phoebe Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 merhabalar benım aklımda bır takım sorular var..sız hayvan severlerden tecrubelerınızı ve bılgılerınızı paylasmanızı rıca edecegım.. kopekler mesela 1 yasına kadar gelmıs olanlar kemık veya kılcık yıyebılırmı? yıyemezler ıse sokaklardakıler nasıl yıyor.? kemık haslayıp vermek suyu ıle fılan hayvana ne gıbı zararı olur? benım evde besledıgım ve mamasına yanasmayan olmeyecek kadar yıyen kopegıme ev yemeklerıne basladım ama mumkun oldugunca yagsız ve tuzsuz yıyecekler ozel yapmaya calısıyorum..sızlerın pratık tavsıyelerı nelerdır..kemık haslayıp verebılırmıyım? yardımlarınızı beklıyorum lutfen.. sımdıden cok tesekkurler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
«dodo» Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 mama değiştirmeyi deniyebilirsin sevmiyorsa mevcut verdiğin mamayı. kuru mamalar pahalı gibi gözüksede hesabını yapınca aslında günlük 2.5 tl ye filan geliyor ki evde yemek hazırlamaya kalksan daha ucuza kurtaramazsın zaten. ayrıca hazır kuru mamalarda köpeğinin alması gereken bütün protein, kalori ihtiyaçları mineralleri filan herşeyi var. kendin hazırlayacağın yemek ile gereken kadar protein veya kalori veremiyebilirsin. ayrıyetten vitamin ve mineral desteğinde bulunman gerekir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 evet bılıyorum ıhtıyacı olanı ıcerıyor ancak hayvan cok hassas ne verdıysem ya egzaması patladı ya begenmedı..hayvan ınatla yemek ıstıyor kuru mamaya karsı..:Dayrıca daha oncede actıgım topık ı bılıyomusunuz bılmıyorum ancak bırde hastalıgı var portosıstemık sant dıye belkıde o yuzden ayırıyo bılmıyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Açıkçası ben köpege kılçık vermeyi pek sağlıklı bulmuyorum ama yiyebiliyorlar diye biliyorum. Öte yandan kemik olarak büyük/kalın dana/inek kemiklerini kaynatıp vermek lazım, yada yapay kemik vermek gerke. Tavuk kemigi ise midelerine ve böbreklerine çok zararlı oldugu için köpeklere yedirilmemeli diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2007 kesınlıkle tavuk kemıgı yasak zaten de benım kemık ten kastım dedıgınız gıbı kemıkler ve haslanarak verılmek uzere..belırtmemısım tavuk kemıgını ılk post ta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 eğer tavuk vereceksen lütfen derisine dikkat et. eğer boğazına takılırsa kusma eylemini gerçekleştirebiliyor. bir kere başıma gelmişti gerçekten hoş bir olay değil. haşlanmış olarak verilmesinde sanıyorum ki bir sakınca yok. kemikler konusuna gelince bence çok büyük vermessen şimdilik yada alıştıra alıştıra küçük küçük verirsen olabilir. vallahi benim canavar şeker şeker yiyordu küçük kemikleri :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2007 hoslanmıs tavuk boynu. afiyetle yer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CapN Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2007 Ben şu şekilde besledim benim ufaklığı 0-6 Ay ; Tavuk + havuç + kabah haşlayıp mamasıyla karıştırıp verdim 6-12 Ay ; Kemik haşlayıp Kurumaması ile karıştırıp Ustunede haşladıgım kemikleri verdim. Makarna haşlayıp gene kemik suyu karışımını yaptım devamlı değiştiriyorum menüyü Geçen veteriner bir arkadaşla konuşurken anlattım işte bu şekil besliyorum. Haftanın 7 günü kemik suyu + kemik vermekte tehlikeliymiş. Aşırı protein fazlası yaratıyor hayvanda. Kurumama gayet gerekli beslenmesini dengeliyor. Kurumamasını yemiyorsa dediğim gibi kemik suyu vs karıştırıp verebilirsin. Arada gereksiz bilgi vermiş olabılırım kusura bakma :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 tesekkurler capn..kemık suyu bızım ıcın yasak :( karacıger rahatsızlıgından dolayı proteınden mumkın oldugunca uzak durmamız gerekıyor:/ ama makarna ve konserve kabak brokolı havuc karnıbahar mıx ı gıbı yemekler calısıyoruz:D..off ama yınede mam yese cok ıyı olurdu..fakat boole yemeklere basladıgımızdan berı 6 kılo aldı.. tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Kuru mamadan şaşma derim. Dodo söylemiş zaten hem daha uygun hem de günlük gerekli proteinini yeteri kadar alıyor.Benim köpeğim de sevmiyor kuru mama.Az yiyor, bazen yemiyordu.Taviz vermeden 1-2 hafta belki biraz daha uzun süre verdim şimdi alıştı takır takır götürüyo (: Yani bazen mama bazen tavuk verirsen yürümüyor o iş. Hep tavuk istiyor sonra denedim ben :) Kuru mama olarakta aralarında tadı en güzel olanı ve besleyici olanı olarak 'goody' diye bi mama var onu kullanıyorum.Diğer mamalara nazaran daha istekli yiyor. Onu dene istersen. Şuan ev yemekleri daha mantıklı ve kolay gibi gözüksede hem maddi hem manevi 2-3 haftaya yormaya başlayacak seni.Çünkü seçmece vermek gerekiyor.Böyle işte , kuru mamaya alıştırmaya uğraş. Birde psikolojik olarak sanki doymuyormuş, az besin almış gibi geliyor köpeğin mama verince.Yok öyle bir şey:) Bu tarz sıkıntıları yaşamıştım bu tavsiyeler bir eğitmenden geldi ve işime yaramıştı, umarım seninde işini görür kolay gelsin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
phoebe Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 2, 2008 evet soyledıklerının bılıncındeyım ancak durum cok farklı herhangı bır ıstedıgım mamayı yedıremıyorum cunku cok hassas hemen allerjı oluyor ya da egzama dokuyor..ancak exclusive proteıns kullanabılıyorum kı onuda herıf katıyen yemıyor 2 gun hıc dokunmadıgı oldu ve kılo da almıyordu veterıner kontrolunde ev yemegıne gectık ve su an 21 kılo cıvarlarında ayın 8 ınde bır yası bıtıyor:D..ama sebebı olmayan herkes kesınlıkle kuru mama kullanmalı..:( gercekten szor oluyor ama 3 aydır karman corman mıx menulerle ıdare edıyoruz ıste:Dılgınıze cok tesekkur ederım.. **saygılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar