Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

aman sabahlar olmasın

Ra_d

Öne çıkan mesajlar

valla ben geceleri değilde her sabah uyandıktan sonra susuz sütlü nescafe içiyorum ama nedenini bende bilmiyorum vardır elbet bir nedeni :) (bu arada kendime bir oha çekmek istiyorum yarın 13.40'ta genel turizm dersinden finalim var , elimde çalışılacak 60 sayfa fotokopim var ve ben daha bir sayfasına göz atabilmiş değilim işletme finaline çalışmaktan...yani halim duman eheh)[hline]PUMA the Flying Kefal!!!(given by BabacumMostors)

Puma Bright , Alliance of Light , Mülayim Paladin-Mix RebornUO

Sosyal ağlarda paylaş

*right=*temp;

bu satır hatalı; Right pointerı herhangi bir yeri göstermiyo şu anda sen ise right pointerın gösterdiği bellek bölgesindeki değeri temp pointerının gösterdiği belek bölgesindeki değere eşitlemeye çalışıyorsun. ama right doru düzgün bi yeri göstermiyo ki ilk değer atanmadığından.
Sosyal ağlarda paylaş

sağa giderken rightrange i Ra_d ın dediği gibi sizeof(Land) ile çarpıp tempe ekliceksin. programın şu andaki yapısı ile o fonksiyon içerisinde aşağıya gitme şansın yok.

önerim;

fonksiyon(Land**p, int row, int col)
{
Land *temp=&p[row][col];
Land *right=&p[row][col+temp->rightrange];
Land *down=&p[row+temp->downrage][col];
}
Sosyal ağlarda paylaş

evet walla rahanın dediği daha mantıklı.hatta doğru.

belki artık programdaki yanlışı bulamıyorum.ama doğru programdan anlarım.bende o satırda bi bokluk olduğunu anladım ama,sorunu çözemedim :).bi önceki sefedede aynı şey olmuştu hatırlarsanız.bu ingilizcedeki kulak dolgunluğu gibi bişi.hatalı yeri buluyorum ama çözüm getiremiyorum.walla köreltmişler bizi azizim.GUI tasarlamak programcılığı öldürüyor walla.(evlilik aşkı öldürüyor gibi oldu :) ama benzer şeyler zaten.hatta süper benzetme oldu. :) ama bende bi parantez açıklamasını nası bu kadar uzattım diye kendime kızdım.neyse daha fazla uzatmıyım.)[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ra_d, 05 January 2004 01:14 tarihinde demiş ki:

gerçekten kahve içmeyi sevmiyosanız bilgisayar mühendisi olmayın.hatta hiç bi mühendislik dalını seçmeyin.

*!kahvesinden bi yudum daha alır.dersine dönmek için bilgisayarın düğmesine basar.*[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?
ehueh aynen katılıyorum kahve sevmeyen bilg müh. olamsın . son 2-3 haftadır günde 3-4 bardak nescafe ve benzeri şeyler içiyorum :) . eee tabi finaller insanı strese sokuyor . c++ ve orcad yokmu ah bea . haftayada sınav var :)[hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
İmza:Kat Temizlikçisi
[Bu imza zgrw tarafından 11 December 2003 14:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

fizban kaçıncı sınıfsın . daha biz böle acaip şeyler görmedik o yüzden yardım edemiom . 1.sınıf olunca insan ister istemez böle ezilio :) . neyse seneye çözerim senin problemini :)[hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!
Sosyal ağlarda paylaş

ehueh yazık size bende bizi zorluyolar sanıodum :)
Bu arada eğer bu c++ ise tanımlanmamış öğeler var[hline]Lütfen Yerler Çöp Atmayın!

[Bu mesaj zgrw tarafından 10 January 2004 00:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi fizban, IncreaseAge fonksiyonunun şu andaki yapısı içerisinde bir alt satıra ulaşamazsın. Aslında tam ulaşamazsın değil, ulaşman şansa kalmış bir durum hemen şöyle izah edeyim.

Land **p;
srand((unsigned) time(&t));

p = (Land **)malloc(row*sizeof(Land *));
for (i=0; i<5; i++)
p[i ] = (Land *)malloc(col*sizeof(Land));

şimdi **p için dinamik olarak yer ayırdığın için int p[10][15]; gibi tanımlanmış bir dizideki gibi n. sütunun son elemanından sonra n+1. sütunun ilk elemanı gelmeyebilir çünkü her satır için ayrı bir malloc çağrısı yapıyorsun. malloc bu satırları normal dizideki gibi yanyana dizebilir(tahminimce yüksek ihtimal böyle olur) ama bu kesin değildir yani 2. satırı için a adresinde bir bellek ayırdıysa 3. satır için a+1500 gibi bi adresinde de yer ayırabilir. sen *(a+6) (2. satırın son elemanın adresinden 1 fazlası) deyip, 3 satırın ilk elemanına erişmeyi beklerkene access violation hatasıyla cuppada koltuğuna çakılabilirsin.

bunları yaşamamak için ise bir önceki postumdaki fonksiyon yapısının dikkate almanı bir kez daha öneririm

öeh be ne zormuş bunları anlatmak
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Allah sizlere akıl fikir versin dicem ama bilg.müh okuyanlara bunu demek ne kadar fayda sağlar bilemiorum.

Bakın misal ben iktisat okudum bitirdim üstüne işletme okuyorum ve bi de çalışıyorum ama bünye sapasağlam :D kolay yer seçelim arkadaşlar kasmayalım bünyeyi.

(Ha bankada çalışırken kahve tüketme potansiyelim arttı benim de bünye gidici ama hadi hayırlısı)[signature][hline]Trance Nation Member / (wka Astral @ NBL)

Cormamin niuve tenna' ta elea lle au'
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...