BioHazarD Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 her postu okumadim ama bende de hp pavilion dv6000 var, 2006 kasimda almistim, kullanmasam bile bitiyo pili :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 ne yaparsan, ne kadar servise gidersen, ne kadar doldur boşalt yaparsan yap o pil hep bi gün bitecek maalesef. insan ırkının önündeki en büyük problem şu an laptop pili bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Artık o sorun birazda olsun kalkıyor. Yakıt enerjili piller geliyor, onlar daha uzun ömürlü, hafif ve kullanışlı olacak. Şuan Dell'in bir modeli (hatırlamıyorum) bu yakıt pil teknolojisini kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quadrophenia Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Aslında en güzeli evde kullanırken oyun oynarken vs bataryayı çıkartıp güç kaynağına takıp kullanmak, bilgisayarı dışarı götürürken bataryasını geri takmak. Ama kim uğraşıcak tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Mobilife'a calisirken bataryalar hakkinda yazdigim bir yazi. (Dr. Mobil) Bakimi konusunda yardimci olur.. Notebook'unuzun Batarya Ömrünü Uzatin !! Her notebook bataryasinin bir ömrü vardir. Li-ion notebook bataryalarinin ortalama 1000 kere sarj edilme ömrü vardir. Bu da normal sartlarda 2-4 yil arasi bir kullanim demektir. Bataryalarin soguk ortamda tutulmasi ömrünü uzatir fakat her isimiz bittiginde bataryayi buzdolabina koyamayacagimiza göre, bataryamizin ömrünü uzatmanin diger yollarina bakalim. Aslinda bataryalar bilindigi gibi tam sarjli hali ile degil de, yüzde 40 doluluk oraninda en uzun ömürlü hale gelir. Asagidaki maddelere dikkat ettigimiz sürece bataryamizin ömrü uzar. 1-) Eger çalistigimiz yerde güç kaynagi varsa ve gücü bataryadan degilde güç kaynagindan aliyorsak, bataryamizi notebook'umuzdan ayiralim. Sadece adaptörle çalisalim. 2-) Bataryayi sicak yerlerden sakinalim, mümkün oldugunca ilik-soguk yerlerde muhafaza edelim. 3-) Bataryanizi tamamen doldurmayin ve tamamen bosaltmayin. En stabil doluluk orani %40'tir. Tam dolu bataryaya ihtiyaciniz oldugunu düsündügünüz an bataryanizi sarj edin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2007 %40 enteresanmış. Doldur boşalt + %40 konusuna dikkat ederek bir kaç ay geçireyim bakalım ne olacak benim pert pile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar