Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Ufuk Uras'ın sözü saçma olmuş. Profesörlerde devlet memuru, bu sözü eğer "yeni kuşağımızın geleceğin, devlet memurlarına devredecek olsaydık" gibi formatlara çevirerek ne kadar saçma olduğunu görebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Ha o zaman doğrudan demokrasiye düşman olduğunuzu kabul edin olsun bitsin. Çünkü önerdiğiniz şey faşizm şu anda doğrudan. Diyorsunuz ki ordu halk için iyi olanı biliyor, halkın seçme şansı sadece "doğru" seçim olduğu sürece var. E öyleyse siz zaten elinde silah olan askerin zoruyla belli bir yönetime itmeye çalışıyorsunuz ülkeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Bence bir insanın o konu hakkında bilgi ve tecrübesi varsa o insanın o konuda yorum yapmaya hakkı vardır. Ben ziyade talk showa çıkan konuyla alakasız denyo bakanların terör hakkındaki pespembe yüzeysel hayallerini dinlemektense konu hakkında uzman profesörlerin, araştırmacıların ya da üst düzey bir ordu yetkilisinin sözünü dinlemeyi tercih ederim. görüyoruz akpden çıkıp konuşan bakanların komedilerini her seferinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 ordu her zaman haklıdır diyen yok, bu ülkeye en büüyk zarar veren unsurlar arasında yapılan 3 darbeden 2si var. çoğunluk ölmeyi stedi diye akıllıların da onlara ayak uyduracak hali yok, istediğini diyebilirsin ister faşist de ister başka birşey. ama bu ülkede hala aklı başında olan insanlar kaderlerinin aptallar tarafından çizilmesini reddedecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 fasizm filan degil guney kore modeli lazim bu ulkeye adam gibi asker alicak 15-20 sene egiticek gelir seviyesini yukselticek sonra demorkasiye susamis demokrasinin degerini ogrenmis halka birakicak bak bakalim o zaman boyle bir torba komure islamofasistleri basa getiriyorlarmi guney kore bir hicti bu yontemi kullanmasaydi cinle japonya arasinda pinpon topu olurdu bu donusumu yapma firsati ismet inonunun elindeydi ama kendisi bunu yapmak yerine milli sef olup kendi donemini yaratma pesinde kostugundan ulkenin butun temel degerlerini catirdatti ilerlemiyen kendine gore sekillendirilmsi bir kemalizm yaratti ve ataturk kultu yaratip onun ustune cikarak biyerlere gelmeye calisti herneyse yazi yazdigima yazik bazi seyler asla degismiyicek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Viktor said: fasizm filan degil guney kore modeli lazim bu ulkeye adam gibi asker alicak 15-20 sene egiticek gelir seviyesini yukselticek sonra demorkasiye susamis demokrasinin degerini ogrenmis halka birakicak bak bakalim o zaman boyle bir torba komure islamofasistleri basa getiriyorlarmi guney kore bir hicti bu yontemi kullanmasaydi cinle japonya arasinda pinpon topu olurdu bu donusumu yapma firsati ismet inonunun elindeydi ama kendisi bunu yapmak yerine milli sef olup kendi donemini yaratma pesinde kostugundan ulkenin butun temel degerlerini catirdatti ilerlemiyen kendine gore sekillendirilmsi bir kemalizm yaratti ve ataturk kultu yaratip onun ustune cikarak biyerlere gelmeye calisti herneyse yazi yazdigima yazik bazi seyler asla degismiyicek e 1923 den başlasaymışlar? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: Ha o zaman doğrudan demokrasiye düşman olduğunuzu kabul edin olsun bitsin. Çünkü önerdiğiniz şey faşizm şu anda doğrudan. Diyorsunuz ki ordu halk için iyi olanı biliyor, halkın seçme şansı sadece "doğru" seçim olduğu sürece var. E öyleyse siz zaten elinde silah olan askerin zoruyla belli bir yönetime itmeye çalışıyorsunuz ülkeyi. Antimodes bırak artık şu kavramların arkasına saklanmayı.. Yok doğrudan demorasiymiş, yok faşizmmiş.. Viktor çok güzel yazmış, evet demokrasi bu halka tepeden geldi.. Kimsede demokrasi, insan hakları, tepki gösterme bilinci yok.. Şu an yaşadığımız demokrasi mi? Yasama, yürütme, yargı, medya hepsi tek bir iktidarın elinde ve ne isterlerse o oluyor.. Kimseyi takmıyorlar, istedikleri gibi at koşturuyorlar.. Bu mu demokrasi? Üstelik bu iktidar TC'nin değerlerine karşı, karşıdevrimci ve ABD'nin uzantısı.. Ama insanların verdikleri oylar ile seçildiler (ki burası ayrı bir komedi), o zaman ülkeyi istedikleri gibi mahvedebilirler.. Bu mudur yani?! Göz göre göre felakete gidiyoruz, ama dokunmayın doğrudan demokrasi ile seçildiler çünkü.. Herşeyi yapmaya hakları var.. Bu mudur Atatürk'ün gençliği? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bu adamlar secilmsi kralliga ve cogunlugun saltanatina inaniyor halkta buna inaniyor biyerlere biseyler son derece ters gitmis demekki RTE ne demis egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir ama 5 yilda bir oy verirken onun disinda egemenlik kayitsiz sartsiz allahindir egemenligin kaynaginin millet degil tanri oldugunu dusunen ortacag zihniyetiyle bogusuyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Bu adamlar bilmemkaç senedir baştalar. AB ile ilişkiler aynen devam ediyor, şeriat tehlikesi diye ağlayan sadece statükocu kesim. Ha ben AKP'yi seviyor, destekliyor muyum? Hayır, ancak demokrasiye inancım var sizin aksinize. Halkımın seçtiği ilerleme bu yöndeyse, saygı duyarım. Olaylar bahsettiğiniz noktaya gelirse zaten darbeden önce devrimle sonuçlanır. Ki imkanı da yok şeriat noktasına gelmesine. O kadar kolay değil. Dış güçler de izin vermez buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Demokrasiyi kaldırabilen toplumlar vardır kaldıramayan toplumlar vardır malesef türkiye ilki değildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: Bu adamlar bilmemkaç senedir baştalar. AB ile ilişkiler aynen devam ediyor, şeriat tehlikesi diye ağlayan sadece statükocu kesim. Ha ben AKP'yi seviyor, destekliyor muyum? Hayır, ancak demokrasiye inancım var sizin aksinize. Halkımın seçtiği ilerleme bu yöndeyse, saygı duyarım. Olaylar bahsettiğiniz noktaya gelirse zaten darbeden önce devrimle sonuçlanır. Ki imkanı da yok şeriat noktasına gelmesine. O kadar kolay değil. Dış güçler de izin vermez buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 dış güçler nasıl izin vermiyor buna anlamadım. onların izin vermediği nokta en fazla bizi kurtaran konumuna geçip bizi kukla etmektir. şeriat gelir mi bilmem ben ordunun gerekliliğine inanan ve büyükanıta sempati duyan yarı liberal bir insan olarak bu ülkeye şeriat gelecekse (bu konuda şüpheliyim ama) bunu ya buna aşırı tepki gösterecek bir halk kesiminin ya da ordunun engel olabileceğini düşünüyorum. dış güçler buna engel olursa bile bunu kendi çıkarları dahilinde bizden baya birşeyler kopararak yaparlar. Bence aşırı liberallik adına orduya nankörlük yapmamak lazım. Orduların lazım olduğu bir dünya ve çağda yaşıyoruz zira, savaşın ve ordunun toptan kalkmasının mümkün olduğu bir çağa girmedikçe de orduya ihtiyacımız olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Demokrasiyi gayet kaldırıyor Türkiye? Statükocu kesimden başka gerilen yok ki Türkiye'de, %50 getirdi zaten başa iktidar partisini. Ayrıca Viktor atlamadan cevabını veriyorum, geriye kalan %50'nin AKP'ye oy atmamış olması, %50nin tamamının AKP karşıtı olduğu anlamına gelmez. Ha tekrar tekrar söylüyorum, AKP yanlısı değilim ben. İğrenç liberal bir ekonomik politikaları var ki mahvediyor Türkiye'yi. Ancak statüko ve otoritercilik, faşizan yaklaşımlar değildir bunun çözümü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Apache sanırım mesajımdan gönderme yapmaya çalışmış da, şöyle söyleyeyim, uluslararası ilişkiler bağlamında zaten her ulus egemenliğinin bir parçasından feragat eder. Konfederasyon yapılarında (AB vs. gibi) resmen feragat eder, hukuk devletlerinde de insan haklarını ilgilendiren uluslararası sözleşmeler anayasanın dahi üstündedir (bu da anayasada belirtilir) dolayısıyla uluslararası platformda Türkiye'nin şeriat olamaması, demokrasinin varlığıyla yokluğuyla, desteklenmesiyle inanılmasıyla alakalı değildir zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Türkiye gibi cahil ve kandırılmaya müsait bir toplumun demokrasiyi kaldırabildiğini savunmak siyaha beyaz demektir. Kendi iyiliğini düşünemeyen bi toplumuz herşeyi unutan başa saran bi toplumuz ve hala demokrasiyi kaldırabiliyoruz. hmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 islam devrimi hariketini komizme karsit diye besliyen dis gucler seklinde duzeltelim laiklik diye bisey kalmadi okullarda ogrettikleri canakkale savasini yatirlar kazandi vs vs olayalrini gectim vergini ver haram yeme seklinde poster asiliyor bu ulkede yavas yavas altini oyuyorlar hala seriat tehlikesi yok diyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: Bu adamlar bilmemkaç senedir baştalar. AB ile ilişkiler aynen devam ediyor, şeriat tehlikesi diye ağlayan sadece statükocu kesim. Ha ben AKP'yi seviyor, destekliyor muyum? Hayır, ancak demokrasiye inancım var sizin aksinize. Halkımın seçtiği ilerleme bu yöndeyse, saygı duyarım. Olaylar bahsettiğiniz noktaya gelirse zaten darbeden önce devrimle sonuçlanır. Ki imkanı da yok şeriat noktasına gelmesine. O kadar kolay değil. Dış güçler de izin vermez buna. Antimodesciğim kimsenin ağladığı falan yok hem bu ne agresiflik? Kibar kibar yazardın sen hep düşmanın mıyız biz senin :( Olay bahsettiğimiz noktaya gelirse (ki eli kulağında geldi geliyo) darbeden önce devrimle falan sonuçlanmaz, sebeplerine gelecek olursak; 1)Medya hükümetin elinde.. AKP halkın olayları nası görmesini istiyorsa öyle gösterebiliyor bu sayede. 2)Medyayı geçtim, halk eğitimsiz ve cahil. 3)Tarikatlar, agalar, şehler, şıhlar ülkenin 4 bir yanını sarmış. Koyun sürüsü gibi güdülüyorlar. Senin, bu 3 maddeyi düzeltmeden demokrasiye inanman saflık, bu durumdaki bir halka saygı duyman kekoluk :) Dış güçler neden izin vermesin? Bizim iyiliğimizi mi istiyorlar? Asıl izin vermeyecek olan ordudur.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Yahu yapmayın, etmeyin, gözünüzü seveyim. Türkiye başa mı dönüyor? Yerinde mi sayıyor? Türkiye'nin başa döndüğü tek dönemler askeri darbe dönemleridir arkadaşlar. Açın bakın Türkiye ekonomik olarak hangi dönemlerde 20 yıl birden geriye gitmiş? Hangi dönemlerde sansürler, işkenceler, adam asmalar kesmeler yaşanmış? Bugün dönüp bir Türkiye'ye bakın da, ne kadar büyük bir ekonomik güç, ne kadar hızla ilerleyen bir toplum farkına varın rica edeceğim. Hatta benim Türkiye hakkındaki şikayetim bu hızlı ilerlemeden, çünkü hızlı ilerleyeceğiz diye denetlemesiz ilerliyoruz, o da sosyal güvenceleri yok ediyor, AKP'le en büyük alıp veremediğim de bu zaten. Ancak lütfen, utanır insan yani, Türkiye için yerinde sayıyor demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mawiman Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bence büyük anıtta büyük meclis destek çıkmalı ve bu DTP lilerin millet vekillikleri ellerinden alınmalı mecliste PKK lı olmamalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Orda hafızası başa saran demek istedim, ama neyse. Türkiye de yerinde sayıyo demedim, halkı için konuşuyorum ki doğru. Referandumun ne hakkında olduğunu bilmeyen bir halk neye oy attığını bilmeyen bir halk, referandumu iyice duyuramayan bir hükümet, süper bir ikili. neyin sonucu? seçim? evet hey gidi demokrasi süper sonuçlar doğuruyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cicibebe Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 halkın getirdiği ilerleme deniyor hala, ilerlemeye bak çay demle. halk burnunun ucuna bakıyor mu ki ilerleme gibi bir dertleri olsun? halkın yaptığı seçim ilerlemeye eşit midir? iran'da bir cumhuriyettir orada da halk seçiyor baştakileri, bu bir ilerleme mi peki? bir ülkenin geleceği aydınlarıdır medeniyeti medine'de zannedenler değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 teknolojinin bilimin ve ekonominin eksponensiyel genişlediği bu çağlarda bence hiç bir devlet darbeyi kolay kaldıramaz diye düşünüyorum ve o konuda antimodese katılıyorum ama darbe diyen kimseyi de görmedim bu konuda zaten ben. ordunun gerekli olması bir yana ordunun yapması gereken işleri doğru yapıp yapmadığı meselesi derince düşünüldüğünü korkutucu. Çünkü gerçekten ordu büyük bir güç ve başında yanlış kişiler olursa işte o zaman bizi koruyan ordumuz bir yerimize kaçabilir. ama şu an büyükanıttan memnunum açıkçası ve gerçekten onun imajını yıpratmaya çalıştıklarını düşünüyorum (sezer'e yapıldığı gibi). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Slat, senin için dememiştim o lafı, ben daha çok statükoyu desteklemekte aktif rol oynayan bir takım yetkililerden bahsediyordum. Yoksa düşmanlık yok burada, elimden geldiğince de saygılı ve seviyeli yazmaya çalışıyorum. Bahsettiğin üç maddeye gelince... Medyadaki ekonomik monopolleşmeyi doğrudan iktidardan gelen bir baskıyla karıştırmamak lazım. Biri para peşinde koşar, ki bu bağlamda iktidara karşı tepki oluşmaya başladığı vakit iktidara olan desteğini çeker, biriyse iktidar ne yaparsa yapsın arkasında durur. En büyük örnekleri de Hürriyet, Milliyet, Radikal, cart curt. Evet, AKP ile işbirliği içindeler para uğruna. Ancak seçim dönemi geldi mi yerden yere vurmuyorlar mı? Vuruyorlar. Açın bakın fedaykin beyin açtığı kapak topic'ine, bütün linkler neredeyse Hürriyet'ten değil mi? Doğan grubu bu monopolün öncülerinden olmasına rağmen konuşabiliyor demek ki medya. Ayrıca dış güçler bizim "kötülüğümüzü" istemiyorlar. Dış güçler kendi "iyiliklerini" istiyorlar. Arada büyük bir fark var. Türkiye'nin tamamen Avrupa ve Amerika'dan koparak islamofaşistleşmesi ne Avrupa'nın ne Amerika'nın işine gelir ekonomik olarak. Dolayısıyla gerçekleşemez. Ki işin içinde Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi ve daha nice etkenler var, bunlara girersem sabaha kadar konuşmamız gerekir. Fantasy role playing dünyasında değiliz arkadaşlar. Uçmaya gerek yok bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Antimodes52 Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 @Ardeth: "Asker yumruğunu vuracak" denmiş olan post gözünden kaçtı sanırım, topici baştan sona bir kez daha okumanı dilerim. Ya da Viktor'un efsane darbe olup 15-20 yıl askerin halkı "eğitmesi" fikrini de görmemişsin galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Antimodes52 said: Bugün dönüp bir Türkiye'ye bakın da, ne kadar büyük bir ekonomik güç, ne kadar hızla ilerleyen bir toplum farkına varın rica edeceğim. Bu komedi işte. Büyük bir ekonomik güç MY ASS. Ekonomisinin %70'i yabancıların elinde olan ve sıcak parayla şişirilmiş, borcu sürekli artan, yatırımlar yapmak ve mevcut kaynaklarını değerlendirmek yerine otu boku satıp 1-2 yıl sonrasını düşünmemek? Ne ekonomisinden bahsediyorsun? Maaşlar yerinde sayıyor, sürekli vergi biniyor Dünya'nın en çok vergi veren ülkesiyiz, toplumun büyük kısmı açlık sınırında yaşıyor, zengin fakir arasındaki uçurum gittikçe büyüyor.. Yatırım yok, aban vergiye sağı solu satmaya. Ne kadar dayanacak bu halk ve bu ekonomi buna? Ne ekonomik gücü? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar