Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çözemediğim 1-2 matematik Sorusu... (a.k.a yardım)

karpuz

Öne çıkan mesajlar

1. soru:
(1+x+x²)üssü 9 un açılımında xüssü 5 in katsayısı nedir?

2. soru: Her adımda tam olarak iki sayının yerleri değiştirilmek üzere, 1,2,3,4,5,6,7 dizilişinden iki adımda elde edilebilecek farklı dizilişlerin sayısı nedir?

bu 2 soruya bayaa bi uğraştımbi sürü sonuç buldum hiçbiri doğru yanıt değildi... bir el atarsanız eğer matematiği iyi olanlar... şimdiden teşkür ederim[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ilkinde 1 aynı zamanda xüzeri sıfır oluyo. özel bi olayı vardı bu üst toplamlarının onla alakalı bişiler olsa gerek. en son matematikle uuraştıımdan bu yana çok vakit geçti.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
green_martian, 20 January 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
2. soru:
p(7 2) . 4! . 2! . 2
oolabilir mi?

Değil maalesef... Çok büyük oldu o be :) 2000 li bi sayı eder yani olamaz o kadar çok...
Bu arada ne başlık koysam hepsine laf ediyosunuz yeter ulan...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odchu, 20 January 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
a. k. a ne ya .. ? diye bir soru beynimi kemiriyor bu forumlara geleli ..

as known as aslında da ben amacı dışında kullanıyorum... yani olay Çözemediğim soru ama özetlemek gerekirse yardım istiyorum anlamında[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 20 January 2004 20:13 tarihinde demiş ki:
İkinci soruyu tam olarak anlayamadım?

aslına bakarsan ben de tam olarak anlayamadım... yani şimdi galiba demek istediği
1234567 var mesela ilk hamlede 1 le 2 yi değiştirdim
2134567 oldu 2. hamlede de 6 ile 3 ü değiştirdim
2164537 oldu... böyle kaç ayrı sayı olur demek istiyo galiba...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

Ya aslında birinci sorunun daha kısa çözümüm varmı bilmiyorum ama o parantez içinin iki elmana ayırcaksın
y= 1+x
x= x^2

(x+y)^9

C(9,9)x^9.y^0 + C(9,8)x^8.y + C(9,7)x^7.y^2 + C(9,6)x^6.y^3 .......+ C(9,1)x.y^8 + C(9,0)x^0.y^9

daha sonra ve 5 üzeri kuvette sahip 1+x leride açarak bulabilirsin x^5li sayıları ve toplarsın hepsini.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 20 January 2004 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Aslında yukardaki yöntemi hiç kullanmasan daha iyi olur çünkü tahmin ettiğimdende uzar hehe :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

Ehe şimdi aklıma geldi

y=1
x= x+x^2

al bence ozaman baya rahat olur :) birler zaten gider böylecde sadece xler kalır baya kolay olur gibi geldi...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
odchu, 20 January 2004 20:32 tarihinde demiş ki:
ikinci sorunun cevabı 30 mu ? Çok daha büyükse ben soruyu anlamadım .. birinci soru ise bi' formül vardı çarpanlara ayrıma konusunda nerden hatırliim ? :)

2. soru 30 değil çok daha büyük bir sayı :)[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...