Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir sayının asal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yani diyelim 230681 sayısı... asalmıdır değilmidir kardeşim nerden bileyim? Nasıl anlaşılır yani? illa sayının kökünden küçük bütün asal sayıları deneyecek miyim? vah benim halime o zaman... var mıdır bir yolu?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
tipinden anlaşılır.[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii:
Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi?

Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki:
Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.
Mesaj tarihi:
Sayıyla kanka olup onunla dertlerini paylaşıp, aynı yola başkoymak gerekir.[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!?

Phann - Exca/Hib
Mesaj tarihi:
asal diil. ama kıl bi sayı. o yüzden biz bunlara asosyal sayilar diyoruz.[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii:
Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi?

Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki:
Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek.
Mesaj tarihi:
Evet. hatta a)Sosyal b)toplumsal c)etik d)hepsi seçeneklerinden herhangi biri altında da sınıflandırabiliriz[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!?

Phann - Exca/Hib
Mesaj tarihi:
bir sayinin asal olup olmadiginin anlasilmasini saglayacak tam dogru bir formul yoktur, orta buyuklukte sayilar icin dogru sonuc veren bir tane vardir o da:
http://www.bath.ac.uk/~ensab/Primes/ adresinde bulunabilir, asal sayilar hakkinda daha fazla bilgi icin:
http://www.utm.edu/research/primes/largest.html
burada simdiye kadar bulunan en buyuk asal sayilar ve elde etme formulleri var[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
x büyük bir değer olmak üzere, 1 den x e kadar yaklaşık
x/(log x) tane asal sayı vardır. gerisini var sen düşün.[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same.

[Bu mesaj bahadir tarafından 19 January 2004 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
karpuz, 19 January 2004 00:23 tarihinde demiş ki:
anla o zaman 230681 sayısını... asal mı değil mi

ayrica bu sayi kesinlikle asal deil bi kere 11'e bolunuyo :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.
Mesaj tarihi:
asal sayı kendisinden başka hiç bir sayıya bölünemeyen sayılar değilmiydi ? (eksik anlatım var biliyorum)
bölerek bulabilirsin sanıyorum..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan
DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki:
bidahaki pop stara bende katılıcam
şimdiden calısmalara basladım
2 kapkaç yaptım
6 adam dövdüm
3 lokantada kavga cıkardım

[Bu mesaj theKingpin tarafından 19 January 2004 00:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
hayir deil, bi asal sayinin katiysa senin yontem patlar, mesela 187 sayisi = 11x17 napcan o zaman?[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one.

edit: Fizbancim, arkadas o verdigin programi calistirirsa bilgisayar coker, infinite loop yazmissin, senin o yazdigin programla en fazla belli bi sayiya kadar olan asal sayilar bulunabilir, ve de dikkat ettiysen programin CC si lineer :)

[Bu mesaj edi tarafından 19 January 2004 00:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
230681 : 230681 = 1

hmm evet asal galiba, haklısın kingpin![signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!?

Phann - Exca/Hib
Mesaj tarihi:
Bi proje vardı en büyük asal sayıyı bulmak için dünyanın bütün bilgisayarlarından faydalanıolardı adamlar. Programı bilgisayarınıza yüklüodunuz, siz bilgisayarı kullanmadığınız zamanlarda verileri eşleştirerek asal olup olmadığına bakıyolardı. Dahice bence..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO)
Webmaster >> www.FAOTO.com
Mesaj tarihi:
yanlış sayı yazmışım pardon :) 240071 olcaktı... ehehe bu arada edi çok saol... söylediğin sitelere girip baktım biraz... çok saol[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
Ben de yardımcı olmaya çalıştım bana yok mu teşekkür =p

Ne var felsefi yaklaştım ben de.. sokak arası felsefesi[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!?

Phann - Exca/Hib
Mesaj tarihi:
puhauhau sayıyı unuttuk iyi mi... rezil olduk iyicene :) Lol bi dakka hatırlamaya çalışıyorum :) bulcam... azimliyim...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
http://www.utm.edu/research/primes/largest.html
Bu site cidden güzelmiş ilk 10,000 asal sayının listesi falan çok güzel.
Hadi paticik olarak en büyük asal sayıyı bulalım, tarihe paticik ismini altın harflerle yazalım! :rock:[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Mesaj tarihi:
http://www.mersenne.org/prime.htm adresinde en büyük asal sayıyı Michael Shafer adında birinin bilgisayarı bulmuş diyor. 6,320,430 sayıdan oluşuomuş bu sayı. Ayrıca http://www.mersenne.org/freesoft.htm#download adresindeki programı indirip siz de arayabilirsiniz en büyük asal sayıyı diyor..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2)
Mesaj tarihi:
Doğru kod şu olacak :)

said:

#include

int main () {
int i, num;

printf("nSayi : ");
scanf("%d",&num);

for(i=(num-1); i>1; i--) {
if(num%i == 0) {
printf("n %d bir asal sayi degildir. Cunku %d e bolunebilmektedir.n", num,i);
return 1;
}

}

printf("n%d bir asal sayidir.n", num);
return 0;
}
[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Mesaj tarihi:
240071 bir asal sayi degildir. Cunku 18467 e bolunebilmektedir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
Mesaj tarihi:
Şimdi baktım da neden kulağımı tersten göstermişim ki ? :) Enteresan.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net
  • Yeni Oluştur...