Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eternal Sonata [360,Ps3]

Sylian

Öne çıkan mesajlar

Oyun sessiz sedasız çıkalı aylar olmuş fakat pek fazla reklamı olmadığı için yeni farkettim. Eternal Sonata sanırım blue dragon ile birlikte next-gen diyebileceğimiz 2. Jrpg.

Konusu ise ölümcül bir hastalığa yakalanmış bir müzisyenin rüyası ile ilgili. Konu çok klişe gelebilir fakat gerçekten atmosfer ile ne kadar kaliteli bir iş çıkardıklarını görmek için oyunu oynamanız lazım, oyundaki her mekan ve her karakterin müzik dünyasıyla ilgili bir bağlantısı var.

Hikayesi yeterince sürekleyici fakat Blue Dragon kadar sürekleyici olmadığını belirtmek zorundayım biraz yavaş ilerleyen bir akışa sahip, hatta intro'nun uzunluğu karşısında kafayı yiyeceksiniz. Dialoglar bir jrpg'e göre fena sayılmaz yanlız oyunun ilk 2 saatinden sonra yahu hikayeyi yazan adam eski komunist midir ne dedim, çünkü hikaye de bazı noktalara göndermeler var insana komik gelebiliyor (Daha oyunun başında devletin koyduğu dengesiz vergi yükü nedeniyle fakirlik var felan diyor yaşlarının toplamı 20'yi geçmeyecek iki velet, gerçi feodal japonyayla ilgili bir hadise de olabilir).

Neyse grafikler bugüne kadar çıkmış en iyi jrpg grafiklerine sahip, fakat bu kadar güzel bir dünya yaratmalarına rağmen kamerayı tek bir noktaya sabitlemişler çok kötü bir karar olmuş. Elbette görüntü kesinlikle mükemmel fakat mekanlardaki detayları görmek isteyeceksiniz ki bu maalesef mümkün değil.

Şimdi dövüş sistemine gelelim; çoğu jrpg'nin olayı dövüş sistemidir, Eternal Sonata'nın dövüş sistemi yarı-turn based yarı-realtime bir yapıya sahip fakat bu olayı o kadar başarılı kotarmışlar ki oyun boyunca sürekli olarak dövüş sistemiyle ilgili yeni bir şey ögreniyorsunuz bence pek çok jrpg bu sistemden etkilenecek ve buna benzer oyunlar görmeye başlayacağız çünkü gerçekten eğlenceli bir sistem.

Amma velakin oyunun çok büyük bir kaç eksisi var, o da lineer hikaye ve karakterlerin gelişimi. Hikayede şimdiye kadar tek bir side-quest bile göremedim yaptığımız şey kısaca yeni yaratıklarla dövüşüp hikayeyinin akışını izlemek olmuş yani rpg bile demek doğru mu bilmiyorum. Ayrıca sadece 2 adet special attack 1 normal attack kullanabiliyorsunuz haliyle bu çeşitliliği engelliyor, dövüş sistemi daha da güzel olabilirdi.

Neyse benden şimdilik bu kadar, kısacası jrpg'lere gönül bağlayanların kaçırmaması gereken kaliteli bir oyun olmuş...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...