la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Malzemeler: - 400 gr. yağsız kıyma - 7-8 küçük veya 4 büyük patates - 4-5 yemek kaşığı hazır garnitür (konserve, içinde bezelye ve havuç olan şey) - 4-5 yemek kaşığı dolusu taze mısır - 4 yemek kaşığı doğranmış domates (hazır da alınabilir) - 50 gr. rendelenmiş taze kaşar - biraz taze fesleğen (ince doğranmış) - 2 yemek kaşığı un - 1 ad. et suyu kübü - süt - 1 adet doğranmış soğan - zeytinyağı Yapılış: - Patatesleri derin bir kabın içerisinde üzerini kaplayacak kadar su doldurup haşlanmaya bırakıyoruz, içine çok az kaşık ucuyla tuz ve toz şeker atıyoruz. - Yüksek ateşte ufak bir tencereye biraz zeytinyağı koyup ısıtıyoruz, içine doğranmış soğanları atıyoruz. Soğanlar pişmeye başlayınca kıymayı ekliyoruz. - Kıymayı kavururken rengi koyulaştığında taze fesleğen ve doğranmış domates ekliyoruz. 3-4 dakika bu şekilde kavurup (iyice karıştırmak gerekiyor) daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı un ekliyoruz. - Kıymanın pişmesine yakın 1 adet et suyu kübünü ufalayıp karışıma ekliyoruz ve en kısık ateşte dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer kıyma çok kuru olursa az miktarda su eklenebilir. - Haşlanan patatesler iyice yumuşayınca ateşten alıp kabuklarını soyuyoruz. Bir kapta eziyoruz ve bir yandan da süt ekliyoruz. Pürenin kıvamı krema kıvamına yakın olacak şekilde eklenen süt miktarını ayarlıyoruz. - Bu arada fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. - Bir adet orta boy fırın tepsisi (tercihen cam) alıyoruz. İçini çok az (birkaç damla) zeytinyağıyla yağlıyoruz. Kıyma karışımını tepsinin dibine yaklaşık kalınlığı 2 parmak olacak şekilde yayıyoruz. Üzerini örtecek kadar garnitür (bezelye - havuç) ve taze mısır koyuyoruz. En üste de püremizi koyuyoruz. Bir çatal veya kaşık yardımıyla tepesini dümdüz yapıyoruz. - Tepsiyi fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 20 dk. sonra pürenin rengi altın sarısına yaklaşır. Bu aşamada tepsiyi çıkartıp üzerine rendelenmiş peyniri serpiştiriyoruz. Bir 2-3 dakika bu şekilde pişmeye bıraktıktan sonra tepsiyi fırından alıyoruz. - Sıcak ya da yarı-soğuk servis edilebilir. Guinness ile servis edilmesi tavsiye olunur. - Afiyet olsun. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kane&Lynch Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 *dribble* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Jack Shepherd ? *koşarak uzaklaşır* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 size tutorial hazırlayanda kabahat bundan sonra kendim pişirir kendim yerim (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 yiit mi hazırlamıs kesin saglıklıdır :D(:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 tabi olm kıyma yağsız malzemeler natürel püre yaparken kullandığınız süt de mümkünse %0 yağ olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
irin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 off off naptın sen ya..allahım gece gece okunmaması gereken topaklara bi işaret koyalım..off off fenayımmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ghost_boo Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Acıktım. Aşi Parmantiye yiyim bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 ne kadar hoş gözüksede bi türlü tadı güzel olmuyor bunun.ingilizin yemeginden ne hayır gelirki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 oyyyş süper *thumbs up* ellerine sağlık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 ve beklenen resimler geldi... patatesler haşlanırken soğanlar doğranıyor yardımcı malzemelerimiz yardımcı malzemelerimiz doğranmış domates, garnitür, taze kaşar, mısır kıyma ve fesleğen fesleğeni yıkıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 doğranmış fesleğen pişmekte olan kıyma BURAYA DIKKAT!!11!1 YAĞSIZ SÜT SAĞLIKLI BESLENDİĞİMİN TEMİNATIDIR püremiz (sonradan sütü ekleyeceğiz) çok az yağlanmış tepsimiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 önce kıyma sonra garnitür sonra mısır sonra püre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 fırına verdik :P rendelenmiş kaşar serpiştirirken ve yemeğimiz hazır tadadammmmm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 abi ağzımın sularından klavye çalışmıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 of eline sağlık süper olmuş, hayatta beceremem ama denicem ilk fırsatta şuna bak ya:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar