Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyükanıt: PKK Meclis'e girerek siyasallaştı, şimdi de legalleşmeye çalışıyor.

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

ben onları okumadım, doğrudur. fakat aslında ne anlatmaya çalışıyorum biliyor musun, burda ypılan yorumların %90ı sırf yapılmış olmak için gibi. yani mesaj yazıp, alt-tab yapıp msn den devam ediyo hayatına. yani bunu kendini duvarlara vursun, tsk nın önünde yaksın manasında demiyorum. cümle kurmak kolay birşeydir. sadece biraz neler olucağını düşünmek lazım.

bu seçimlerde akpye oy vermeyen herkes ülkenin geleceğinden endişelendi. verenlerde hiç birşey bilmedikleri halde ekonomi düzgün enazından veya kime verelim dediler. sence bu insanlar ne kadar geleceği düşündüler? ben sana söyliyim, parmaklarındaki boyanın çıkacaığı kadar geleceği düşündüler o kadar.

ben önümdeki yılları düşünüyorum. bundan 10 sene sonrası için çok büyük kaygılarım var. sen bunları hiç düşünmesen bile, tek kalemde silip atamassın, insan biraz kıllanır düşünür. sıkıntı bu, istenen bu aslında. ben kendi adıma akp ye vermedim ve vermicem de. burdaki topiklerde attığım mesajlarda her zaman dedimki:
-arkadaşlar, okuyun, öğrenin, düşünün
hiç kimseye bir düşünceyi kabu lettirmek istemedim, sadece düşünsünler istedim, biraz endisşe duysunlar. asker gitsin demek o kadar kolay birşey değil, biraz korkun ya, kötüye gidiyoz ya!
Sosyal ağlarda paylaş

Ben propogandaya uğrayıp düşünmeden ve eleştirmeden hareket eden insanlar her görüş tarafından olduğunu düşünüyorum, gerek apolitik olsun, gerek solcu olsun, gerek sağcı olsun, gerek cumhuriyetççi olsun, gerek entel, gerek liberal gerek dinci olsun. Her tarafta düşünmeden, aklına o fark etmeden sokulumş düşüncelerle otomasyon modeli hareket eden insanlar var. Dolayısıyla sizinle aynı görüşü paylaşan herkesin bu konulardaki potansiyelinden o kadar emin olmayın. Her grupta, çığırtkanlığını yaptığı "fikirleri" bilgiyle desteklemesini istediğiniz vakit sus pus kalacak insanlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

evet dedim halada alfimin arkasindayim

asker kaka ocu antidemokratik zirvalarini gectim cok suepr bir guney kore ornegi var

http://en.wikipedia.org/wiki/South_korea

18-19 yilda asker koreyi oyel bir hale soktuki halki oyle bir egittiki 80 de yapilan 2. askeri darbeyi halk topyekun isyan ederek engelledi ve kendi ulkesine sahip cikti tepeden inme demorkasi halkin demokrasisi oldu

hani darbe 20 yil geri goturuyor argumani varya yalan oldugu burdan belli

guney kore su anda dunyanin en zengin ulkelerinden biri HDI i 0.912 dunyada 26.

guney koreden cok potansiyeli olan askerin toplamda 3 sene kontrol ettigi ve guney koreden cok daha yasli olan turkiye cumhuriyetinin HDI ina bakalim
0.775 ile dunya 84. su

asker geri goturur asker pis kaka fasizm soyle diyen arkadaslara genel kultur dersimiz burda sona eriyor
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada asker ve pkk konusu geçmişken sorayım. kara kuvvetleri komutanı İlker Başbuğ sınır ötesi operasyon hakkında " 1/4 terorist etkisiz hale getirilirse operasyon başarılıdır" dedi. ve daha önceki senelerde 1/4 terorist etkisiz hale geldikten sonra operasyonun bittiğini söyledi. gerçekten 1/4 terorist etkisiz hale getirilmesi yeterlimi? yeterli görüldüde neden halen bitmedi bu.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:
evet dedim halada alfimin arkasindayim

asker kaka ocu antidemokratik zirvalarini gectim cok suepr bir guney kore ornegi var

http://en.wikipedia.org/wiki/South_korea

18-19 yilda asker koreyi oyel bir hale soktuki halki oyle bir egittiki 80 de yapilan 2. askeri darbeyi halk topyekun isyan ederek engelledi ve kendi ulkesine sahip cikti tepeden inme demorkasi halkin demokrasisi oldu

hani darbe 20 yil geri goturuyor argumani varya yalan oldugu burdan belli

guney kore su anda dunyanin en zengin ulkelerinden biri HDI i 0.912 dunyada 26.

guney koreden cok potansiyeli olan askerin toplamda 3 sene kontrol ettigi ve guney koreden cok daha yasli olan turkiye cumhuriyetinin HDI ina bakalim
0.775 ile dunya 84. su

asker geri goturur asker pis kaka fasizm soyle diyen arkadaslara genel kultur dersimiz burda sona eriyor

1923 de neden başlamadı peki süreç demiştim bi zaman ama cevap veren olmadı.
Sosyal ağlarda paylaş

valla halkin yuzde 40 i senle ayni egitim seviyesindeyse degil

ama adamian gore muamele

elitistiz ya hani
siyasiler egitemiyor iste buyur
oku lacabiliyormusun doguda asiretlerin destegini kaybetme pahasina?
acamiyorsun
halki egitirsen oy verdirmem diyor

turkiyenin cogunluguda boyel iste
yuksekegitim lise seviyesinde dunyada ismini duyurmus unievrstemiz yok

aman duzene uygun adam yetistirelim kaygisiyla bilmsel gelisme diye bisey kalmamis
gercekten siyaset yapmasi gereken adamalar kelalaka islerde calisiyor muezzinler siyaset yapiyor

egitim denen bisey yok cemebr boyle devam edicek
cemberi kirmak ilk asamada ulkeye zarar evrsede en azindan gelicek kusakalri kurtarirsin

ama kim takar gelicegi
ben hayatimi rahat yasiyimda benden sonraki salaklar ugrassin
Sosyal ağlarda paylaş

1923 de basladi

37 de sona erdi

37 den sonra tersine islemeye basladi surec

CHP ile Demokrat partiyi demokrasiyi ve turkiyenin gelecegini baltaladikalri icin tebrik etmemiz lazim

demokrat parti ne kadar sucluysa chp de o kadar suclu

ama CHP ni nfarki bozulmayi Ataturk resminin arkasina saklanarak yapmalari
yapip edip resmin arkalarina girdikleri icin bugune kadar gelebildiler

o resim birgun kafalarina devrilince CHP biticek diye umuyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Antimodes52 said:
Jargon değişmeye başladı, kahveye çevirmeyelim Paticik'i öncelikle.
Onun ötesinde, manyak mıyım ben, yurt dışına çıkarsam hayatım kayar, eder, kim der böyle bir şey, kim der "YEAA KENKE GEL NOLURSA OLSUN, KAÇARIK OLMADI" diye?

arkadaşım o zaman bu kadar sıcak bir dönemde ben endişeli değilim diyemessin ya hayret bişi
Sosyal ağlarda paylaş

Açık konuşmak gerekirse ulusal bilincin oturtulması lazım ve bunu şimdiki siyasiler yapamıyor ve yeni gelecek siyasilerde yapamayacağa benziyor.Eskiden askerin yönetime el koyup bu bilinci oturtup yerini tekrar siyasilere bırakmasını düşünürdüm ; ama geçmişteki darbelerden gördükki bu mümkün değil malesef önce askerimiz kendini eğitmeli özgür düşünce ve her kesime saygıyı kalıplaşmı doktirinlerin üstünde tutmalıki sonra asker bizi eğitsin bizde siyasileri eğitelim ama, kendi sınırlarını aşacak dehalar her zaman olmadığından askerden bu durumu beklemek yanlış asker sadece kendi işinde iyidir.Geriye tek çözüm olarak bizim gibi idealist insanların burda tartışacağına ülke geleceği için gerek basında,gerek siyasette gerekse sivil toplumda etkili eylem yapması olarak görüyorum
Sosyal ağlarda paylaş

darbe var darbe var ülke darbe yaptı düzeldi demekle olmuyor tabi nasıl darbe yaptı ve darbe sonrası nasıl bir politika izledi önemli olanlar bunlar. hatta darbenin bu politikanın vaz geçilmez bir parçası olup olmadığıda incelenmeli. yani sadece darbeyle düzeldi demek çocuk frp oynadı intihar etti demek gibi birşey başta mantıklı gelebilir ama frp ile çocuğun psikolojisi arasındaki doğru bağı kurmaz.

wikipediadan gördüğüm kadarıyla ülkeye çeki düzen verme açısından eğitim ve sanayide yapılan atılımların önemi çok daha büyük.
Sosyal ağlarda paylaş

ben guney kore tarihini detayli inceledigimden kesin konusabiliyorum

onun disidna darbeden darbeye fark var

60 ile 80

birbirlerine taban tabana zit iki darbe

ilki adim adim diktaya giden bir ulkeye demokrasiyi getirmek icin ikincisi ise ilkinin getirdigi seylerden fasist rotaya yeniden donmek icin yapilmis

12 eylul ve cunta yargilanirsa karsi devrim hariketi dis guclerin rolu ve bugun icinde bulundugumuz durum cok guzel aydinlanir

ancak kimse yargilamiyor nedense 12 eylul u

askermi mani oluyor?
12 eylulden en cok rahatsiz olan kurum belkide asker yargilanmasi teklif edilirse memnun bile olurlar

ee neden yargilanmiyor darbeciler?

cunki bugun iktidarda oturanlar darbecilerin eliyle oraya yerlestirildi yargiliyamiyorlar o yuzunden

hani askere kahraman gibi karsi ickan AKP madem bu iste ciddiyse hodri meydan
12 eylul u indirsin raftan yargilamaya baslasin

yapamaz bunu ama
cunki o zaman herkesi dehsete dusurucek gercekler patir patir ortaya cikar ve siyasal islamin tutunucak dali kalmaz
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...