışa geldiği düzeni bozmaya çalışmak beyni çok zorlar. Aklınızı geliştirmek istiyosanız böyle ''mucize'' sağlayacağı düşününlen saçma şeyler yerine gidin yeni bir dil kursuna yazılın, bulmaca çözün, yeni birşey öğrenin herşeyi kolay yoldan yapmaya çalışmayın bukadar kolay olsa beyni geliştirmek herkes yapardı.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Ardeth saçma konuşuyosun çünkü alışagelmiş şeyler ( alışkanlıklar ) beyni yormaz Bkz Atasözü İşleyen demir pas tutmaz. beyin gibi bir organ mutlak surette çalışarak gelişir bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Abi olay atasözü kadar basit değil işte bilmem bilirmisiniz zamanında bir deney yapılmıştı adamın tekine değişik bir gözlük takılmıştı buda onun dünyayı tersten görmesini sağlıyordu adamın alışması yaklaşık 1 ay falan sürdü ve adamda daha sonra yapılan testlerde beynin bazı yerlerinde hasar meydana geldiği görüldü. Bu çok eski bir testti ve belki uç bir örnek ama hiç bir farkı yok. Neyse bu konu hakkında bilimsel bişeyler okumuştum eğer bulabilirsem buraya yazarım.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 said: Arthur_HellsFire, 22 January 2004 19:42 tarihinde demiş ki: Ardeth saçma konuşuyosun çünkü alışagelmiş şeyler ( alışkanlıklar ) beyni yormaz Ayrıca solak bir insanın sağ ile yazmaya çalışması beyin için hiçde alışagelmiş değil ;)[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 22, 2004 yakın zamanda sağ elim kırıldı.sol elimlede yazmayı öğrendim.şimdi iki elimlede yazıyorum.zaten küçükken solakmışım şimdi iki elimlede yazıyorum.üstelik işimdede çok işime yaradı.artık klavyede eskisine göre çok daha hızlı yazıyorum. ayrıca,bu psikolojik olabilir ama, son zamanlarda zor problemlerdeki durumlardaki, pratik çözümleri daha rahat görebildiğime inanıyorum.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar