karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 yani diyelim 230681 sayısı... asalmıdır değilmidir kardeşim nerden bileyim? Nasıl anlaşılır yani? illa sayının kökünden küçük bütün asal sayıları deneyecek miyim? vah benim halime o zaman... var mıdır bir yolu?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 tipinden anlaşılır.[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 anla o zaman 230681 sayısını... asal mı değil mi[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Sayıyla kanka olup onunla dertlerini paylaşıp, aynı yola başkoymak gerekir.[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!? Phann - Exca/Hib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 asal diil. ama kıl bi sayı. o yüzden biz bunlara asosyal sayilar diyoruz.[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 2 dakka cıvımasanız bok olcak sanki deil mi?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Evet. hatta a)Sosyal b)toplumsal c)etik d)hepsi seçeneklerinden herhangi biri altında da sınıflandırabiliriz[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!? Phann - Exca/Hib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 bir sayinin asal olup olmadiginin anlasilmasini saglayacak tam dogru bir formul yoktur, orta buyuklukte sayilar icin dogru sonuc veren bir tane vardir o da: http://www.bath.ac.uk/~ensab/Primes/ adresinde bulunabilir, asal sayilar hakkinda daha fazla bilgi icin: http://www.utm.edu/research/primes/largest.html burada simdiye kadar bulunan en buyuk asal sayilar ve elde etme formulleri var[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaming Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 x büyük bir değer olmak üzere, 1 den x e kadar yaklaşık x/(log x) tane asal sayı vardır. gerisini var sen düşün.[signature][hline]When arguing with a stupid person, make sure he's not doing the same. [Bu mesaj bahadir tarafından 19 January 2004 00:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: karpuz, 19 January 2004 00:23 tarihinde demiş ki: anla o zaman 230681 sayısını... asal mı değil mi ayrica bu sayi kesinlikle asal deil bi kere 11'e bolunuyo :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 asal sayı kendisinden başka hiç bir sayıya bölünemeyen sayılar değilmiydi ? (eksik anlatım var biliyorum) bölerek bulabilirsin sanıyorum..[signature][hline]KinGpiN the striked sazan DynamicK, 11 January 2004 03:15 tarihinde demiş ki: bidahaki pop stara bende katılıcam şimdiden calısmalara basladım 2 kapkaç yaptım 6 adam dövdüm 3 lokantada kavga cıkardım [Bu mesaj theKingpin tarafından 19 January 2004 00:31 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 hayir deil, bi asal sayinin katiysa senin yontem patlar, mesela 187 sayisi = 11x17 napcan o zaman?[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. edit: Fizbancim, arkadas o verdigin programi calistirirsa bilgisayar coker, infinite loop yazmissin, senin o yazdigin programla en fazla belli bi sayiya kadar olan asal sayilar bulunabilir, ve de dikkat ettiysen programin CC si lineer :) [Bu mesaj edi tarafından 19 January 2004 00:35 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 230681 : 230681 = 1 hmm evet asal galiba, haklısın kingpin![signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!? Phann - Exca/Hib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 asal deil 11 e bolunuyo dedik ya yukarda[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Bi proje vardı en büyük asal sayıyı bulmak için dünyanın bütün bilgisayarlarından faydalanıolardı adamlar. Programı bilgisayarınıza yüklüodunuz, siz bilgisayarı kullanmadığınız zamanlarda verileri eşleştirerek asal olup olmadığına bakıyolardı. Dahice bence..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 yanlış sayı yazmışım pardon :) 240071 olcaktı... ehehe bu arada edi çok saol... söylediğin sitelere girip baktım biraz... çok saol[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wacky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Ben de yardımcı olmaya çalıştım bana yok mu teşekkür =p Ne var felsefi yaklaştım ben de.. sokak arası felsefesi[signature][hline]Patates püresi sevmezdim ben eskiden artık seviyorum. Yani bi süredir yiyorum güzelmiş baya. Bi aralar kuzu beyni yemiştim iğrenmiştim falan.. Neyse ya ne diyorum ben?! Bu ne biçim imza!!? Phann - Exca/Hib Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
edi Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 o da asal deil, o sayi da 13 e bolunuyo bu arada :)[signature][hline]Opinions are like assholes. Everybody has got one. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 puhauhau sayıyı unuttuk iyi mi... rezil olduk iyicene :) Lol bi dakka hatırlamaya çalışıyorum :) bulcam... azimliyim...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 http://www.utm.edu/research/primes/largest.html Bu site cidden güzelmiş ilk 10,000 asal sayının listesi falan çok güzel. Hadi paticik olarak en büyük asal sayıyı bulalım, tarihe paticik ismini altın harflerle yazalım! :rock:[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 227551... bu sefer eminim... :)[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
McsPeyn Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 http://www.mersenne.org/prime.htm adresinde en büyük asal sayıyı Michael Shafer adında birinin bilgisayarı bulmuş diyor. 6,320,430 sayıdan oluşuomuş bu sayı. Ayrıca http://www.mersenne.org/freesoft.htm#download adresindeki programı indirip siz de arayabilirsiniz en büyük asal sayıyı diyor..[signature][hline]Unique|MF (eski) >> CS ---- Wololo (yeni) >> CS ---- Padaone >> Sanane (JK2) Celeis >> Elan Realms (UO) ---- Celeis Sirion >> Dark Venue (UO) Webmaster >> www.FAOTO.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Doğru kod şu olacak :) said: #include int main () { int i, num; printf("nSayi : "); scanf("%d",&num); for(i=(num-1); i>1; i--) { if(num%i == 0) { printf("n %d bir asal sayi degildir. Cunku %d e bolunebilmektedir.n", num,i); return 1; } } printf("n%d bir asal sayidir.n", num); return 0; } [signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 240071 bir asal sayi degildir. Cunku 18467 e bolunebilmektedir.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Şimdi baktım da neden kulağımı tersten göstermişim ki ? :) Enteresan.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't.. Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp. www.ekohost.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar