wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 ya elimde tek ideli bir anakart var, buna hem hdd hemde dvdrom takmam lazım. standart ide kablosuyla ( ||=============||=====|| ) yaklaşık böyle bir kablo kombinasyonuyla en soldakini dvdrom, sağındaki hdd bi sağındakide anakart şeklinde yamultarak soktum ve başardım. fakat bilgisayarın açılışında ilk ekranda bios için delete e basın diyip kalıyor. dvdromun idesini çıkarınca açılıyor. yardımcı olabilicek var mı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 DVD-ROM'dan ve HDD'den jumper ayarı yapman lazım. ikisinin de arkasında oluyolar. DVD'yi primary slave yap, HDD'yi de primary master. Nasıl yapıcağının şeması ikisinin de üstünde vardır zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wildpervert Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 ya onları yaptımda başardım bu arada. ben ilk denediğimde hdd yi pri master dvd yi pri slave yaptım böle oldu. şimdi hdd yi slave dvd yi prime yaptım düzeldi. sorun kalmadı saolun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 eski sınırlamalara göre ve teorik olarak öncelikle ikisini de ayrı IDE'lere baglaman performansı arttırır. onu yapamıyorsan da hdd'yi master, dvd'yi slave yapman daha iyi olacaktır. senin tanımınla solsaki hdd, sağdaki dvd olmalı öyle bir durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar