Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shepherd's Pie (Resim sonradan ekleyeceğim)


la_bombonera

Öne çıkan mesajlar



Malzemeler:

- 400 gr. yağsız kıyma
- 7-8 küçük veya 4 büyük patates
- 4-5 yemek kaşığı hazır garnitür (konserve, içinde bezelye ve havuç olan şey)
- 4-5 yemek kaşığı dolusu taze mısır
- 4 yemek kaşığı doğranmış domates (hazır da alınabilir)
- 50 gr. rendelenmiş taze kaşar
- biraz taze fesleğen (ince doğranmış)
- 2 yemek kaşığı un
- 1 ad. et suyu kübü
- süt
- 1 adet doğranmış soğan
- zeytinyağı

Yapılış:

- Patatesleri derin bir kabın içerisinde üzerini kaplayacak kadar su doldurup haşlanmaya bırakıyoruz, içine çok az kaşık ucuyla tuz ve toz şeker atıyoruz.

- Yüksek ateşte ufak bir tencereye biraz zeytinyağı koyup ısıtıyoruz, içine doğranmış soğanları atıyoruz. Soğanlar pişmeye başlayınca kıymayı ekliyoruz.

- Kıymayı kavururken rengi koyulaştığında taze fesleğen ve doğranmış domates ekliyoruz. 3-4 dakika bu şekilde kavurup (iyice karıştırmak gerekiyor) daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı un ekliyoruz.

- Kıymanın pişmesine yakın 1 adet et suyu kübünü ufalayıp karışıma ekliyoruz ve en kısık ateşte dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer kıyma çok kuru olursa az miktarda su eklenebilir.

- Haşlanan patatesler iyice yumuşayınca ateşten alıp kabuklarını soyuyoruz. Bir kapta eziyoruz ve bir yandan da süt ekliyoruz. Pürenin kıvamı krema kıvamına yakın olacak şekilde eklenen süt miktarını ayarlıyoruz.

- Bu arada fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz.

- Bir adet orta boy fırın tepsisi (tercihen cam) alıyoruz. İçini çok az (birkaç damla) zeytinyağıyla yağlıyoruz. Kıyma karışımını tepsinin dibine yaklaşık kalınlığı 2 parmak olacak şekilde yayıyoruz. Üzerini örtecek kadar garnitür (bezelye - havuç) ve taze mısır koyuyoruz. En üste de püremizi koyuyoruz. Bir çatal veya kaşık yardımıyla tepesini dümdüz yapıyoruz.

- Tepsiyi fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 20 dk. sonra pürenin rengi altın sarısına yaklaşır. Bu aşamada tepsiyi çıkartıp üzerine rendelenmiş peyniri serpiştiriyoruz. Bir 2-3 dakika bu şekilde pişmeye bıraktıktan sonra tepsiyi fırından alıyoruz.

- Sıcak ya da yarı-soğuk servis edilebilir. Guinness ile servis edilmesi tavsiye olunur.

- Afiyet olsun. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...