karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 1. soru: (1+x+x²)üssü 9 un açılımında xüssü 5 in katsayısı nedir? 2. soru: Her adımda tam olarak iki sayının yerleri değiştirilmek üzere, 1,2,3,4,5,6,7 dizilişinden iki adımda elde edilebilecek farklı dizilişlerin sayısı nedir? bu 2 soruya bayaa bi uğraştımbi sürü sonuç buldum hiçbiri doğru yanıt değildi... bir el atarsanız eğer matematiği iyi olanlar... şimdiden teşkür ederim[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 şimdi ilkinde 1 aynı zamanda xüzeri sıfır oluyo. özel bi olayı vardı bu üst toplamlarının onla alakalı bişiler olsa gerek. en son matematikle uuraştıımdan bu yana çok vakit geçti.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 xüssü 0 olsun ne değiştirir ki?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 hiç bi fikrim yok :-p[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 2. soru: p(7 2) . 4! . 2! . 2 oolabilir mi? [signature][hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted [Bu mesaj green_martian tarafından 20 January 2004 20:10 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 onu bilmiyorum hatta hayatım boyunca sayı sorularında hiç başarılı olmadım. ama a.k.a. nın yine boku çıktı sanırım.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 a. k. a ne ya .. ? diye bir soru beynimi kemiriyor bu forumlara geleli ..[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: green_martian, 20 January 2004 20:08 tarihinde demiş ki: 2. soru: p(7 2) . 4! . 2! . 2 oolabilir mi? Değil maalesef... Çok büyük oldu o be :) 2000 li bi sayı eder yani olamaz o kadar çok... Bu arada ne başlık koysam hepsine laf ediyosunuz yeter ulan...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: odchu, 20 January 2004 20:10 tarihinde demiş ki: a. k. a ne ya .. ? diye bir soru beynimi kemiriyor bu forumlara geleli .. as known as aslında da ben amacı dışında kullanıyorum... yani olay Çözemediğim soru ama özetlemek gerekirse yardım istiyorum anlamında[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 İkinci soruyu tam olarak anlayamadım?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 kusra bakma 5 saat uykudan sonra anca bu kadar yapabiliyorum :) kolay gelsind esten sonra gelince zamanim olursa bi daha bakarim..[signature][hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 ikinci sorunun cevabı {1,2,3,4,5,6,7} kümesinin iki elemanlı alt kümelerinin sayısının iki katı gibi geliyo.ama emin değilim.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? [Bu mesaj Ra_d tarafından 20 January 2004 20:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: Ardeth, 20 January 2004 20:13 tarihinde demiş ki: İkinci soruyu tam olarak anlayamadım? aslına bakarsan ben de tam olarak anlayamadım... yani şimdi galiba demek istediği 1234567 var mesela ilk hamlede 1 le 2 yi değiştirdim 2134567 oldu 2. hamlede de 6 ile 3 ü değiştirdim 2164537 oldu... böyle kaç ayrı sayı olur demek istiyo galiba...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ra_d Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 pardon sanırım iki elemanlı alt kümelerinin sayısı * iki elemanlı alt kümelerinin sayısı -1 yani 21*20=420 sanırım.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz: Bir zamanlar fırtınalar estirirdim Bilmiyorumki kafam çok karışık.? [Bu mesaj Ra_d tarafından 20 January 2004 20:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Ya aslında birinci sorunun daha kısa çözümüm varmı bilmiyorum ama o parantez içinin iki elmana ayırcaksın y= 1+x x= x^2 (x+y)^9 C(9,9)x^9.y^0 + C(9,8)x^8.y + C(9,7)x^7.y^2 + C(9,6)x^6.y^3 .......+ C(9,1)x.y^8 + C(9,0)x^0.y^9 daha sonra ve 5 üzeri kuvette sahip 1+x leride açarak bulabilirsin x^5li sayıları ve toplarsın hepsini. [signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' [Bu mesaj Ardeth tarafından 20 January 2004 20:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Aslında yukardaki yöntemi hiç kullanmasan daha iyi olur çünkü tahmin ettiğimdende uzar hehe :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 ardeth yaptım zaten senin dediğini beceremedim olmuyo... bu arada raad dediğin doğru değil cevabın yanlış yani[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Ehe şimdi aklıma geldi y=1 x= x+x^2 al bence ozaman baya rahat olur :) birler zaten gider böylecde sadece xler kalır baya kolay olur gibi geldi...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.'' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 ikinci sorunun cevabı 30 mu ? Çok daha büyükse ben soruyu anlamadım .. birinci soru ise bi' formül vardı çarpanlara ayrıma konusunda nerden hatırliim ? :)[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 bi dene bakalım ne çıkcak... ben denedim çünkü bi yere varamadım[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 said: odchu, 20 January 2004 20:32 tarihinde demiş ki: ikinci sorunun cevabı 30 mu ? Çok daha büyükse ben soruyu anlamadım .. birinci soru ise bi' formül vardı çarpanlara ayrıma konusunda nerden hatırliim ? :) 2. soru 30 değil çok daha büyük bir sayı :)[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 135[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 yok değil be gülüm be :)[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 ehmm bugün günümde değilim :) .. limit türev falan soracak yok mu .. ? :)[signature][hline]sadece ölüm ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 20, 2004 yok mu yapabilen babayiğit?[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar