Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 12 eylulle ilgili bilgi sahibi olmamakta guzelmis 12 eylul turkiyede develtciligi tasfiye edip liberal ekonomiye gecisi sagladi 12 eylul oncesinde dovzi yasakti memleketti petrol alciak para yoktu disardan borc almak istediler kimse 5 kurus vermedi tefeci kuruluslara dusup bugdayini ipotek ederek dolar borc aliyor o borclada bir miktar petrol aliyordu turkiye tarihini bilmeden 12 eylul turkiyeyi geriye goturmustur demek supermis bilgi sahibi olmadan ezberden fikri sahibi olan insanlar bayadir gulmemsitim bu kadar 12 eylul ekonomiyi bozmus ehahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Slat, orada tamamen aynı fikirdeyim ben seninle. Ben de bu açıdan yakınıyorum AKP'den zaten. Ancak bu Türkiye üstünden dönen paranın büyüklüğünü değiştirmez. Ve o para nasıl giderse gitsin, kimin üstünden dönerse dönsün, Türkiye'deki radikal bir değişikliğin (örneğin... şeriat!) dünya çapında krizler yaratabileceği gerçeğini değiştirmez. Yoksa zaten bahsettim denetlemesiz ekonomik büyümenin verdiği zararlardan, sosyal güvencelerin yok oluşundan vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 DTP'nin meclise girmesine sevindim. aklı başında olduğu halde kafası karışık vatandaşların, DTP nin ne mal olduğunu anlamasını sağlaması açısından önemliydi. Ayrıca bu ülkede senelerce kürt sorunu diye dayatılan sorunun özünün ne olduğunun anlaşılması açısından da önemliydi. Kürt kökenli vatandaş diyoruz, kendisini Kürt olarak görenlerin bazı talepleriyle de karşılaşıyoruz ama bunların temelsiz olduğunu da, ellerinde her türlü imkan varken bile "halkların kardeşliği, silahları alıp dağa çıkmak" gibi tarihin tozlu raflarında çoktan yerini almış romantik saçmalıklardan başka temel bulamadıklarını da görmüş olduk. Yanlış anlaşılmasın, bireysel açıdan isteyen istediğini yapsın. Dilini yaşatmaksa olay, açıldı işte bir sürü dil kursu gitsin öğrensin öğrenmek isteyen. kültürse kültür, yaşatsın işte kültürünü. İzmir'de de var Kürt, Kars'ta da, görüyoruz neyin ne olduğunu. Yöresel olduğu apaçık bahsedilen kültürün. Pkk bile girdi işte meclise, varsa Kürtlük davası güdecek olan demokratik kurallara uymak kaydıyla altını doldursun davasının alsın oyları girsin meclise. Buna da karşı değilim, bugünün saadet partisi gibi kıyıda köşede kalmış bir parti olacaktır nasılsa. Paşa'nın açıklamasına gelince; yalan değil, pkk mecliste. legalleşmeye de çalışıyor ama dava açıldı bile. kapatılacak ve yasadışı ilan edilecek. bu da yerel seçimlerde akp doğu'da %60'ı çaktıktan sonra olur. ortada sorun kalmaz. nasılsa gün gelecek, devlet kurumları nerede ne konuşması gerektiğini öğrenecek bu ülkede. bu işin mgk'sı var, karşılıklı görüş alışverişi var vs. bu da ne zaman olur? devlet içersinde çok başlılık giderildikten sonra. o ne zaman olur? o da toplumda devlet algısı yerine oturduğu zaman olur. sanki ordu ya da meclis devletin kurumları değilmiş gibi görmediğimiz zaman. o ne zaman olur onu bilemiyorum işte. bizim millette odun kafalılık var gerçekten. yani şu patide bile hiç tanımadığımız insanları açıkladıkları 3-4 fikirlerinden sonra sıfatlandırma olayını gördükten sonra, insanların birbirine ne zaman güvenebileceğini kestiremiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes, Hürriyet'in durumu farklı.. İnandırıcılıklarını yitirip full yalayıp yağlamak istemiyorlar.. O yüzden "sözde" muhaliflik yapıyorlar.. Eğer AKP gerçekten rahatsız olsa, Doğan grubunu bitirir.. Neyse girmeyelim ona :) Evet dış güçler kendi iyiliklerini istiyorlar, fakat kendilerinin iyi olması için diğerlerinin kötü olması lazım :) ABD neden dincileri destekliyor mesela bunu düşünmek lazım.. BOP'un en önemli ayağı neden dincileri iktidara getirmek? Bu arada sadece yazdığım 1. maddeye değinmişsin, halk ile ilgili olan 2 maddeye değinmemişsin.. Asıl önemli olan da o zaten halkın bu durumuyla demokrasiden umut beklemek mantıksız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: Slat, orada tamamen aynı fikirdeyim ben seninle. Ben de bu açıdan yakınıyorum AKP'den zaten. Ancak bu Türkiye üstünden dönen paranın büyüklüğünü değiştirmez. Ve o para nasıl giderse gitsin, kimin üstünden dönerse dönsün, Türkiye'deki radikal bir değişikliğin (örneğin... şeriat!) dünya çapında krizler yaratabileceği gerçeğini değiştirmez. Yoksa zaten bahsettim denetlemesiz ekonomik büyümenin verdiği zararlardan, sosyal güvencelerin yok oluşundan vs. Evet, ama dediğin gibi bu ilerleyen bir toplum olduğumuzu göstermez.. Biraz kendinle çelişmişsin 2 postta sanki :) Fakat belki olur da insanlar uyanmaya, tepkilerini koymaya başlarlar ve o paranın dönüşü eskisi gibi rahat olmaz (dış güçler için).. O zaman daha kolay sömürebilecekleri ve halkı daha kolay uyutabilecekleri bir rejime ihtiyaçları olabilir.. Zaten dinciliğin yegane amacı bu değilmidir? İnsanları din ile uyutup istediklerini yapmak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 evet türkiye geçici paralarla çok ileride gözüküyo. özelleştiricek şey kalmayınca bakalım nolcak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 1923'ten beri yeterli zaman vardı halkın eğitim görmesi için. Bunun da önündeki en büyük engellerden biri statükocu çevrelerdir. Halk deneyimsiz, başı derde girince o güçlere döner oldu "abi gel kurtar" şeklinde. Halka söz hakkı verilse, halk kendi kendine bulur doğru yolu merak etmeyin. Onun ötesinde halkın cehaletinin başka bir sebebi hala var olan feodal yapı. Bunun yıkılması için de AKP'nin aksine birilerinin çıkıp Anadolu'ya da yatırım yapması lazım. Ki bunu yıllarca defalarca başa gelmiş CHP'nin de yaptığını göremiyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 elaidi said: evet türkiye geçici paralarla çok ileride gözüküyo. özelleştiricek şey kalmayınca bakalım nolcak abi kaçıncı yüzyıldayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Halkın cahilliğinin sebebi tartışılır, ama haticeye değil neticeye bakılırsa cahil adamın eline demokratik haklar verirsen kendisi için iyi olana karar veremez malesef. adam koyun otlatıyo hayat ondan ibaret. kimisi kömür aldı diye oy veriyo falan. Demokrasi parayla satın alınan oylarla işliyo hala demokrasi demokrasi deniyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 elaidi said: Halkın cahilliğinin sebebi tartışılır, ama haticeye değil neticeye bakılırsa cahil adamın eline demokratik haklar verirsen kendisi için iyi olana karar veremez malesef. adam koyun otlatıyo hayat ondan ibaret. kimisi kömür aldı diye oy veriyo falan. Demokrasi parayla satın alınan oylarla işliyo hala demokrasi demokrasi deniyo alternatifin varmı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 o ne demek ya? kaçıncı yüzyıldayız ne demek. türkiyenin gelir gider bütçesi cem uzanın haciz konulan mallarıyla denkleştirildi bu ülkede. yüzyılla ne ilgisi var türkiye fabrikalarından veya vergilerinden kazanıp zenginleşmiyo, özelleştirmelerden kazanıyo. sabit gelir değil bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 15 senede bu kadar oldu Ataturk daha hayattayken ismet inonu ve CHP sapitti ayzdi mzaten daha once CHP de bir nuamrali sucludur halkin geri kalamsinda CHP den bir cacik olmaz tarihde guzel bir topci vardi tartismistik gercek anlamda anadoluyu ayaga kaldiricak koy enstutuleri ni DP degil CHP yoldan cikarmistir oy ugruna Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 halk kendi haline bırakıldı da bunlar oldu zaten, pembe gözlükleri çıkarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: 1923'ten beri yeterli zaman vardı halkın eğitim görmesi için. Bunun da önündeki en büyük engellerden biri statükocu çevrelerdir. Halk deneyimsiz, başı derde girince o güçlere döner oldu "abi gel kurtar" şeklinde. Halka söz hakkı verilse, halk kendi kendine bulur doğru yolu merak etmeyin. Onun ötesinde halkın cehaletinin başka bir sebebi hala var olan feodal yapı. Bunun yıkılması için de AKP'nin aksine birilerinin çıkıp Anadolu'ya da yatırım yapması lazım. Ki bunu yıllarca defalarca başa gelmiş CHP'nin de yaptığını göremiyoruz. Atatürk eğitime büyük önem verdi zaten biliyorsun.. Köy enstitüleri de köylerdeki insanları bile eğitme amacındaydı.. Fakat dediğin gibi İsmet İnönü Atatürk'ün yaptığı herşeye zarar verdi.. CHP'yi savunmuyorum kesinlikle.. Atatürk sonrası CHP=shit edit: eheh viktor yazmış zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 O zaman sizin hiç bir zaman demokratik bir rejime niyetiniz de yok ki? Birileri alsın ipleri eline, sonsuza kadar da öyle devam etsin. Yok ya! Evet, belki seçmenimiz uzun vadeli, hatta orta vadeli bile düşünemiyor (ki düşünseydi %15'in üstünde sol seçmen olurdu işçi sınıfının bu kadar büyük olduğu bir ülkede) ancak ben yine de bu cahil seçmenle, halkımla, vatandaşımla, zor günleri yaşarım, demokrasiyi yaşatırım, sonunu da beraber görürüz. Belli kesimler ülkeyi hortumlamaya devam edecek, daha da şişmanlayacak diye konformist bir şekilde ipleri onların eline vereceğime halkla çekerim tüm bunları, halk olgunlaşır, sonra da ihtiyacımız kalmaz o sülüklere mesela? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Malesef demokrasi en adil seçenek, sadece türkiyede gerektiği gibi işlemiyo diyorum. ayrıca her paragrafımdan bi cümle çekip onu sorgulicana geneline bi cevap yazarsan mülakat şeklinde sürdürmeyiz tartışmayı, ha son alıntıladığın msjımda yazdıklarıma bi karşı fikrin varsa söle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 elaidi said: adam koyun otlatıyo hayat ondan ibaret. kimisi kömür aldı diye oy veriyo falan. duyan da senin hayatını dünya barışı uğruna yaptığın çalışmalara adadığı falan sanır :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Lütfen yapamicamız şeyleri sölemeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Halk nasıl olgunlaşacak antimodes, bunu merak ediyorum ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Yok ya dünya barışıyla alakası yok oy almanın kolaylığındna bahsediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 elaidi, 30 kişi aynı anda hücum ettiği için herkesten gözüme çarpan kısımları alarak cevaplıyorum, 4 klavyeyle çalışan bir ahtapot olmadığımı biliyor olman lazım şimdiye kadar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 oyle olmuyor iste olayin icine oy kaygisi girince 3-5 oy daha fazla almak icin hersey terkediliyor cahil ulkelerde demorkasinin en zayif halkasi bu kisa donemde halak zarari olucak ancak uzun donemde halka faydasi gorulucek koklu seyelri yapamiyorsun dedigin teoride dogru ancak yurumuyor iste oyle anadoluya okul yapamiyorsun bolgedeki asiret oy destegini ceker korkusuyla hadi bu ornekde hem iktidarda kalip hemde o bolgeyi egit olmuyor iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Oha ahtapot değil miydin sen? =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Halkla beraber bu çileyi çekmekten bahsediyorum millete laf yetiştirmekten değil. Okulunu okursun avukat olursun, mazlumun yanındayım onların hakkını karın tokluğuna korurum ben dersen o zmn lafımı yerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bana sorarsanız bu demokrasinin ülkemizde yürümemesinin yegane sebebi ekonomidir. Neden derseniz bir insanın kitap, film, opera, konser cart curt gibi kültürel aktiviteleri kişinin geliri eğer düşükse bu gelirin çok küçük bir oranını kapsar hatta belki de onu bile kapsamaz. Dolayısıyla kişisel reel ücretlerin bu kadar düşük olduğu durumlarda bireyler ellerine geçen tüm parayı yemek, barınmak, ısınmak gibi temel ihtiyaçlara yatıracağı için kültürel bir ilerleme beklemek dolayısıyla da demokrasiye inanabilmek imkansızlaşacaktır. Ne zamanki ülkedeki refah ve kalkınma artar, ancak o zaman insanların kişisel kazançları birincil ihtiyaçları karşılayıp kültürel aktiviteleri de karşılamaya yeterli olabilir. O zaman kadar da bulgur nohut kömür siyaseti üzerinden islamofaşist oligarşi devam etmeye ve zihinleri sömürmeye devam edecektir. Hatta o kadar ki aynı mantık yüzünden geçen seçim döneminden hemen önce ortaya çıkan AKP bombaları ve Unakıtan ve şurekasının akıttığı unlar gören gözlere takılmamıştır nedense... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar