Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpekler...


synorin

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar yakın zamanda bir köpek almayı düşünüyorum fakat bu konuda hiçbir bilgim yok bunlar hakkında bilgi verecek bir site ya da kişi var mı bildiğiniz?
mesela...
1)Dişi mi erkek mi almalıyım?
2)Köpekler ortalama kaç yıl yaşar?
3)Hangi tür daha dostcanlısıdır?
4)Hava koşulları köpeği etkiler mi?Türkiye şartlarına uygun köpekler hangileridir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1)Dişi mi erkek mi almalıyım?

Dişileri eğitmesi daha kolaydır. Erkekler çoğu zaman sana üstünlük kurmaya çalışacağı için daha zor eğitilir ama sonuçta hem dişiler hem erkekler aynı derecede öğrenme kapasitesine sahiptir.

Dişi köpek 6 ayda bir azgınlık dönemine girer. Hırçın olur dağıtır ortalığı. Buna katlanman gerekir. Ayrıca kısırlaştırmazsan ve doğum yaparsa yavruların bakımına hazır olman lazım. Zordur yavru bakımı hazırlıklı olman lazım.


2)Köpekler ortalama kaç yıl yaşar?

Cinsine göre değişir. Genel olarak Large Breed köpekler en düşük ortalama yaşa sahiptir. Köpeğin cinsine göre boyutları küçüldükçe yaşama yılı artar. Terrierler 15 yıldan fazla yaşıyor bildiğim. Large breedler ise mesela golden retriever, german shepherd filan 10 yıl civarı.

3)Hangi tür daha dostcanlısıdır?

Her köpek cinsi dost canlısıdır. Vereceğin eğitim ve ona göstericeğin özen çok önemli dost canlısı olmasıyla. İyi eğitim almamış ve özen gösterilmemiş bir köpek çok agresif olup önüne gelene saldırabilir. Özellikle Golden Retriever çok oyuncu olmasıyla meşhurdur. Fakat yavru goldenlar en çok zorlayan cinslerdendir. Heryeri temirip dururlar. Evde elektronik alet filan hiç bişi kalmaz :D

4)Hava koşulları köpeği etkiler mi?Türkiye şartlarına uygun köpekler hangileridir?

Çok kalın tüylü cinsler sıcak hava koşullarında zorlanabilir. Sibirya kurdu yani huskee ler sıcak havada rahat yaşayamazlar. Evde yaşayacaksa alacağın köpek bir sorun teşkil etmez çoğu ırk için.


Bunların dışında alacağın köpeğin secereli olması yararına olacaktır. Köpeği anne altından 2 aylık civarıyken alman sana alışması ve eğitimi açısından yararına olacaktır. Kesinlikle pet shoplardan köpek almanı tavsiye etmiyorum. İstanbulda birçok çok güzel köpek çiftlikleri var. Her türlü desteği sağlıyorlar.

Daha fazla bilgiye veya belli bir cinse yönelik sorun olursa pm atabilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet golden retrieverların bebekken eğitimi çok önemli. annemin kuzenin var bir tane misal şımarık biraz çok havlıyor. ama iyi eğitmişler iki evin arasındaki 20 cm uzunluğundaki çitinden üzerinden kessinlikle geçmiyor. kendi bahçesinin çitinin de üstünden atlamıyor kessinlikle biri kapıyı açmadığı sürece çıkmıyor bahçeden. kısacası küçükken iyi eğitebilirsen ilerde çok rahat edersin, sözünü dinlerler. ama aynen insan gibi huyu çıkacağına canı çıksın durumu onlarda da mevcut, alışkanlık edindiği bir şeyden vaz geçirmek zor özellikle büyüdükten sonra.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
bence ırk seçimi yaparken çok dikkat etmelisin. sana en uygun olacak şekilde bir ırk seçmen önemli. ilk olarak apartman dairesimi yoksa bahçedemi bakacağın önemli çünkü çok fazla hareketli ve egzersiz ihtiyacı olan köpeklere evde bakmak gerçekten zor. hergün çok uzun egzersiz isteyen köpek ırklarıda mevcut. bunun yanı sıra bazı köpek ırkları çok fazla havlayıp, çok fazla seste çıkarabilir. labrador veya golden iyi bir seçim olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...