Sphere Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Arkadaşlar atmosferde sera etkisi yapan gazlar Kyoto prokolünde belirtilen gazlar - Karbon dioksit (CO2) - Metan (CH4) - Nitrik oksit (N2O) - Hidroflorokarbon (HFC) - Hidrokarbur perflor (PFC) - Kükürt heksaflorit (SF6) - Su buharı (H2O) Bunların önlenmesi için neler yapılabilir ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 nefes almayıp osurmamamız lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Güzel bir konu ama malesef bu konularda bilgim yok benim. Ayrıca konuyu daha ilk mesajda cıvıtmayın (southpark değil burası d: ) Vaktim olursa bir bakınıp cevap yazarım ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 avrupadaki ineklerin yarısını afrikaya yollasınlar kesilip yensin min. %20 lik bir azalma öngörüyorum sera etkisinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 O değilde sera gazı etkisinin şuanda büyük bir kısmı su buharı ve co2 den kaynaklanıyor. su buharını atmosferden çekmek ciddi sorunlara açabilir. öte yandann neden co2 yi atmosferden çekmiyoruz(sifonlamıyoruz) (örnegin kur buz şeklinde) sonrada depolamıyoruz anlamadım ben şu ana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2007 bitkiler ölmesin diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 CO2 bütün mesele. Onu da azaltmak için otomobillere çemkiriyolar... halbuki bi inek, otlanıp otlanıp ossusarak bir senede bir 4.5lt motorlu range roverdan çok daha fazla co2 üretiyor... büyükbaş hayvanları katletsek, sorun çözülür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 büyükbaş hayvanları katledersen gereksiz otlaklar cogalır, otlaklar cogalınca diğer otlak hayvanlar cogalır onlar cogalınca onları yiyen etçil hayvanlar cogalır onlar cogalınca diyerek gidersek topraktaki mineraller azalır, kuraklık baslar ve yesillik diye bişey kalmaz. co2 den kurtulmak istiyorsak bol bol ağaç dikmeliyiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 her yeri agaclandiralim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sphere Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Bilim adamları CO2 yi topragın altına sokmaya çalışıyorlardı.Başarılı olunursa atmosfere zarar düşecekmiş.Nasıl yerin altına atılacagını bilmiyorum.Hidrojen enerjiside kullanılabilir.Hidrojen üretiminde harcanılan enerji ile üretilen enerji arasında çok az fark oldugundan yapılmıyormus.Bunu yüksek seviyeye çıkarmak için çalışıyorlar.Atom enerjisi var onunla ilgilenmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Fistan said: büyükbaş hayvanları katledersen gereksiz otlaklar cogalır, otlaklar cogalınca diğer otlak hayvanlar cogalır onlar cogalınca onları yiyen etçil hayvanlar cogalır onlar cogalınca diyerek gidersek topraktaki mineraller azalır, kuraklık baslar ve yesillik diye bişey kalmaz. co2 den kurtulmak istiyorsak bol bol ağaç dikmeliyiz. ağaç dediğin gündüz ne kadar o2 üretiyorsa gece de o kadar co2 üretiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 sana ev ödevi o zaman bu konuyu araştır gel. eşitmiymiş değilmiymiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 co2'yi filtreleyen dev paneller yapmak gibi fikirler var.. tabii uç örnekler bu gibi şeyler. ağaçlandırma, devletin şirketleri kontrolü ve multi milayerderlerin elde ettikleri senelik gelirlerin %5'ini çevreyi korumak için yapılmış projelere bağışlamaları gibi hayallerim var tabii.. ama bunların gerçekleşme ihtimalleri az olduğu için, biz iyisimi co2 filtreleyen dev paneller tasarlayalım, co2 sentezleyen ve çok hızlı çoğalan deniz bakterilerilerinden yaralanalım ve denizi de bozalım! yihu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 bence ağaçlandırma ve petrol ürünlerini kullanan araçların terkedilmesi. Hidro mobil veya elektrikle çalışan otomobiller olaiblir mesela. inek ve otomobil konusu bence biraz abest kaçmış, ben hiç osuruğuyla bulunduğu ortamdaki bitkileri öldüren inek görmedim :D arabanın co2'in yanında bitkiler için toksik gazlar ürettiği için ikisini karşılaştırmak abest ama aynı haberi ben de bi gazetede okumuştum, adamlar küresel ısınmayı ineklere bağlamış! saçmalık... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 24, 2008 ineklere öküzümsüleşme genlerini koyup on kat daha fazla osurmalarını sağlıyolar, sonra suçu amerikadaki fabrikalara ve güzelim 4x4lere atıyolar. avrupalı zeki köylü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eisenheim Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 25, 2008 bütün mesele fazla osurmak yani..vay be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 27, 2008 Çevre Mühendislerine daha çok maaş vermemiz lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2008 çevre mühendisi misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Ya bu Co2 yi üretip küresel ısınmaya sebep olan inekler otomobillerden çok fabrikalar. İnek örneğini ben otomobil den daha fazla çıkardıklarını göstermek için söyledim. Yani otomobiller kalsa da olur. Çevrecilerin otomobillere, özellikle 4x4 lere bu kadar düşman olmasının sebebi medya. medya da otomobiller çok rağbet görüyor, ama hiç bir gazetede hangi fabrikanın ne kadar co2 ürettiğini göremezsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 yapay yolla fotosentez olayını becersek güzel olur aslında. hem enerji üretilir hem de CO2 azaltılır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bleda Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Benim merak ettigimde şu olmuştur. mesela kimi tesislerde kuru buz üretmek için hava bileşenlerine ayrıştırılıp co2 oradan alınıyor. Bu tesisler daha büyük çaplı biçimde kurulup direk atmosferden CO2 çekicek biçimde yeniden tasarlanamazmı hep merak etmişimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Ben şeyi merak ediyorum... Otomobiller co2 üretiyor, küresel ısınma yapıyor. Hidrojen yakıt hücreli otomobillere bir an önce geçilsin o çok çevreci deniyor. Hidrojen yakıtlı otomobillerin egzosundan sadece su buharı çıkıyor. ama kyoto protokolünde su buharı da küresel ısınma etkeni olarak gösteriliyor. bütün arabalar hidrojen yakıt hücreli olsa bu sever de co2 yerine su buharından küresel ısınma devam etmeyecek mi yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 o zaman küresel sauna olacak :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 unutmamali o guzel gunleri anilarla gonulleri hos tutmali, avutabilmeli hatirlamali, sevgiyle anmali umitlerle yarinlari hos tutmali, ayirmamali Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 29, 2008 Birileri orçunu durdurmalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar