Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Macross Frontier

Kaede

Öne çıkan mesajlar

2. bölüm süper valla

- Alto özellikle iyisiyle kötüsüyle sevilebilir bir karakter oluyor.

- Malum mecha showlarındaki gibi saçmalamayıp Alto'nun bütün cephanesini saçma sapan harcayıp savaşta kaçmak dışında hiçbirşey yapamaması

- Alto'nun iyi olduğu şeyi yaparak Ranka'yı kurtarması

- Sheryl'in kamera önündeki, evindeki, kılık değiştirip gezerkenki karakterleri çok iyi işlenmiş. Feci halde sevmeye başladım Sheryl'i

- Alto'nun gaza gelip VF-25 kullanmak istemesi bunun üstüne Ozmo'nun Alto'ya yumruk atması süperdi. Bu anti "ay nolur tek umudumuz sensin bin şu robota da kurtar bizi" tavrını çok sevdim dizinin ki bu olay Alto'nun savaştaki adrenalini kaybettikten sonra savaş alanını görmesi üstüne kusması, kendine gelip "I'LL PROTECT EVERYBODY" gazına gelmesinden sonra olduğunu eklemem lazım.

- Ranka şarkı mırıldanırken tepki veren Vajra gözümden kaçmadı. Ranka sonlara doğru Kerrigan gibi birşey olursa efsane olur :>

- Ozmo dehşet "badass" ace pilot olmuş.

Doğru yoldasın Macross Frontier, böyle devam et :>
Sosyal ağlarda paylaş

heheh bend eizlemeden girmedim zaten. Code geass'ın tanıtımını şimdi yazdımda spoiler vermemek için kendimi zor tuttum.

O değilde ikinci bölüm iyiydi ama bence en güzeli kapanış şarkısı idi. yoko kanno gene döktürmüş gene döktürmüş. Bunun dışında pek çok animeden çok daha iyi atmosfer verebildiğini söyleyebilirim.

ama kalbim hala 2. bölümünü izleyipte şokunu atlatamadığım code geass'ın yanında böyle dağlara taşlara "Viktor sana rollo hakkında ne demiştiiiim" demek geliyor ama neyse.

MAcross Frontier güzel seri olacak gibi izleyelim, izletelim.
Sosyal ağlarda paylaş

3. bolumu izledim

sahane super seri

ozellikle cast cok saglam ve yapimcilar yeni seiyuu lara sans vermisler

ana karakterler hep caylak seiyuu lar sherly misal lucky star dan miyuki ile tanindi
ana karakter alto yu gundam 00 dan graham ile tanidik sevdik
ranka yi seslendiren ise cok yeni
bunun yaninda yan karakterleri piskopat seiyuu lar seslendiriyor

bildigin figuran bridge operator larin birini tanaka rie digerini aya hirano seslendiriyor

sinfi arkadaslari zaten efsane olmus ozellikle su pembe sacli ufakligi fukuyama jun seslendirmis lelouch dan sonra adam ezik buzuk karakterlere geri donunce hafif bi sok yasiyoruz :p

sugita-san da var kyon ve gintokiden sonra cok ciddi karkater vermisler adama ielrki bolumlerdede sōichirō hoshi tesrif edicek filan

kadro sahane
Sosyal ağlarda paylaş

Kawamori özellikle çaylak seçiyor female leadleri. Orjinal Macross serisi gibi çaylak alıp idol yapıyor irl :>

Hala bütçeyi patlatmadılar gibi. CGI dan ödün vermiyor. Hepsini geçtim yönetmene çok laf atmışlardı ne anlar hentaici adam diye ama adam muhteşem kotardı şu ana kadar.
Sosyal ağlarda paylaş

evet sahaneydi yani

bu seneyi gectim simdiye kadar izledigim "mecha" altindaki en saglam goruntulerdi

ne 00 da var bu kalite nede geass da

cizimler filan harbiden 10 numara
hikaye olarak biraz zayif gibi duruyor su anda ama daha 3 bolum izledik onuda toplarlarsa harbi efsane olucak bu

atmosfer on numara
seslendirme on numara
muzikler on numara (ilk 3 bolumde 6 sarki vardi en az oeeh)
karakter cizimleri 10 numara
CGI lar 10 numara

efsane olucak bu :)
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:
herkes cok methediyor bunu. merak ettim macross zeroyla kiyaslarsaniz nasil kaliyor cgilari falan?

Macross Zero CG'leri bölüm başına aksiyon uzunluğu ve detay açısından hala Frontier'den daha iyi bence.

Serinin ileride alacağı seviyeyi şimdiden düşünemiyorum ama bir Macross Plus hissiyatı almam henüz mümkün olamadı.

İyi bir seri midir, iyidir şu anki örneklere göre. İlla bir karşılaştırma yapmak gerekirse Geass varken bunu tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

Kaede said:
Leopar said:
herkes cok methediyor bunu. merak ettim macross zeroyla kiyaslarsaniz nasil kaliyor cgilari falan?

Zero'da sadece CGI vardi OVAyı kurtarıcak, Frontier başlı başına efsane. Arada 5 sene var bırak da öyle olsun zaten :>

-rep

Zero salt CG değildi , serinin başına ve başlangıçtan da öncesi hakkında güzel bir prequel idi. Ara sıra hala toplu gösterimlerini düzenleyip izleriz evde arkadaşlarla.

Frontier şu ankilere göre güzel bir seri ama sonuca gelirsek hala patch atılmış Macross 7 gibi kanımca. Sadece Protodeviln'leri çıkartıp farklı yaratıklar koymuşlar ve karakterlere az biraz çeki düzen verilmiş. Ama ilk 3 bölüm babında söylenebilecek fazla birşey yok. Ama diyorum ki hala PLUS DEĞİLDİR FRONTIER

Yaratıkları yoketmek için başka bir task force çıkarsa , bir noktadan sonra savaşın 3. tarafı falan olursa vs görüşüm değişebilir ama öyküsel anlamda Macross'a çok şey katmadı henüz Frontier.
Sosyal ağlarda paylaş

Zero'yu izlettiricek tek şey CGI aksiyondu, aksini iddia etmeyin cidden komik kaçıyor.

Macross 7 ile ne alakası var ? Macross 7 tamamiyle eğlencesine yapılmış bir eser. Gundam serisi için G neyse Macross için 7 de o. Ara sıra şu "HARDCORE REAL OTAKU" gözlüklerinizi çıkarıp eğlence için de mecha serisi yapılabileceğini anlamanız lazım.

Frontier şu ana kadar çıkan 4 bölümü ile benim gözümde orjinal serinin tahtına en uygun adaydır.

1. Karakterler muhteşem. Daha dizide "bu ne şimdi ya" dedirten bir tane karakter görmedim, çizimleri gayet orjinal. Her türlü zevke hitap eden karakter mevcut. Kirli sakal badass ace pilotundan yeşil saçlı 1/4 zentradi melezi moeblobuna kadar.

2. CGI herhalde anime tarihinin en muhteşem CGI'ı

3. Aksiyon ilk 4 bölümde nefes aldırmayacak kadar sürükleyici idi. Dogfight'ından "Macross Missile Massacre"ına kadar Macross'u Macross yapan herşeyi gördük

4. Romantizm ? Alto-Sheryl arasındaki love - hate mi diyim, Sheryl-Ranka arasındaki saygı - "gençliğini görme" mi diyim, Alto-Ranka arasındaki damsel in distress - high school love mı diyim yoksa bunların dışında SUPPORT CASTin bile arasında olanlar mı diyim ? Yok artık

5. Müzik ? Yoko Kanno'nun ikinci Bebop vakası. Baştan sona muhteşem. OP? Maaya Sakamoto. ED? Sheryl. Insert Song ? Efsane konser şarkıları mı, Sheryl ile Ranka'nın söylediği "Once I fell in love with God" mı yoksa Ranka'nın Miss Macross da söylediği "My Boyfriend is a Pilot" mu ? Beboptan beri müzikal yönden bu kadar başarılı başka bir anime bilmiyorum.

6. Atmosfer ? Lisesindan SMS HQa, konserinden restoranına, traininginden ofis işlerine, uzayda gezinip yaşanıcak gezegen arayan insanlığı bundan daha güzel yansıtabileceğini düşünen varsa çıksın karşıma.

7. Seiyuu ? Doğru düzgün rolleri olmayan bridge bunny leri seslendiren isimlerden ikisi : Aya Hirano, Rie Tanaka

8. O kadar laf ettiniz hentai yöneten adam ne anlar Macrosstan diye daha "şurası öyle değilde böyle olsaydı keşke" dedirten BİR yere rastlamadım

Daha hala atıcak çamur buluyorsanız helal olsun size. Ayrıca OVAyı bir dizinin 4 bölümü ile karşılaştırmak biraz saçma olmuş.

Edit: typo
Sosyal ağlarda paylaş

Peki ya "Konu?"

Konu demem lazım zira bölüm 3 itibariyle hala öncekilerden ayrılan bir konu göremedim. (Konserin ortasında yaratıkların koloniye atlaması bile o sevmediğimiz Macross 7 ilk bölümü ile aynıydı) Karakterleri geçtim, genel manada serinin evreninde olan bitenler açısından bağlayıcı bir senaryo bekliyor(d)um. İleride Anti government, secret society vs türü bir temaya bağlamlanabilirse amenna ama seri hala şu an klasik serinin ötesinde birşey söylemiyor. (Yoksa Robotech: Shadow Chronicles var, Frontier'in karakterlerini yok sayarsak genel konu çok çok benziyor)

Yanlış anlamayın, serinin şu an hala yayında olanlar içindeki en iyi 5 seriden biri olduğunu düşünüyorum ama konu eksikliği hissettim ben. (ki Macross VFX 2 gibi önüne gelene ateş ettiğimiz bir oyunda bile ne diğer Macross'lardan ne de Frontier'den çok daha farklı bir konu vardı. Demek istediğim Macross'un karakterlerin üstünde bir konu/evren avantajı var ama Frontier'de bunun ileride gelişip gelişmeyeceğini birlikte göreceğiz)

edit: Macross Plus anlatımsal olarak zirve olunca elbet karşılaştıracağız. Frontier ileride Macross setting'inin arka planına yapacağı eklemeler yada drama türüne katkıları olarak elbette harika işler yaparsa ileride en çok ben överim o seriyi. Yoksa bölüm 1'den efsane ilan etmek doğru değil bana göre.

edit-2: Favori karakterim Ozma, severim böyle tipleri.
Sosyal ağlarda paylaş

4 bölüm içinde ne konusu bekliyorsun ki ? Sonuçta bu orjinal hikaye değil, bir seri devamı. İlk bölümden konu gözler önüne serilmez. İlk bölümlerde karakterleri tanıtmak ve doğal olarak yaptıkları her hareketi anlatmak çok daha önemlidir.

Seri bu noktada da 10 puan alıyor. Küçük ipuçları vererek hem ilgiyi üstünde tutuyor hemde izleyicinin herşeyi bir anda görmesini engelleyip "sürpriz faktörünü" saklıyor.

Mesela Ranka'nın bir Kerrigan olucağına inanan o kadar fazla kişi varki ...
Sosyal ağlarda paylaş

4. bölümü bitirdim bu gece, gözümden bi damlayaş geldi aha dedim efsane bi seri geliyo.

lütfen lütfen cok rica ediyorum özellikle sturm senden, lütfen ceşitli sitelerden kaynaklardan mangalardan edindiğiniz bilgileri burda paylaşılkan spoiler'a koyum hatta mümkünse bunu spoilerdada belirtin.

bölümü max keifle izlemek için trailer'lara bakmayan biri olarak, kast ettiğim şeleri okuyunca keyif kacırıcı oluyo, gundam 00 da dediğim şey oldu acıkcası. yok biz pati ahalisi olarak böle takip ediyouruz serileri derseniz boynum kıldan ince, okumayız topiği nolcak.
Sosyal ağlarda paylaş

SenariouS said:
Bu sırada serinin kapanı şarkısının yüksek kalite mp3leri sızdı. İsteyen tokyotoshodan bulabilir...

Tutmayın lan beni !!

Cuce said:
lütfen lütfen cok rica ediyorum özellikle sturm senden, lütfen ceşitli sitelerden kaynaklardan mangalardan edindiğiniz bilgileri burda paylaşılkan spoiler'a koyum hatta mümkünse bunu spoilerdada belirtin.

Confirmed spoiler için evet dediğin doğru da sadece atmasyondan kaynaklanan şeyler için gerek yok herhalde ? Ayrıca bölüm yayınlandıktan sonra da spoiler koymaya gerek var mı ? Sonra gene fırça yemiyelim
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...