Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

doğum günü hediyesi :)

kingpin

Öne çıkan mesajlar

evet biraz geçti ama doğum günü hediyesi aldım, 1 adet fanus, 2 adet japon balığı. daha önce akvaryumda profesyonel olarak balık beslemişliğim var ancak gel gör ki fanusta hiç beslemedim bi garip oldum. şimdi sizden ricam;

- kaç günde bir suyunu değiştirmem gerekiyor ?
- çeşme suyu koydum fark eder mi ?
- balıkların cinsi japon ama öyle bildiğiniz tombul spastik japonlardan değil ince düzgün japon bunlar :P
- dezenfektan kaç günde bir kullanmalıyım ?
- bir de eski bir şehir efsanesini doğrulayalım pipet ile içine hava üfleniyormuş doğru mu ? ahah
Sosyal ağlarda paylaş

efenim öncelikle hayırlı olsun der.alıntımı sunarım:

KAVANOZDA BALIK YETİŞTİREBİLİR MİYİM?

Kavanoz tipi akvaryum denince fanus şeklinde bombeli cam kaplar akla gelmelidir. Ağız kısmı açık ve geniş olmalıdır. Kavanoz tipi akvaryumlarla birkaç balık besleyebilirsiniz.
Isıtıcı konulmadan küçük akvaryumlarda yaz-kış Japon balığı beslemek en uygunudur. Beta türü tropikal balıklar ancak sıcaklığı 20 Cº'den yüksek odalarda tutulabilir. Hava pompası konulmadan beta balıkları, küçük akvaryumlar için çok uygundur. Çünkü labirent denilen organları sayesinde havanın oksijeninden yararlanabilriler.

Balıklar büyüyünce küçük balık ile değiştirmek yararlı olur.

Isıtıcı ve hava verilmez ise balık sayısı çok az ve 5 litreye bir, en fazla iki balık konulmalıdır.

Balıklar küçük boyda olmalıdır.

Yemleme az ve günde bir kez yapılmalıdır.

Bir balığa takribi vücut ağırlığının %1-1,5'u kadar toz yem verilmelidir.

Japon balıklarına pelet yem verilebilir. Pelet yeme toz yemin biraz daha iri şeklidir.

Kirlenince su hemen değiştirilmelidir. Değiştirilecek su dinlendirilmiş ve aynı odada tutularak ısısı dengelenmiş olmalıdır.9

Kavanoz tipi akvaryumlar küçük olduğundan çocukların uzanıp devirebilecekleri yerlere konulmamalıdır.

Aşırı kirlenme olmaz ise haftada bir kez sifon ile dipteki pislik çekilmeli ve aynı odada bekletilmiş aynı sıcaklıktaki su ile takviye edilmelidir.

Bitki konulmamalıdır.

Bitki yerine plastik süsler konulabilir.

umarım sorularının cevaplanmasında yeterli olur.lakin pipet işini bende bilmiorm..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
aslında bende bı balık bakmak ısterım ama evde kedı ve kopek olunca bır ekosıstem olussun hepsı bırbırını yesın ıstemıyorum kedı ıle kopegı bı turlu kavga dovüs bırbırıne alıstırdım ama balık kesın kedıye cok ılgınc gelır bı gun eve geldıımde kedıyı yalanırken gormek fanusu devrılmıs bulmak ıstemem:D ama en rahatlatıcı ve huzurlu hayvan besleme bıcımı balıktır heralde dıye dusunuyorum allah uzun omurler versınn ne guzel bır dogum gunu hedıyesı...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...