Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğa üstü varlıklar

555

Öne çıkan mesajlar

Uzaylı mevzusu ile doğaüstü olarak tanımlanan mevzuyu bir ayırmak lazım bir defa.

Uzaylı derken eğer bizimde anlayabildiğimiz fizik kimya ıvır zıvır kuralları içerisinde hareket eden yaratıklardan bahsediyorsak o zaman bu amcalar pek doğaüstü olmazlar. Bize benzeyebilirler benzemeyebilirler, yeşil olabilirler, mor olabilirler ne biliyim. Şu genel olarak kabul edilir ki evrendeki hayat oluşturmaya ve onu geliştirmeye müsait gezegen sayısı oldukça fazla. Dünya dışında hayat olması neredeyse kesin denilebilir. Bizden ileri yada geri seviyelerde medeniyetlerin olmasına de kesin denilebilir. Fakat mesafelerin ve bizim anladığımız fiziğin kurallarına bakacak olursak bu mesafeleri normal süreatlerde aşmak organik canlıların pek başarabileceği bir hadise değil. O yüzden canlılar varsa bizim güzel mavi gezegenizmiz yok olana kadar hiç bir zaman rastlamayabiliriz.

Doğaüstü meselesine gelince, bu farklı bir durum. Burada da bir tanımlama problemi var. Herkesin bundan anladığı farklı olabilir. Yukarıda bir yerlerde anlatıldığı üzere elnizde bir anda bir armut belirmesi veyahut gece bir anda ruhlar elminde kendinizi bulmanız doğaüstü olabilir. En genel tabiriyle bu anlamadığımız, henüz ulaştığımız bilim ve teknoloji seviyesiyle sınıflayıp, dosyalayıp kaldırmadığımız her şey olabilir. 1000 yıl sonra elime istediğim ülkeden armut getirtmek mümkün olabilir... 10000 yıl sonra Tanrıyla iletişim kurmak mümkün olabilir. (Eğer varsa, bilimsel objektivite yapıyorum ona göre, olması yada olmaması konusundaki düşüncemi açıklamıyorum) O zaman bu gün doğa üstü dediğimiz şeylet bize baya bir doğa altı gelebilir. Herhangi birimizi arabamız, kıyafetlerimiz, cep telefonlarımız, radyomuz, çakmağımız ile birlikte çok değil 500 yıl önceye yollasak ya peygamber diye tapılırdık, yada iblis diye taşlanırdık. Yeterince ilerlemiş teknoloji her zaman az gelişmiş toplumlarca büyü gibi doğaüstü birşey gibi algılanacaktır.

Özet : Doğaüstü varlıklar, kavramlar vs. vs. eğer varlarsa anlamadığımız, henüz çözemediğimiz doğa içi olaylardır. Doğanın yaratılmasının bile bir doğası olabilir. Birgün anlarız.

First Contact isimli bir filmden yukarıda ona inanmam buna inanma diyen arkadaşlara da bir güzel yarı-alıntı yapayım;

Sorarlar Jodie Foster'ın oynadığı karaktere;
- Tanrıya inanıyormusunuz diye.
Cevap
- İnanmak için yeterli kanıtım yok, varlığına veya varolmamasına.
Jüriden ikinci soru
- O zaman, dünyanın %99'unun çeşitli formlarda bir yaygın ilüzyon kurbanı olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Aynı soruyu size de, kendime de iletiyorum :D

Saygılar.[signature][hline]Fui - Up & Coming Shade
Laimes - His Dumb Bot
Sosyal ağlarda paylaş

said:
voic3, 21 January 2004 12:46 tarihinde demiş ki:
Ne kadarınız inanır bılmıyorum ama şöyle bir şey anlatayım size.

Uzaylılara inanırım. Hatta fobim bile var uzaylı görsem bayılır kalırım :) . Onun dışında cinlere artık inanıyorum , büyüye fala falan inanmam ve hayaletlere inanmam

iyide zaten cinlerde büyü yapar . kendi içinde çelişkilerin var . büyüye inanmayıp , büyü yapan bir varlığa nasıl inanabilirsin ?[signature][hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
è lo zgrw che è il padrone dei mages(In Italiano)
[Bu imza zgrw tarafından 14 January 2003 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

cinlerin büyü yaptığına dair bir şey kesin değil.yani cinlerin öle lambalardan çıkıp her insanın 3 dileğini yerine getiren varlıklar olduğu islam inancında değildi başka bişideydi galiba.cinler islam inancında bambaşka bir yere sahip.ama tam olarak bilmediğim için değil yorum yapmak ağzımı açmam bile yanlış olur[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kalhiae, 12 January 2004 11:19 tarihinde demiş ki:
Zuzaylılara inanmam , inananlarada 6 ayrı dilde seri şekilde kayarım :)

Bi kaysana görelim ;)

zuzaylıyım zuzaylılara inanırım ha bi de doğaüstü varlıklara inanırım. astral boyuta ve astral seyahate de inanırım ayriyetten :)[signature][hline]Trance Nation Member / (wka Astral @ NBL)

Cormamin niuve tenna' ta elea lle au'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...