Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

fizik sorucukları

slayer__

Öne çıkan mesajlar

bugun cillop gibi üç tane soru sordu fizik hocamız yapmadı da şimdi eve geldim yaptım iki tanesini birisi hala eksik

(soruları sizler için çizdim bi de o harika paintimle ;))

V=1m/s ve V=9m/s ile aynı yükseklikten yatay olarak atılıyor iki cisim. O noktasında 90 derece açı ile çarpışıyor bu iki cisim. buna göre t=?

S noktasından dik olarak 20m/s ile atılan cisim ikinci düzlemde N noktasına dik bir şekilde çarpıyorsa h=?

V hızı ile atılan top mermisi dağ ile B açısı yapacak şekilde atılıyor. Merminin dağa çarptığında sadece yatay hızı olması için B ve Q arasındaki bağıntı ne olmalıdır?

Sosyal ağlarda paylaş

ilk soruyu ilk başta 0,6 sn bulmuştum okulda pisagor kullanarak doğru cevap 0,3 bunu buldum açılardan ve onların sin değerlerinden yola çıkarak

ikinci ve üçüncü sorunun cevaplarını vermedi bile =p

ikinci soruya dokunamadım dokundumda işime yaramadı

üçüncü soruyuda 2tanQ=tanQ+tanB/1-tanQtanB gibi bi bağıntı buldum bunu açınca işime yarayan birşey bulamadım (en son "tanB(x^2+2hmax^2)=hx" ve "hmax/x=tanQ" buldum)

hm ayrıca sorular lise 2 fizik atışlar ile ilgili
Sosyal ağlarda paylaş

Birinci sorudaki cisimler kırılır:P sonuncudaki ise dağda krater açıp geri geri yuvarlanmaya ve havan topunu ezicek parçalar yaratıcağı için gözlemci hesap kitabı yere atıcak ve yardıma koşucaktır akabinde o kağıtlar uçar dimi:)[signature][hline]Detaylı bilgi
irc.stratics.com port 6667
#mix_reborn
Mix Reborn Mirc Kanalı! kesinlikle girin!
CheChatMan(Tıklayın ve java mucizesi ile mirc serverimize gelin
Sosyal ağlarda paylaş

çözemiyor demedim çözmedi derste dedim =) adam bayağa sağlam birisi zaten

bıraktı çözün okulun açıldığı salı günü sınavınız var bir soru bunlardan birisine paralel olcak dedi. eğer derste çöze(n)bilen olsaydı ikinci dönemin ilk sözlüsüne 100 vericekti
Sosyal ağlarda paylaş

Bu soru koLay asLInda cisim eğik atI$ yaptIğI için atILdIğI yerdeki o çizigini hizasIna geLdiğinde hIzI Vo kadar oLacaktIr oradanda Vo hIzInI biLe$enLerine ayIrIr.

Vo.sinx+1/2.g.t² den buLursun diye düşünüyorum :D[signature][hline]icQ=135954330
Ema apLadan iyi Quote
Ema apLadan iyi İmza
Ema apladan iyi konu açma
Sypro, 02 January 2004 23:30 tarihinde demiş ki:
alayinizi operek uyandirayim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...