la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Malzemeler: - 400 gr. yağsız kıyma - 7-8 küçük veya 4 büyük patates - 4-5 yemek kaşığı hazır garnitür (konserve, içinde bezelye ve havuç olan şey) - 4-5 yemek kaşığı dolusu taze mısır - 4 yemek kaşığı doğranmış domates (hazır da alınabilir) - 50 gr. rendelenmiş taze kaşar - biraz taze fesleğen (ince doğranmış) - 2 yemek kaşığı un - 1 ad. et suyu kübü - süt - 1 adet doğranmış soğan - zeytinyağı Yapılış: - Patatesleri derin bir kabın içerisinde üzerini kaplayacak kadar su doldurup haşlanmaya bırakıyoruz, içine çok az kaşık ucuyla tuz ve toz şeker atıyoruz. - Yüksek ateşte ufak bir tencereye biraz zeytinyağı koyup ısıtıyoruz, içine doğranmış soğanları atıyoruz. Soğanlar pişmeye başlayınca kıymayı ekliyoruz. - Kıymayı kavururken rengi koyulaştığında taze fesleğen ve doğranmış domates ekliyoruz. 3-4 dakika bu şekilde kavurup (iyice karıştırmak gerekiyor) daha sonra üzerine 2 yemek kaşığı un ekliyoruz. - Kıymanın pişmesine yakın 1 adet et suyu kübünü ufalayıp karışıma ekliyoruz ve en kısık ateşte dinlenmeye bırakıyoruz. Eğer kıyma çok kuru olursa az miktarda su eklenebilir. - Haşlanan patatesler iyice yumuşayınca ateşten alıp kabuklarını soyuyoruz. Bir kapta eziyoruz ve bir yandan da süt ekliyoruz. Pürenin kıvamı krema kıvamına yakın olacak şekilde eklenen süt miktarını ayarlıyoruz. - Bu arada fırınımızı 200 dereceye ayarlıyoruz. - Bir adet orta boy fırın tepsisi (tercihen cam) alıyoruz. İçini çok az (birkaç damla) zeytinyağıyla yağlıyoruz. Kıyma karışımını tepsinin dibine yaklaşık kalınlığı 2 parmak olacak şekilde yayıyoruz. Üzerini örtecek kadar garnitür (bezelye - havuç) ve taze mısır koyuyoruz. En üste de püremizi koyuyoruz. Bir çatal veya kaşık yardımıyla tepesini dümdüz yapıyoruz. - Tepsiyi fırına yerleştiriyoruz. Yaklaşık 20 dk. sonra pürenin rengi altın sarısına yaklaşır. Bu aşamada tepsiyi çıkartıp üzerine rendelenmiş peyniri serpiştiriyoruz. Bir 2-3 dakika bu şekilde pişmeye bıraktıktan sonra tepsiyi fırından alıyoruz. - Sıcak ya da yarı-soğuk servis edilebilir. Guinness ile servis edilmesi tavsiye olunur. - Afiyet olsun. :P
-Dark_Angel- Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 11, 2007 Jack Shepherd ? *koşarak uzaklaşır*
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 size tutorial hazırlayanda kabahat bundan sonra kendim pişirir kendim yerim (:P)
BullDoG Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 14, 2007 yiit mi hazırlamıs kesin saglıklıdır :D(:P)
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 15, 2007 tabi olm kıyma yağsız malzemeler natürel püre yaparken kullandığınız süt de mümkünse %0 yağ olsun
irin Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 16, 2007 off off naptın sen ya..allahım gece gece okunmaması gereken topaklara bi işaret koyalım..off off fenayımmm
ghost_boo Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Acıktım. Aşi Parmantiye yiyim bari.
Glatheros Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 17, 2007 ne kadar hoş gözüksede bi türlü tadı güzel olmuyor bunun.ingilizin yemeginden ne hayır gelirki
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 30, 2007 oyyyş süper *thumbs up* ellerine sağlık =)
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 ve beklenen resimler geldi... patatesler haşlanırken soğanlar doğranıyor yardımcı malzemelerimiz yardımcı malzemelerimiz doğranmış domates, garnitür, taze kaşar, mısır kıyma ve fesleğen fesleğeni yıkıyoruz
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 doğranmış fesleğen pişmekte olan kıyma BURAYA DIKKAT!!11!1 YAĞSIZ SÜT SAĞLIKLI BESLENDİĞİMİN TEMİNATIDIR püremiz (sonradan sütü ekleyeceğiz) çok az yağlanmış tepsimiz
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 önce kıyma sonra garnitür sonra mısır sonra püre
la_bombonera Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 31, 2007 fırına verdik :P rendelenmiş kaşar serpiştirirken ve yemeğimiz hazır tadadammmmm
RamsesII Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 abi ağzımın sularından klavye çalışmıyo
Laorx Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 Mesaj tarihi: Ocak 1, 2008 of eline sağlık süper olmuş, hayatta beceremem ama denicem ilk fırsatta şuna bak ya:D
Öne çıkan mesajlar