Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Reach vs Boxer

huun

Öne çıkan mesajlar

Uzun zamandır Kore'de ne var ne yok takip etmiyordum ama az önce bir oyuna denk geldim ki izlemeden edemedim.

Reach vs Boxer.

Aslında oyun baştan sona Boxer'ın hakimiyetinde geçiyor ama bir "bamboo rush" karşısında ne yapılması gerektirdiğini göstermesi açısından önemli gördüm. İki kaliteli oyuncu arasında geçen, orta kalitede bir oyun.

Bamboo rush literatüre efsane Terran oyuncusu V-Gundam tarafından kazandırılmış bir taktiktir. Standart harita Lost Temple'daki uygulaması 1 tank + 3 marine + 1 mine upgradeli vulture + 1 scv şeklinde olan taktik, değişik haritalarda farklı kombinasyonlarla karşımıza çıkabiliyor bu haritada (Katrina) olduğu gibi. Boxer gibi microsuna güvenen Terran oyuncularının sıklıkla başvurduğu bir taktiktir. intotherain adlı gene bir başka efsane SC oyuncusunun karşı taktiğini bulduğu bu açılışta Reach'in hatası sizce ne olmuştur?
Sosyal ağlarda paylaş

Adam oyun basinda recon ettigi halde, terran vulture mine cikacak belli bariz, observer cikmiyor reach. Ya deli etti, inatla cikmadi oyun sonuna kadar bi tanecik observer. En büyük hata buydu bence.
Reach'i severiz sayarız ama gördüğüm en kötü oyunuydu bugüne kadar diyebilirim. Tipsiz boxera gitti mal gibi yenildi. Ben böyle kötü pvt görmemiştim, çok üzüldüm bi toss oyuncusu olarak.
neden obs cikmadin be reach =,(
Sosyal ağlarda paylaş

cunki terranın goliath cıkması cok kolay o knoktada muhtemelen range upg side hazırdır, carrier bosuna kaynak kaybı olurdu,

ama reach iki kez mine'ın ustune recalladı, 2 kezde biraz uzaktaki 1-2 tank yüzünden heba etti goonları hep observersızlıktan, yazık oldu valla.

bide başta bi mallaştı coocuk zaten sonlara doru ekendine geldi ama olmadı tabi
Sosyal ağlarda paylaş

bya said:
baştaki marineler ve sondaki goliahtlar dışında boxerın yerden havaya vvurcak bi şeysi yokken niye carrier falan basmadı protoss oynayan şahıs anlamadım

Adamın mass stargateini gördüğü an 12+ factoryden basacağı goliath forceu olayı gg'ye götürür,bamboonun geleceği barizken obs çıkmamasını ise early gamedeki manual goon microsuna güvenine bağlıyorum çünkü birkaç mayını obssuz temizlemek bu gibi P gosular için çocuk oyuncağı+rep,ancak oyun sonunda da obs yoksa şike var bu işte ^^

Bu arada bende arada teamliquid'e bakmak dışında takip edemiyorum kore liglerini ama Reach her ne kadar şu sıra eskisi gibi olmasada Reach'tir ,Boxer'ın bu kolay galibiyeti bence eski ününe yakışır olmuş.Korede son 1 yılda P patlaması vardı,Bisu olsun Stork olsun,Much olsun purepwnage takılıyorlardı özellikle T'lere...Umarım iyi T oyuncuları vardır hala ben takip etmeyi bırakmadan önce By.Flash semi-proluktan,proluğa terfi etmişti kontrat yaparak,o çocukta iş vardı bi de Hwasin fena değildi T olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya stargate'i geç basıp zealot+templar'a abanması lazımdı, çift Shuttle'la train tarzında ya da stargate'i bastıysa paraya kıyıp bir de Fleet Beacon atması lazımdı, Distruption web için.

Çift factory açılan Boxer tek Gateway görünce adamda, resmen çöktü üzerine. Reach baya hatalı oynamış.
Sosyal ağlarda paylaş

yok canım ne pop'u, eğer boxer bu oyunda 120'yi geçtiyse dişimi kırarım. rep olmadığı için bilemiyoruz tabii net rakamları ama görüntü o şekilde. kaldı ki boxer en iyi olduğu zamanlarda bile 200'ü zor görmüştür, genelde 3000 min 2000 gazla oyunu götürürdü tvt dışında. onda da battlecruiser çıktığı için pek kaynak birikmezdi elinde.

battlecruiser diyince aklima geldi; battlereports.com u hatırlayan var mı aranizda? orda bi yazar vardı cattlebruiser diye ^^
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...