Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çözemediğim 1-2 matematik Sorusu... (a.k.a yardım)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1. soru:
(1+x+x²)üssü 9 un açılımında xüssü 5 in katsayısı nedir?

2. soru: Her adımda tam olarak iki sayının yerleri değiştirilmek üzere, 1,2,3,4,5,6,7 dizilişinden iki adımda elde edilebilecek farklı dizilişlerin sayısı nedir?

bu 2 soruya bayaa bi uğraştımbi sürü sonuç buldum hiçbiri doğru yanıt değildi... bir el atarsanız eğer matematiği iyi olanlar... şimdiden teşkür ederim[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
şimdi ilkinde 1 aynı zamanda xüzeri sıfır oluyo. özel bi olayı vardı bu üst toplamlarının onla alakalı bişiler olsa gerek. en son matematikle uuraştıımdan bu yana çok vakit geçti.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity...
Mesaj tarihi:
said:
green_martian, 20 January 2004 20:08 tarihinde demiş ki:
2. soru:
p(7 2) . 4! . 2! . 2
oolabilir mi?

Değil maalesef... Çok büyük oldu o be :) 2000 li bi sayı eder yani olamaz o kadar çok...
Bu arada ne başlık koysam hepsine laf ediyosunuz yeter ulan...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
said:
odchu, 20 January 2004 20:10 tarihinde demiş ki:
a. k. a ne ya .. ? diye bir soru beynimi kemiriyor bu forumlara geleli ..

as known as aslında da ben amacı dışında kullanıyorum... yani olay Çözemediğim soru ama özetlemek gerekirse yardım istiyorum anlamında[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
İkinci soruyu tam olarak anlayamadım?[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
ikinci sorunun cevabı {1,2,3,4,5,6,7} kümesinin iki elemanlı alt kümelerinin sayısının iki katı gibi geliyo.ama emin değilim.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?

[Bu mesaj Ra_d tarafından 20 January 2004 20:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ardeth, 20 January 2004 20:13 tarihinde demiş ki:
İkinci soruyu tam olarak anlayamadım?

aslına bakarsan ben de tam olarak anlayamadım... yani şimdi galiba demek istediği
1234567 var mesela ilk hamlede 1 le 2 yi değiştirdim
2134567 oldu 2. hamlede de 6 ile 3 ü değiştirdim
2164537 oldu... böyle kaç ayrı sayı olur demek istiyo galiba...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
pardon sanırım
iki elemanlı alt kümelerinin sayısı * iki elemanlı alt kümelerinin sayısı -1
yani
21*20=420 sanırım.[signature][hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?

[Bu mesaj Ra_d tarafından 20 January 2004 20:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ya aslında birinci sorunun daha kısa çözümüm varmı bilmiyorum ama o parantez içinin iki elmana ayırcaksın
y= 1+x
x= x^2

(x+y)^9

C(9,9)x^9.y^0 + C(9,8)x^8.y + C(9,7)x^7.y^2 + C(9,6)x^6.y^3 .......+ C(9,1)x.y^8 + C(9,0)x^0.y^9

daha sonra ve 5 üzeri kuvette sahip 1+x leride açarak bulabilirsin x^5li sayıları ve toplarsın hepsini.

[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 20 January 2004 20:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Aslında yukardaki yöntemi hiç kullanmasan daha iyi olur çünkü tahmin ettiğimdende uzar hehe :p[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
ardeth yaptım zaten senin dediğini beceremedim olmuyo... bu arada raad dediğin doğru değil cevabın yanlış yani[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
Ehe şimdi aklıma geldi

y=1
x= x+x^2

al bence ozaman baya rahat olur :) birler zaten gider böylecde sadece xler kalır baya kolay olur gibi geldi...[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
ikinci sorunun cevabı 30 mu ? Çok daha büyükse ben soruyu anlamadım .. birinci soru ise bi' formül vardı çarpanlara ayrıma konusunda nerden hatırliim ? :)[signature][hline]sadece ölüm ...
Mesaj tarihi:
bi dene bakalım ne çıkcak... ben denedim çünkü bi yere varamadım[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
Mesaj tarihi:
said:
odchu, 20 January 2004 20:32 tarihinde demiş ki:
ikinci sorunun cevabı 30 mu ? Çok daha büyükse ben soruyu anlamadım .. birinci soru ise bi' formül vardı çarpanlara ayrıma konusunda nerden hatırliim ? :)

2. soru 30 değil çok daha büyük bir sayı :)[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau
  • Yeni Oluştur...