Dwinz Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 bu kadar iğrenç bi durum olamaz. sen ilk öğrendiğin teknikle alış 3 sene 4 sene boyunca öle çal.( parmaklar çalışacak, bilekler oynamıyacak ne olursa olsun, avuç içi yere bakmıyacak, bilek kasarsan yorulursun demişti davula ilk başladıgım hoca. ) ondan sora abıcım ben tıkandım şunları şunları yapamıyorum tekniktemı bı sorun var diye başka hocaya gittim, erif tamamen rlrlrlrl'le başladı ılk dersten. tamamen farklı bi tekniğin doğru oldugunu söledi.( avuç içleri yere bakacak, bilekten çalıcaksın genelde, parmaklarla çalma olayı farklı bi olay için sadece vs vs... ) dumur oldugumamı yanayım, yeni hocaya ben bılıyorum diyip gittiğimemi yanayım, orda rezil oldugumamı yanayım, eski hocaya mı kufredıyım nabiyim ben davulumu bıraksam yoksa.ben bildiğimi, yeni hocanın anlattıgına göre ben hiçbirşey bilmiomuş. pes dedim.... her neyse. burda davul çalan, harbı prof adamlardan doğru tekniği öğrendiğine inanan, o tekniği gayet iyi bulan insanların bana doğruyu sölemesini istiyorum. gerçekten kafam karıştı nedir bunun doğrusu. çok uzun yazdım kusura bakmaın. :) edik:imla hedesi
Volfied Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 gaydaya eslik edecek sekilde davul caliyorum ben okulda (Iskoc asilli okul :D) hocanin ogrettigi ilk sey bilek, parmaklarin tek amaci cift veya tek vurusu bagetleri tutarak saglamak. Adam her ders ben alisana kadar cam silecegi gibi olmasi lazim vuruslarinin demisti. Traditional caliyorum tabi ben, ama parmakla calmaktan kastini da tam anlayabilmis degilim, darbuka degil ki bu :)
Korax Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Muhtemelen yeni gittiğin hoca doğru söylemiş.Bileklerin rahat olması lazım,parmak olayı ayrı bişey benim bildiğimde.Bilekler rahat olacak ki asıl ozaman kasılarak koldan,efor sarfederek çalmayasın.Çokta yorarsın kendini,kondüsyon yetmez zaten bisüre sonra. Pek iyi görünmüyo ama,belki yardımcı olur. Edit: Parmak derken sanırsam stick kontrol olayını kastetmiş,yani parmakla çalmayı değil :)
Thornwald Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Avuç içleri yere bakıcak tabiki ama bu demek değil ki rahat edemediğin bi şekilde çalıcaksın.Yine de dediğim gibi avuç içleri yerde olucak.Parmaklarını genelde rebound alırken kullanırsın(double stroke yada paradidle gibi şeylerde)..Bileğini sadece çok hızlı forte/ghost'lar yaparak zorlayabilirsin..Onun dışında bi problem olcağını sanmıyorum koldan çalmadığın sürece.
Dwinz Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 hımm. tamam bilgiler içn saolun. tamamen alışık olmadıgım şekılde tekrar başlıyorum o zaman ben davula. zararın neresınden dönulurse kardır. hadi bakalım...
dufrasne Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 ne demek yahu alışık olmadığım bir stilde tekrar başlıyorum ben davula. iki hoca da "parmaklardan veya bilekten çalmak farketmez, yeter ki vuruşun sağlam olsun, düzgün sesi al" diyemecek kadar gerizekalıysa gerçekten ben de dumur oldum. avuç içi yana bakacak şekilde baş parmak ve işaret parmağıyla yapılan vuruşlar özellikle ghost vuruşlarda ve bazı stickcontrol tekniklerinde (moeller tekniği mesela) daha çok işe yarar. ama daha yüksek volume'lu çalıyorsan, veya parmakla çalmak yorduysa avuç içleri yere bakacak şekilde, bilek hareketiyle çalmak da avantajlı olabilir. demek istediğim istersen bageti koltuk altına sıkıştırıp çal, yeter ki davullardan ve zillerden aldığın ses temiz olsun.
Öne çıkan mesajlar