toggie Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 noma said: sen kendini pve yaparak pvp deki adamdan daha üst sınıfa koymana anlam veremiyorum. kim kendini daha üst sınıfa koymus anlamadım, hangi yazıyı okudun da buraya gelip sacma sapan cevaplar verdin acaba. pve seni ilgilendirmiyosa bize ne bundan? neden bunu soyleme ihtiyacı duydun simdi. biz burda s3 pvp seti ile t5 pve setinin karsılastırmasını yapıyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
endless_night Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 bazıları yanlış anlamış ben çizim olarak t6 ile aynı ve t5 seviyesinde dedim itemleri ama t5den iyi demedim ama şuda bir gerçek ki dps yapan arkadaşlarda katılcaktır özellikle magic spells olarak t4den iyi yönleri var spell crit veya spell olsun..bide kimse burda pve yapan arkadaşlar pvp yapandan şöyledir böyledir denmedi olayı farklı yerlere çekleyin sadece s3 ile tier arasındaki gerek çizim gerek bonus benzerliklerini tartışıyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sonny Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Abi gidin wowjutsuya bakın, bosskillers'in listesine bakın; daha çoğu serverda guildler bt'ye yeni yeni girio. Onun dışında serverlarda 6. 7. sıralardaki guildler ssc ve tkda son encounterlarla uğraşıo görünüolar. Yani düşünün, belki biraz fuzuli bi rakam olcak ama hardcore raiding yapan -çinlilerden pek haberim yok tabi (:D 400-500 bin kişi çıkar mı bilmiorum. Geçen gün yine heryerde haberi çıktı WoW 9.3 milyon subscribera vurdu die. Siz Blizzard olsanız; 400-500 bini mi, hadi abartalım 800-900 bini mi, hadi iyice abartalım 1 , 1,5 milyonu mu yoksa geri kalan 7-8 milyonu mu düşünürsünüz? Pvp gearıyla pve olmaz demeyin, ilk gladiator chestiyle ben sevindirik olup gruul tanklıodum. Bal gibi de karazhana girerler, zul'amandan da çıkarlar. Hayır burdaki asıl şey; expansion geliyo, yeni bisürü hede hödö gelio, hele 2.3 patchiyle bile o kadar mükemmelleştirdiler oyunu. Oyun dewamlı gelişio, biz bundan hoşnut olucağımız yerde "Vay anasını herifler her ay bizden parayı götürüolar ama hiç boş durmuolar" diceğimiz yerde üzülüoruz, "blizzardın amacı ne" fln dioruz. Ki ben en azından kendi çevreme bakarak kimsenin de bıraktığı fln yok diebilirim. Zulamanı duyunca ben bırakırım bune biz boşuna mı kastık diyen, yeni heroic rewardları görünce bu ne blizzin amacı ne diyen, sezon 3 gelince herkes s1lerle epic olcak bu ne ben bırakırım diyen guildielerimin hepsi paşa paşa oynuolar :D. Beni aslında tek üzen şey o kadar gear kasmamın, t5lerin t6ların vendorlara gidicek olması ve dungeonda fln s1 epicli adamın size ahkam kesmesi. Gerçi bu kadar diorum da adama da hak vermeden edemiorum; yani sonuçta onunki de epic benimki de epic. S1 silahları da zaten çok güzel. Sonuçta pveye hala dewam edenler gerçek hayatta işi gücü olmayan ya da Wow'u hayatı yapmış lameler gibi gelio bana bilmiorum ama :P. Ha aynısını ben yapmadım mı, yaptım. Bütün gün consumable farmlayıp akşama kadar taktik okuyup sabahlara kadar raid yapmadım mı yaptım. Ama bu saatten sonra anlamı nedir bilmiorum. Zaten guilde benden sonra giren 2-3 adam no-lifer moduna geçince ben de bu rehavetle off-tanklığa terfi ettim :)-D. Evet terfi kardeşim, daha rahat bi şekilde daha iyi para kazanıosanız, yani çok coşmadan item alıosanız bu terfi diğil midir :)-D. Ama nolursa olsun bu kadar coşmamam lazımdı ben onu diorum harcadığım o kadar vakti düşününce. Gerçekten eğer iyi de progress yapıosanız şöyle azgınlığınız biraz dindiğinde bunları anlıosunuz. Sonuçta altı üstü oyun diosunuz, küçük kardeşinizin "abicik şu öküz-adamdan ne anlıosun bu kadar bana da anlatsana" sesleri kulağınızda çınlanıo. Üniversitede millet ben raid yaparken sabaha kadar ders yutuo, yeni dil öğrenio, kendini geliştirio, iş hayatı için planlar yapıp şimdiden onların temellerini atabilmek için uğraşıo, ben ve benim gibiler ? B)- vs. Yani ne biliyim yarın bigün iş başvurusu yaptığımda ne diyecem, abi ben t6 tankdım, hyjal bt tecrübem mi var dicem (:P). Yine de bence bu oyundan gerçek zevki alanlar; Silvermoondaki şair, undercityde SMye ekip toplayıp hadi yürüyün eğer hava kararmadan varmak istiosak kurtlarımızı dört nala sürmeliyiz diyen orc, Scholoya giderken utherin türbesini ziyaret eden paladin, level 70 olunca temple of the moonda şükreden /kneel /pray yapan night elf. Hiçbiri diğilse herkes günlerce sabahlara kadar uğraşdı, crafterler eşşek gibi farm yaptılar ama ben de şimdi full epicim diyen adamlar. Ne uzun post olmuş bea yeter kapatıom :D. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Arena yapmak için 25 tane adam bulmana gerek yok, çok daha rahat organize olup ortama akıyorsun, bu var bir kere kafadan. Ha ama ben pve yönüne gitmek istiyorum, illidan görücem falan diyorsan sittin sene arena yapsan göremezsin, uzun vadeli emek ister. Ayrıca pve yapan adamların da çok sağlam arena takımları var etrafta. Full pve + pvp gearlı tipler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rondar Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 hangi arena itemı olursa olsun pve için tier itemlardan daha iyi duruma gelemezsiniz çünkü üstlerindeki statlar ve bonuslar çok farklı. sadece görünüş olarak benzer olursunuz ;) Sonny said: Pvp gearıyla pve olmaz demeyin, ilk gladiator chestiyle ben sevindirik olup gruul tanklıodum. Bal gibi de karazhana girerler, zul'amandan da çıkarlar. pve için kendini zul'aman ve karazhanla sınırlıyorsan tabiki yaparsın :) . zaten karazhan herhangi özel bir gear gerektirmeyen ilk lvl 70 raid instanceıdır zul'amanda çok rahatlıkla karazhan gearlarıyla yapılabilir ancak ben kael'thas fightında 1 tane bile üstünde pvp item olan adam görmüyorum :) ki şu anda guildimizde armored netherdrakeleri kapmış pvp ciler bile var :) Onslaught Armor vs. Vengeful Gladiator's Battlegear S3 yerine T6 aldığınızda neler kazanırsınız bakalım bir tank olarak Soket bonuslarıyla beraber Armorlar eşit +9 Stamina kazanırsınız +97 Block Rating kazanırsınız +77 Block Value kazanırsınız +170 Defense Rating kazanırsınız +30 Dodge Rating kazanırsınız +100 Parry Rating kazanırsınız -158 Strength kaybedersiniz -200 Crit Rating kaybedersiniz -36 Hit Rating kaybedersiniz -115 Resilience kaybedersiniz Bunun yanında 3 fazla kırmızı soket kazanırsınız 1 sarı soket kaybedersiniz. 3 fazla sokettende birşeyler kaybedersiniz işte :) Hayır S3 item giyen bir tank Black Temple veya Hyjal Summit de T6 giyen bir tank gibi olmaz hatta offtank bile olmaz bence :) ancak fury olarak rogue bufflamaya gelebilir :) Bir rogueunda T6 ve S3 karşılaştırması şöyle olur S3 yerine T6 kullanılırsa +40 Agility +216 Attack Power +16 Hit Rating -12 Critical Strike Rating -57 Stamina -146 Resilence -322 Armor Ancak soketler doğru seçilince aradaki -12 crit + ya geçecektir.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Ben halen bu kadar kıtlık olmasına kızıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Bence silahlar hariç s3 itemleri t6 dan çok gerilerde pve açısından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phlox Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 s3 setini T6 tank setiyle karşılaştırmak da ilginçmiş. biri dps farkındaysanız. biz T5 ve dengi dps itemlarıyla kıyaslıyorduk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Phlox said: s3 setini T6 tank setiyle karşılaştırmak da ilginçmiş. biri dps farkındaysanız. biz T5 ve dengi dps itemlarıyla kıyaslıyorduk. haklısın başlıkta da yazıyormuş zaten, körmüyüm neyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satanael Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 suan itibari ile baktıgımızda zaten t4 lock kafalıgı ile s3 kafalıgı neredeyse aynılar.. yani sonuc olarak birisi pve amaclı birisi pvp amaclı.. elma ile armutu kıyasmalak gibi bişi bu.. dps te kıyasadık tamamda tank yada healerlarda nasıl kıyaslayacaz bunu.. sonucta healer icin mp5 spirit bonus heal lazım ama arena setlerinde sadece bol bol stam ve resilence var :D hadi bi dps tayfası kullandı tamamda bi tank ve healer kullanamıcak sonucta o itemları.. o yuzden priest ve druide sahip birisi olaraktan isterse bendeki itemın 2 katı heal versin spirit mp5 olmadıktan sonra o itemı ne yapayım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razien Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Arena setlerine hiç bir zaman ısınamadım.En iyisi exp öncesiydi bg seti yaklaşık t2 setine denk geliyordu.Bence arena ile pve setleri arasındaki belirgin fark hayvan gibi resilenceye abanmak yerine stamina-damage farkı olmalı.Bence set bonusları daha kullanışlı yapıp insanlara pvp-pve setleri arasında kombinasyon yapmaya yönlendirmeliler.Mesela t6 iki parça mercilessden iki parça t5den iki parça falan böyle kombinasyonlar olabilir.Bence pve - pvp seti diye belirgin sınırlar çekmek yerine set bonuslarını farklı yapıp insanlara bu bonuslara göre tercih yapma fırsatı vermeliler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2007 PVPcilerin PVE'den iteme ihtiyaci olmasi en sacma seydi zamaninda. Simdi duzeldi. Gerci su Cloak olayi sacmalik otesi ama neyse... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Argue Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 PVP den item almak ÇOK kolay bence. Haftada 10 maç yapıp ortalama 600-700 puan alan biri 2-3 haftada PVE de kazandığın dkp ile alamayacağın kadar iyi bir item alıyor. TBC öncesi epic item sahibi olmak önemli birşeydi, şimdi ise benim toplamda 25gün playtime ı olan tbc charımda t5 ten daha iyi itemlar var. Bence bu adaletsiz. S3 ile T6 bence aynı kefede değerlendirilmemeli. S3 dps/heal pvp de iyidir, ancak PvE de T6 kadar verimli olamaz. Zaten PvE için gerekli olan statsların tamamına sahip değil. Zaten topic S3 ile T5 farkı diye açılmış. Bu şekilde değerlendirirsek, S3 T5 ten PvE olarak üstün değil. Raid için gerekli statslar açısından -yeterli bile değil-. S3 setli bir healer, 5 dakikalık combatta başlar mana problemi çekmeye. Buna rağmen T4 healer dahi raha az miktarda ancak daha uzun süre görevini yerine getirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 PVP sistemi farkli cunku. Blizz istiyor ki herkes full pvp gear olsun zamani gelince, sonra skill-teamplay-setup kazansin. Item degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Satanael Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2007 Argue said: S3 setli bir healer, 5 dakikalık combatta başlar mana problemi çekmeye. Buna rağmen T4 healer dahi raha az miktarda ancak daha uzun süre görevini yerine getirir. okadar surecegini bile sanmıyorum..priest olarak dusunursek bu healırı.. setlerinde mp5 ve spirit olmadıgından dolayı mana regen diye bişi olmayacak ve mana bittimi bırak karakteri izle :D o yüzden arena setleri ile pve yapılmaz..heroic instance larda sorun yaratmaz ama uzun boss fightlarda mana regen olmadıgından tamamen facia olacaktır o karakter.. gecen gun dungeon 3 setlerimi giyip healleyeyim dedim instanceda manam dogal olarak bitmesi gereken yerde bitti :D fakat sonra full craft setimi cektim tonla mp5 olan... bide oyle deniyeyim dedimki oda ne manam bitmiyor :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar