Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

intihar çabası..


Darkwall

Öne çıkan mesajlar

aman diyim semih yönledirme adamı, insan zaten mantıklı düşünemediği anlarda böyle durumlara geliyor ve mantıklı düşünemediği için de anlık yanlış karar ile dener mener! denemiş olması, olmaması yada 1 defa veya n defa denemiş olması duygularının ne kadar yoğun olduğuna değil bünyesinin ne kadar sağlam olduğuna dair bi fikir verir.(imho)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bunların yaşamanması gerekti,demekki ben böyle bir dersi hak etmiştim..zor olsada ben dersimi aldım.bundan sonra daha dikkatli olmak dileğiyle...arkadaşın teki herşeye rağmen o güzel anları yaşamak istermiydin diye sormuş.ben hayır diye cevap vermek istiyorum belki hiç karşıma çıkmasaydı bunların hiçbiride olmayacaktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

intihar konusu ise merak ettiğin;
2 kere o aptallığı denedim :) 1'si istemeyerek 2.si isteyerek

herneyse maaşımı yeni aldım kız arkadaşımın çeşmede yazlığı vardı.O günü anlatırsam gerçekten okumaktan sıkılırsınız kısaca şöyle diyim..Onunla buluşcaktım,bazı mazeretler uydurdu 2-3 kez (bildiğin ap açık yalanlar) sora sahilde çeşmede bir yandan içerken bi yandan ağlarken düşüncelere daldım öylece..kendi kendime düşünüyodum ki .. gözlerimi açtığımda hastanedeydim.komaya girmişim haberim yok :P insan söyler değil mi ? =) bu böyle kapandı gitti.
diğerinde beynimden vurulmuşa döndüm bileğimi kestim.gene nerdeydim? hastanede herneyse bunları anlatıyorum sakın yanlış anlamayın insan ne yapcağını bazen bilemiyor.kısaca kendini savunmasız zannedip kaçış yolları arıyor.şuanda çok pişmanım gerçekten aptallıktı yaptıklarım..Çocukcaydı..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:
alkol konusunda haklısın hocam. pardon yazdığın bir postu kaçırmışım. hiç tanışmamış olsam bunları yaşamazdım demişsin ve bence de haklısın ama benim kastettiğim daha ziyade tanıyıp, çok fazla sevip kavuşamamak, o hoş anları yaşamamış olmak gibi bir şeydi...


az çok diye bi kavram olmadı benim hayatımda hiç bir zaman ya hep ya hiçtir..o yoldan yürümeye karar verdiysem sonunda uçurum varsa o uçurumdan da atlamaya kadar giderim.ama şu var ki o yoldan gitmeden önce iyice bir analiz ederim..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Archangel_ said:
şimdi neden keşke olmasaydı bunlar diyebiliyorsun o zaman :S


keşke olmasaydı dediğim şey keşke o kadar içmeseydim keşke bileklerimi kesmeseydim..ilişkide canımı yaktı, tabiki yakmadı değil.. insan sağlıklı düşünemiyor.hareket edemiyor bazen elinde seçenekler olmuyor öylecene kenarda kapana kısılıyorsun..ondan keşke diyorum.şimdi sorarsan ben daha karşı cinse güvenmem yani güven problemim var..tabi bunların geçmesi içinde zamana ihtiyacım var.şimdi bir mezar buldum onu öylece oraya gömdüm bu benim için hiç demektir ;)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Charlie Chaplin'in güzel bir sözü var.

"İnsanoğlu yüzyıllarca kendini geliştirmiş .Beyin hayattaki en büyük mucize. Ve Sen bunu beş dakikada yok etmeye çalışıyorsun. Mantıklı ol." Diye..

Hangi filmindendi hatırlamıyorum.. Ama çok etkilenmiştim ben bu sözden ^^ Senin de etkilenmen dileğiyle. Aşağı indiğimde bakarım hangi filmdi. İzlemeni tavsiye ederim ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İntihar fikri özünde yaşamla ölüm arasındaki bir çatışma olduğundan mantık aramaktan ziyade buna sebebiyet veren şeyleri incelemek daha doğru olur.

En başta şunu belirtmek gerekir sanırım, intihara eğilimli kişi yetersiz bilince, veya bozuk bilince sahip insandır. Tabi bunu kastederken intihar nedenlerini genelleştirerek söylemiyorum, bir savaş anında, veya onurun tehlikeye girdiği anlarda intihar biraz daha "ahlaksal" görülebiliyor. Ne de olsa burada birşeyi kaybederek (yaşamı) başka birşeyi (vatanı veya onuru) kurtarma imkanına sahip olabiliyoruz.

İntihar ederken insan aslında kendisinden çok intiharına sebep olan kişiyi cezalandırdığını sanıyor. Yokluğuyla ona vereceği acı, yaşarken kendi çektiği acıya karşılık gelecek bir şeymiş gibi düşünülüyor.

Halbuki nasıl aklı başında bir insan deprem sonrası yıkılan evini daha düzgün, daha sağlam yapmaya çalışır, kendini koyvermez; biten bir aşk (buradaki intihar sebebi) sonrasında da insan kendini daha yeni bir aşka, yeni bir yaşama hazırlamalı. Tabi burada da aşkın yüceliği, onun tekliği, ulaşılmazlığı sorusu gündeme geliyor ki bu da bambaşka bir tartışma konusu. :)

Şiire gelince; son satır pek uymamış gibi geldi bana. Hep soyut kavramlardan, yüce değerlerden bahsetmişsin; sonra birden kolumdaki intihar izi filan okuyunca ne oluyoruz dedim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...