Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Şimdi ben geçengün okulda kolumu çerçeveye çizdirdim 2 cm e yaklaşık boyutta olarak.. ve o şeyde tetanoz mikrobu olma ihtimali çok yüksek en az 50 senelik bi çerçeve :D .. şimdi ben bide tetanoz aşısı olmamıştım çizdirdiğimde (dün çizdirdim).. şimdi ben tetanoz mu olacam orada mikrop varsa? bugün aşı yaptım mikrobu kaptıysam etkisi olurmu bugün aşı oldum için ? bu hastalık için bir kür varmı ? yoksa çenemden spazm geçirmeye başlayıp bütün vücuduma yayılıp akciğerlerim spazm geçirip nefessizlikten ölecekmiyim ? bu son derece ciddi bi hastalık aslında.. neyse ben kendi çapımda evham yapmaya başladım aydınlatın beni pls.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 en kısa zamanda bi doktora görün onlara sor babamında elini paslı çivi çizmişti 10dk sonra iyne olmuştu:) bişi olmadı iyiki:)[signature][hline]Detaylı bilgi irc.stratics.com port 6667 #mix_reborn Mix Reborn Mirc Kanalı! kesinlikle girin! CheChatMan(Tıklayın ve java mucizesi ile mirc serverimize gelin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 gecmıs olsun dıkkat et tehlıkelı bırsey tetanoz aşısını ol hemen[signature][hline]|apache the taksimetre| Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 konuna vuruyorlar hemen asıyı korkulcak sekılde bıle degıl doktora gıtte vursun sana asıyı[signature][hline]''İktidar her yerdedir,direnişte...''Michel Foucault Bir Ülkede Küçük İnsanların Gölgeleri Büyüyorsa,O Ülkenin Güneşi Batıyor Demektir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 said: Apache, 17 January 2004 19:20 tarihinde demiş ki: gecmıs olsun dıkkat et tehlıkelı bırsey tetanoz aşısını ol hemen bugün yaptırdım zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 said: Llama, 17 January 2004 19:21 tarihinde demiş ki: konuna vuruyorlar hemen asıyı korkulcak sekılde bıle degıl doktora gıtte vursun sana asıyı annem vurdu ama annemde doktor aşı dokturuna mı yaptirim bida ? ya ben korkuom forumda geçirdim son günler olmasın bunlar :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 bu arada aşıyı 35 saat sonra yaptırdım çizdirdikten sonra bana cvp yazın pls evham yapıom Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 up Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2004 Tetanoz aşısını ilk 48 saat içinde yaptırırsan birşey olmaz. Ama bu ayptırdığın iğne kesinlikle aşı değildir yani koruyucu özelliği yoktur ilerde olabilecek vakalar için. hoş koruyucu aşı yaptırsan da her ihtimale karşı iğne yapılıyor gene. Bir yanlış bilgi de tetanosun sadece pastlı şeylerden bulaşabildiği! Tetanoz mikrobu, açık olan her yaraya her eşyadan bulaşabilir. Yani cam, diken, tahta vs. Herşeyden.. Ama güneş ve ısı mikrop için öldürücü.. o yüzden güneşe maruz kalan obejelerden bulaşma olasılığı düşük. Özellikle karanlık yerlerde ve toprak alrı ile uğraşıyorken dikkatli olmak lazım. Kazılarda piskopat gibi kocaman eldivenler takmamızın en önemli sebeplerinden biri de bu. Geçmiş olsun[signature][hline]smthng about sx&drt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Wendigo, 17 January 2004 22:26 tarihinde demiş ki: Tetanoz aşısını ilk 48 saat içinde yaptırırsan birşey olmaz. Ama bu ayptırdığın iğne kesinlikle aşı değildir yani koruyucu özelliği yoktur ilerde olabilecek vakalar için. hoş koruyucu aşı yaptırsan da her ihtimale karşı iğne yapılıyor gene. Bir yanlış bilgi de tetanosun sadece pastlı şeylerden bulaşabildiği! Tetanoz mikrobu, açık olan her yaraya her eşyadan bulaşabilir. Yani cam, diken, tahta vs. Herşeyden.. Ama güneş ve ısı mikrop için öldürücü.. o yüzden güneşe maruz kalan obejelerden bulaşma olasılığı düşük. Özellikle karanlık yerlerde ve toprak alrı ile uğraşıyorken dikkatli olmak lazım. Kazılarda piskopat gibi kocaman eldivenler takmamızın en önemli sebeplerinden biri de bu. Geçmiş olsun şimdi Wendigo saol bilgiler için de ben 35 saat sonra iğne olmadım aşı oldum şimdi bi 55 saat fln oluyo iğne olayımmı bide ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 o senin olduğun iğneye biz serum diyoruz. Başka bir hayvanın (büyük ihtimalle at) kanına enjekte ediliyor mikrop, daha sonra o atın ürettiği antikorları iğne ile sana enjekte ediyorlar, onlar tetanoz ile savaşıyor.. Dolaysıyla daha sonrası için bir etkisi olmuyor... Madem annen doktormuş gidip ona sorsana....[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Estel_Anorien, 18 January 2004 14:40 tarihinde demiş ki: o senin olduğun iğneye biz serum diyoruz. Başka bir hayvanın (büyük ihtimalle at) kanına enjekte ediliyor mikrop, daha sonra o atın ürettiği antikorları iğne ile sana enjekte ediyorlar, onlar tetanoz ile savaşıyor.. Dolaysıyla daha sonrası için bir etkisi olmuyor... Madem annen doktormuş gidip ona sorsana.... abi annem evde deil şu an.. ve adli tıp doktoru.. şimdi ben serum olmadım ki aşı oldum, yani ben tetanoz mu olacam şimdi orada mikrop varsa, ve 48 saati geçerse serum da mı fayda etmiyo ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Sana aşı yapmışlardır. Ayrıca ilkokulda olmuş olman lazım tetanoz aşısını, hatırlamıyorsundur. Yaş kaç tabii?[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 ilk okul 1. sınıfta oldum ya şimdi lise hazırlık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Tetanoz olduysan ilk yara yerinde spazmlar ile kendini gösterir, daha sonra çenede. Aklında bulunsun alarme olman açısından. Gerçi aşını olmuşsun zaten bişey olmaz. Ama ben pimpirikliyim, evhamlıyım dersen bir sağlık ocağına gidip ücretsiz antikor vurulabilirsin, şu serum dedikleri şey işte yukarılarda.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Qui, 18 January 2004 15:07 tarihinde demiş ki: Tetanoz olduysan ilk yara yerinde spazmlar ile kendini gösterir, daha sonra çenede. Aklında bulunsun alarme olman açısından. Gerçi aşını olmuşsun zaten bişey olmaz. Ama ben pimpirikliyim, evhamlıyım dersen bir sağlık ocağına gidip ücretsiz antikor vurulabilirsin, şu serum dedikleri şey işte yukarılarda. evet ben pinpirikliyim serum yaptıracam.. birde bişi soracam en söledim ya tetanoz mikrobunu kaptıktan sonra 35 saat sonra aşı oldum onun faydası olurmu bu arada saol qui baya aydınlattın :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Walla baktım mikrobiyoloji kitabına ama aşı ile ilgili süre bilgisi yok. Ama doğumdan sonra aşıların tam ise ilkokulda vurulan aşı seni 10 sene koruyor zaten. Daha önceki aşıların yoksa 3 dozluk bir aşılama programı var tam bağışık olmak için.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 aşılarım tammış.. bide bişi soruom bunuda bulabilirmisin kitaptan mikrobu kaptıktan 35 saat sorna aşısını olursan korurmuymuş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 İşte onu bulamadım zaten. Aşıların tam olduğuna göre aşını olmasaydın da zaten bağışık olduğun için problem yoktu. Boşu boşuna delik açtırdın kolunda yani :)[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 said: Qui, 18 January 2004 15:27 tarihinde demiş ki: İşte onu bulamadım zaten. Aşıların tam olduğuna göre aşını olmasaydın da zaten bağışık olduğun için problem yoktu. Boşu boşuna delik açtırdın kolunda yani :) :) abi ama eminmisin 10 sene koruduğuna ? ben 7 yaşımda oldm şimdi 15 yani varmıdır hala etkisi? ben şimdide oldum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 2. , 4. , 6. aylarında difteri boğmaca tetanoz karma aşını, 19. ayda, 4. ve 6. yaşlarda tetanoz doz tekrarını olduysan, 10 yılda bir yapılan rapeller ile bağışık kalırsın.[signature][hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 7 yaşımda karma olmuşum etkisi olurmu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Öncekilerde var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2004 var hepsi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar