nuwanda Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 dusundugun butceye uyar mı bilmiyorum ama ben gecen gun sony a550 aldım, pek bi memnunum su ana kadar ozellikle live screen cok iyi bu modelde onu cok basarılı buldum. auto hdr falan gibi eglenceli ozellikleri de var, tabii kendi yaptıgın kadar iyi olmuyor kalitesi ama yine de. bir de klasik bahane olarak, guzel bir carl zeiss ya da sony g lens almanın hayali sony e itti beni. bakalım ama makineyi bu kadar zamanda aldıysam o lenslere gecmeme daha bayaa bi vakit var sanırım maddi olarak =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 2, 2010 örneğin aldıktan bir süre sonra iyi lens avına çıkıp çantanı 2-3 ilerde 4-5 lensle donatmak gibi bir gayen varsa canon öneririrm çünkü lensleri nikon'a göre genelde daha ucuz ve her bütçeye yönelik uyumlu lensleri bulabiliyorsun 2.el olarak. mesela ben sana canon uyumlu sigma 55-200mm'yi 220 liraya falan satabilirim :P http://forum.paticik.com/read.php?27,4707847 55-200 de işte, zoom yapmak için lazım. İlk başta ihtiyacım olur mu yatırım yapmalı mıyım diye düşünüyorsan zoom'a ihtiyacım var mı diye düşünmen lazım. Çünkü 18-55 objektifle kompakt makinelerdeki optik zoom kadar bile zoomlayamayacağını keşfedince insan ihtiyacını hissediyor... Video çekmek istersen 500d ve yeni çıkan 550d var. Hatta 550d epey canavar bir alet paran yetecekse ona yoğunlaş derim. canon iyi be yav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 D550 yeni bir makine bestbuy'Da 899$ tabi aslında Türkiye'ye göre müthiş karlı oluyor ama bu parayı bir de peşin vermek zor olduğundan bütçemi aşıyor. Ben daha çok 500-600$ aralığında arıyorum. İşte dediğim gibi zoomlama ihtiyacı hemen doğar mı? Mesala bir kaç kişi asıl olay objektiflere alışmak zaten 55-200mm lensi kullanınca fotoğraf çekmenin tadına varıyorsun falan diyorlar. Yani ilk etapta lense yatırım yapmam doğru mu? 1-2 Ay geçince Türkiye'de ucuza bulabilir miyim? Ya bilmem ebay üzerinden falan alabilir miyim. Kafamda çok fazla model oluştu şimdi. off :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Bahsettiğin lens tam olarak hangisi bilemiyorum da -bence- fotoğraf çekmenin tadına zoom yaparak değil, düşük diyafram kullanarak varılır. Bu dslr olayına ne kadar yabancısın ne biliyosun tam bilmiyorum şimdi baştan anlatmaya kalkışmayayım; Canon aldığın vakit yanına 210 TL'ye 50mm f/1.8'i alırsan dslr'ın tadına baya varırsın ilk bir kaç ay onu söyleyeyim Normal lenslerde diyafram en az 3.5 falan oluyor. Ve f/3.5 ile örneğin bir şeyi çekerken arkaplanı vs. pek fazla soyutlayamıyorsun. 50mm f/1.8 gerçekten makineyle birlikte hemen alman gereken bir lens hem de ucuz. diyafram demişken şuraya bakarsan daha net anlarsın ne demeye çalıştığımı: http://www.canonturk.com/vbulletin/dslr-terimler-ve-teknik-bilgi/149-canonturk-diyafram-testi.html bu canontürk'te de inceleme yaparsan kafan iyice netleşir başın sıkışırsa da başlık açarsın gerçekten iyi bilen kişiler güzel tavsiyeler verebilirler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
msuuut Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 sinad said: Uppp!!! Şimdi.. DSLR almayı düşünüyorum. Giriş seviyesi olacak. Amerika'dan alacağım (ayfondan vazgeçtim uzun zamandır yapmak istediğim birşeyi yapayım dedim ayfonla şekil yapacağıma) Canon 450D ve Nikon D3000 arasındayım. Amerika'da bitek mağaza olarak BestBuy biliyorum. Baktım orada Canon EOS 599$ Nikon D3000 499$ Tabi bunlar extra lens falan değişiyor. Mesela Nikon D3000+18-55 ve 55-200mm lens var 599$ Lens olarak şöyle düşündüm. Giriş seviyesi olacağı için ilk başta lens ihtiyacım pek olmayacak sanırım. Bu parayı cash vereceğim içinde 1-2ay zorlanıcam. Ama 55-200mm lens ihtiyacım hemen doğar mı? Yoksa başladıktan 4-5 ay sonra mı alsam tabi o zaman amerika'dan getirtme ihtimalim olmaz buradada çok pahalı. Ayrıca başka önerebileceğiniz model var mı? Sony A230 söylendi ama sony pek iyi değilmiş sanırım. Fujifilm'in finepix 9600 s9600 diye bir makinası var. 20mm-300mm dir objektifi ve değiştirelemez.sabit anlayacağın.istersen bunu bi araştır.giriş seviyesi dediğin için bunu önerdim. makro,obje,portre olur bütün kategoride çalışma imkanı sunuyor. hangi tür fotoğraflar çekeceğine karar verdikten sonrada ona göre makine alırsın.bu dediğim aletin fiyatı da gayet uygundur.burada 600 700 falandır ikinci eli.orada daha ucuza bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 yav in mesajindan sonra ozur dileyerekten dusuk diyafram , baslangic makinesi, slr alicak bunye mesajlarindan sonra su ilanimi burada gostermek istiyorum. http://forum.paticik.com/read.php?27,4723955,4760113#msg-4760113 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 bak bu Kharon'un lensi iyimiş. sırf body alma imkanın var mı orda? fiyatı fazla düşmez gerçi ama 18-55'in yerine linkteki gibi bir lensi TL cinsinden 500 civarına kapayacak olsan nefis bir başlangıç yaparsın tamron 17-50mm var bi de sabit f/2.8, 2.elleri 650 civarında dolanıyor çok isterdim o lensi 8-) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 3, 2010 Bugün gaza gelio Nikon D90 almış bulunuyorum ve fotoğraf hakkında hiç bişi bilmiyorum :D üzerinde 18 - 105 kit lens var bakalım bişiler cekeriz artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 6, 2010 @msuuut onlar DSLR like. Onlardan istemiyorum zaten Fotoğrafçılığın temel noktasında objektifler yatıyor. Sonuçta lensleri öğrenmek gerek. Nikon D90 nasıl ? Canon 450D alacağım muhtemelen ama standat lensi ile alıcam ek olarak lens sonra alırım zaten Amerika fiyatı bile 900liraya geliyor. 550D çıkmış aslında çok iyi ama pahalı. Bu yeni makine çıktı diye fiyatları düşermi 450D nin. Bestbuy'da pek ucuz gibi gözükmüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
raider Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 2 aydır d90 kullanıyorum. giriş-orta seviye için mükemmel bir alet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Gecenlerde Canon 450D'de indirim vardı tanıdıgım herkes aldı. Bende Canon 500D almayı düşünüyordum gittim baktım Nikon daha sıcak daha iyi geldi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 baktım d90 fiyatlarınada amerikada çok pahalı ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 450D'den şaşma. Al gitsin işte hala almadın mı :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Yok işte arkadaş 5gün sonra Amerika'da siparişi vermem gerekiyor Pazar'a kadar. Şimdi bakıyorum Canon450D bestbuy da 649 dolar Amazon'da 559 dolar Bu amazon.com nasıldır? Fiyat politikası ilginç sürekli kampanyalar falan var. Nikon D3000, D5000 veya Canon 450D düşünüyorum işte. İçinden çıkamadım hala lens olayından vazgeçtim. Şimdilik 18-55mm lens ile idare ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 7, 2010 18-55mm 3 gün idare eder. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 8, 2010 Abiler ablalar yapmayın etmeyin. Şu lens olayı inanılmaz kafa karıştırıyor yani beni 3 ay idare etsin totoyu toplayayım yeniden alırım. Peşin 900lira vericem o koyuyor zaten. ebayde çok güzel packler var 4-5lensli geliyor makine falan 55-200mm var mesela ama işte fiyat bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Ebaydaki paketler pek işine yaramaz. Sen 18-55 hem fotograf cekeyi öğrenirsin hemde totonu toplayana kadar idare eder gider saglam bir lens alırsın. tabi alacagın saglam lensde makine kadar fiyatı olacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 lol niye 3 gun ıdare etsın , tarzınada baglı bıraz benım 18-200 lensım var 70 ın uzerıne cok nadır cıkmısımdır yok yanı oyle bısey gayet ıdare eder Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
4Ever Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 jacabo said: lol niye 3 gun ıdare etsın , tarzınada baglı bıraz benım 18-200 lensım var 70 ın uzerıne cok nadır cıkmısımdır yok yanı oyle bısey gayet ıdare eder oda cok iyi lens :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 9, 2010 Valmart'ta nispeten daha ucuz. Mağaza olarak bitek orayı bulabildim şu an. Oradan aldırayım arkadaşa. Bestbuy çok pahalı. Canon EOS 450D 18-55 alıcam işte artık yaz sonuda yeni bir lens alırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2010 Önemli olan zoom'u değil ki. 18-55mm lensler kalitesiz. 18-200mm ile niye kıyaslıyorsun ki ? Keskinlik düşük ve kullanımı oyuncak gibi hissettiriyor. 3 ay gider, lafın gelişi 3 gün dedim tabi ama 3 ay sonra koyarsın kenara makineyi yeni lens almadığın vakit. Sıkılırsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 450D aldım amazondan ptesi elime geçer. Lensleride artık birdahaki sefer alırım. Eylül gibi 20günlüğüne Amerika'ya gidicem o zaman bir iki lens alabilirim hem daha çok bilgi edinmiş olurum lensler hakkında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 18-200 de cok iyi birseymis gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2010 Ferrero said: Önemli olan zoom'u değil ki. 18-55mm lensler kalitesiz. 18-200mm ile niye kıyaslıyorsun ki ? Keskinlik düşük ve kullanımı oyuncak gibi hissettiriyor. 3 ay gider, lafın gelişi 3 gün dedim tabi ama 3 ay sonra koyarsın kenara makineyi yeni lens almadığın vakit. Sıkılırsın. benımde bahsettıgım sadece zoom degıldı , amator olarak takılcak bırı yanı helekı slr ye yenı baslamıs bırını herhangı bı lens cok ıyı sekılde en kotu 1 sene ıdare eder. hatta uzun sure kullanması daha ıyıdır makınanı lensını daha ıyı tanırsın ona gore cekımler yaparsın kendını gelıstırırsın ben 5 senedir aynı lens ı kullanıyorum, tamam yetmıyor yenı lens fılan ıstıyorumda alamadım . illa alıp kenara koycaksın dıye bısey yok ha bu arada 18 200 iyi bi lens değil zaten , o kadar geniş bı aralıkta iyi lens olamaz zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar