Bleda Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Dnd kurallarına göre cons un Divine rank inin 20 den küçük oldugunu varsayarsak bütün worshipperlarını öldürürsek orçunu durdurabiliriz Şaka bir yana biri benim sorumu yanıtlarsa sevinirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 büyük ihtimalle yan ürün ve atıklar sorun olur, ya da o deilse bile en azından maliyeti yüksek olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 @MrMarvelous: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılanlardansın di mi? Ha canım ha medya tabii bizim 4x4lere tepkili olmamız, yoksa üretmiyor o arabalar normal arabalardan 10kat daha faz co2. Ne bilelim canım biz, yıllardır bu iş için çabalayıp, araştırmadıkki bu işi, hep medyanın dolduruşuna geldik. Hybrid mybrid ne onları da hiç bilmiyorum zaten, zira su buharı en az co2 kadar zehirli tabii. Duş alırken oluşan su buharı hep zehirleyip öldürür zaten bizi. Ya arkadaşım lütfen, bir laf edeceksiniz, etmeden önce bir ne laf ettiğinize bakın. Oturun bir düşünün ne dediğinizi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Selamon said: @MrMarvelous: Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılanlardansın di mi? Ha canım ha medya tabii bizim 4x4lere tepkili olmamız, yoksa üretmiyor o arabalar normal arabalardan 10kat daha faz co2. Ne bilelim canım biz, yıllardır bu iş için çabalayıp, araştırmadıkki bu işi, hep medyanın dolduruşuna geldik. Hybrid mybrid ne onları da hiç bilmiyorum zaten, zira su buharı en az co2 kadar zehirli tabii. Duş alırken oluşan su buharı hep zehirleyip öldürür zaten bizi. Ya arkadaşım lütfen, bir laf edeceksiniz, etmeden önce bir ne laf ettiğinize bakın. Oturun bir düşünün ne dediğinizi. Hahahaa bana ettiğin lafa bak, bi de kendi söylediklerine bak allah aşkına... yazdıklarından cehalet akıyor, bari karşındakini bununla suçlama bre cahil. Ben demiyorum su buharı küresel ısınmaya etki ediyor diye, kyoto protokolünde bahsi geçiyor. aç oku, hatta ona üşendiysen topic in ilk post una bak... orda bile değinilmiş buna.. 4X4 araçlar, aynı motor hacmine sahip otomobillerle aynı miktarda co2 üretiyor. Burda olay aracın büyüklüğü, çekiş sistemi değil, motordur... Chevrolet Captiva 2.0 dizel araç ile Volswagen passat 2.0 dizel in karbondioksit üretim miktarları aynı civarlardadır. Burda olay motor hacmine, motor teknolojisine bakar yani... Ayrıca evet. Bir ineğin bir senede otlandıklarını sindirmek için çıkardığı gazda; bir 4600cc Range Rover 4X4 ün egzosundan 1 sene içerisinde çıkan co2 den daha fazla co2 vardır. yahut büyük ölçekli bir çelik fabrikasının bir günlük karbondioksit salınımı, 1 günde istanbul trafiğine çıkan bütün otomobillerin co2 salınımının toplamına eşittir. Dünyada kaç tane fabrika olduğunu sen düşün.. Hadi bunları geçtim. Karbondioksit salınımını azaltmak için otomobil üreticilerine devletler emisyon normları getiriyor. Daha az benzinle daha çok gidecek ve daha az co2 üretecek otomobiller üretsinler diye. Halbuki dünyadaki günlük petrol kullanımının yarısından fazlasını amerika kendi başına yaratıyor. Düşün bütün dünyanın toplanımdan da fazla. O yüzden bütün avrupa ve doğudaki otomobil üreticileri de hybridler için falan kassa bile amerika birşeyler yapmadığı sürece küresel ısınma devam edecektir. İngiltere de fransa da falan greenpeace ci cahillerin mal düşmanlığı yapıp jiplerin sağını solunu çizmeleri, ya da ateşe vermeleri falan hiç bir şeyi değiştirmez... jiplerden çok, hatta genel olarak tüm otomobillerden çok küresel ısınmaya sebep olan faktör var bu dünyada. oturun onları öğrenin önce... buraya da böyle cahil cahil gelip benim gibilere çemkirip adamın asabını bozmayın gece gece... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 BMW 3 Serisi 3.0d 100km de co2 üretimi : 210 g BMW X5 4x4 SUV 3.0d 100km de co2 üretimi : 218 g Var mıymış canım 10 kat fark aralarında jiplerle arabaların? Bi araç 1600 kg, diğeri 2 tonu geçiyor kocaman jip. Ne fark var aralarında CO2 olarak? jipler iri büyük gözüküyor, görünüşüne aldanıyorsunuz. sonra bi de utanmadan bilgin olmadan fikrin var diyosunuz... onu diyen eleman yanımda olsa F tipi cezaevinde yerim hazırdı valla o kadar sinirlendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Ne dediğimi anlamışsın, nede anlamaya niyetin varmış gibi konuşuyorsun. Merak etme, Kyoto protokolünü, A.B.D'nin yapması gerekenleri senden çok daha iyi biliyorum. Su buharının sera etkisini arttırdığını da. Fakat sana demek istediğim, su buharının co2'den kat be kat daha az etki ettiğiydi, ama tek derdin laf sokmak olduğu için algılamayı red ettin. Onun dışında, 4x4 araçlar genel anlamda yüksek kapasiteli motorlara sahip oldukları için protesto ediliyor. Tutupta bana 3.0 motorlu bir 4x4e karşılık 3.0 motorlu bir binek örnek gösterirsen bu sadece senin demogoji yapmak istediğin sonucunu doğurur. Piyasada ortalama bir 4x4ün 3.0 motor hacmi olduğunu düşünürsek bu binek otolarda 1.6dır ve hatta 1.3e kadar düşebilir. Üstelik co2 salınımı sadece motor büyüklüğüyle de ilintili değildir, 4x4lerin salgıladıkları co2yi arttıran başka etmenlerde söz konusudur. Ayrıca şunu da biliyorsun, büyük baş hayvanlar doğanın bir parçasıdır ve yaşam zincirinin devamlılığını sağlarlar. Fakat büyük tekerlekli araçların İstanbul'da yaşayan bir adama artistlik yapma katkısından başka bir halta yaradığı yoktur. Üstelik, servet düşmanı dediğin GP gönüllüleri, bu dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için koymaktadır bütün eylemlerini. Sadece www.Greenpeace.org.tr'yi inceleyerek bile bu servet düşmanlarının, yalnıza Türkiye ölçeğinde dahi neleri başrdığını görebilirsin. Sırf kendi üzerine düşen sorumlulukları üzerinden sıyırmak için lafı Amerik'nın çevreye verdiği zarara, büyük başhayvanın gazına taşıman ise apayrı bir güzellik. Amerika'dan bahsedeceğine, kendi ülkenden bahsederek bile başlayabilirsin mücadeleye. Bugüne kadar Türkiye'nin Kyoto'yu imzalaması, ya da en azından çevreci önlemler alması için ne yaptın? Tutmuş bana 4x4 leri savunuyorsun, hem de ineklerle kıyaslayarak yapıyorsun bunu. Ne diyeyim, kullanın 4x4 leri, sizin kıçınız yerden yüksek olsun, dünya yansa kimin umrunda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
c_a_p_t_a_i_n Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Sera gazı etkisini azaltmak adına yapılabilecekler gibisinden maddeler halinde hazırlanmış bir liste görmüştüm lisenin birinde(mannheim da bir lise).hatırladıklarımı yazayım -Elektrikli eşyaların(pc,tv..)işi bittikten sonra fişinin çekilmesi -Naylon poşetlerin kullanımının azaltılması -Naylon poşetlerin dönüşüme gönderilmesi -Yakıt seçiminde dikkatli olunması -Eldeki kaynakların verimli kullanılması(klimayı,sobayı,kaloriferi ısınmak için 2 kat fazla yakmak yerine evde ısı yalıtımını sağlamak vb) -İşi biten elektronik aletlerin atılmaması gibisinden kapsamlı sayılabilecek bir şeyler vardı.Tabi bunların hepsi kişisel yapılabilecek şeyler.Az diye yapmaktan kaçınmak olmaz.Herkes elinden geleni yapmalı bu konuda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Cok basit. Termik santrallerin hepsini kapatırsanız sorun bitiyo. Ya da kullanılan araba yakıtlarının icine 10-20% arasında biyodizel gibi daha cevrerci yakıtlar koyarsanız. Ne? Termik santral olmadan elektriksiz mi kalıcaz? Tuh, o zaman tek caremiz nukleer enerjiydi galiba ama onu da korktugumuz icin istemiyoruz. Hidrojen mi? Biraz okuyup da gelin bakalım hidrojen uretilirken ne kadar Co2 yayılıyormus atmosfere saf olmadıgında ne kadar "verimli"(!) bir enerji kaynagıymıs, hidroliz yapıp sonra yakarız diyen arkadasları da termodinamik ogrenmeye davet ediyorum. Sanırım bu gidisle ya dunyanın yuzeyini gunes cell'leri ile kaplayacaz diye bitkisel hayatı oldurerek ya da korkuyoruz diye venus gibi bi gezegende can cekiserek bulucaz. Maalesef beles enerji diye bisey yok, olsa bile insanoglunun aclıgına yetecek kadar evrende enerji yok o yuzden basımızda bi felaket patlamadıkca ben kimsenin bisey yapacagını sanmıyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 @Selamon Otomobilden anlamadan +x4 lere ahkam kesişine kızıyorum ben senin. Hala aynı şeyi diyorsun. Piyasada düşük motor hacimli jipler de var, jipten büyük motorlu binek araçlar da var... bana polemik yapma şimdi... ayrıca dünyadaki araç nüfusu 100 ise jip nüfusu 1. büyük 4x4 leri görüyorsun, almaya paran yetmiyor, çevrecilik diye sahip olanlara ahkam kesip rahatlıyorsun heralde başka mentalite seni paklamaz çünkü... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2008 Ayrıca çevreciler yüzyıllardır felaket senaryoları üretiyor. Yeni mi çıktı bu taşıt düşmanlığı? Otto benz ilk arabayı ürettiğinden beri var. bişi olacağı yok kimseye. bugüne kadar pek çok tehlikeden bahsedildi. biri bile yokolmamıza sebep oldu mu ? tehlikeyi yaratan insan aklı tehlikeye düşünce kendini korumasını da bilir. bulunur enerji krizine de çözüm, küresel ısınmaya da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 ya cevreci olmak bos konusmaktir.arkadasim git dunyayi kurtar, insanlarin zevk aldigi seylere b.k atma, hemde gereksiz yere.Adam aciklio kac posttur, 4x4 lere bosun laf atiosunuz dio , degerleri gosterio.. Bana misin demiosun bos konusuosun.Cevreci iste.. Greepeace Turkiye'nin zavalli destekcilerinden misin yoksa? Hayir isin ironik yani oleysen ben bile destekci yapmis olabilirim seni..Bosver be abi, paran varsa sende git bi 4x4 cak altina sonra git daga falan tirman o aracla, doganin tadina var. Bos konusmayla olmaz bu isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 sorun ucaklarda arabalarda degil.. said: OTOMOBİL KM DE KİŞİ BAŞINA 133-200,OTOBÜS 35-62,TREN 39-78,UÇAK 160-465 GR CO2 EMİSYONU ÇIKARMAKTADIR.UÇAKLAR KÜRESEL CO2 MİKTARININ %12 SİNİ OLUŞTURUR. said: CO2 emisyonları dikkate alındığında 350 litrelik yakıttan yaklaşık olarak 1 ton CO2 oluşmaktadır.. ucaklarin kac litre yakit tasidigini tartismamiz gerekmiyor heralde :P kaynak: google a ucak co2 emisyonu yazin yeter :P saldirin ucaklara cevreciler !! kosarak gidersiniz heryere.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 tren kaçtı artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2008 Vay be. Cevreci degilim ama (kendini tankere zincirleyerek dunya guzel bi yer olmuyo kimse kusura bakmasın) cevrecilere laf atmanın da bu kadar prim yaptıgını bilmiyodum =) Arkadaslar, bilmiyorum farkında mısınız ama bilim adamlarının yaptıgı arastırmalar (bakın cevreciler degil bilim insanları bunlar objektif arkadaslar hani) gosteriyor ki bu gidisle dunya munya kalmayacak. Bisey olmaz, bisey olmaz diyince ne gibi guzel sonuclara maruz kaldıgımızı da biliyor olmalıyız. bkz. turk muteahhitler ve 99 depremi. bilmem anlatabildim mi. O yuzden bu konulara duyarlı olmak yanlıs bisey deil, ama 4x4lere suclanmak da degil. En buyuk karbondiyoksit cıkısı elektrik santrallerinde cıkar o yuzden kilit nokta da orası zaten kyoto protokolunde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar