Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde kilo vermenin ve kas yapmanın yolları

NoS

Öne çıkan mesajlar

@Rabbit: Bol bol makarna yemek kesinlikle yanlıştır.. Sebebine gelirsek:

Makarnada senin yazdığın gibi %70 karbonhidrat bulunur.. Yani epey fazladır.. Vücut karbonhidratları parçalayarak glikojene dönüştürür ve bu glikojenleri kaslara ve karaciğere yollar.. Ama karbonhidratın aşırı tüketilmesi durumunda, vücut bu glikojenleri yağ olarak depolar.. Bunun makarnadaki sosla alakası falan yoktur, makarnadaki aşırı karbonhidrat oranıyla alakalıdır..

Tabiki spor yaparken diyetinde karbonhidratın önemli yeri vardır, ama diyet tamamen protein ağırlıklı yiyecekler üzerine kurulmalıdır..

Ayrıca yüksek proteinli besinlerle beslenmek, kilo vermek isteyenler için idealdir.. Çünkü vücudumuzun proteinleri parçalaması karbonhidrat ve yağlara göre çok daha zordur ve bu yüzden proteinler parçalanırken daha çok kalori yakılır.. Ve tabiki doğal olarak bu işlem, karbonhidratların parçalanmasına göre daha uzun sürer, yani proteinler midede daha uzun süre kalır.. Bu da insanın kendini tok hissetmesine neden olur, sürekli aklından yemek geçiren açlar için çok uygundur bu yüzden..
Sosyal ağlarda paylaş

Meyve bile bol tüketilirse kilo yapar elbette ki bu normal birşey. Ben makarnanın bir sporcu için ne denli önemli olduğunu yazdım; günümüzde futbolculara zorunlu makarna yeme talimatları verildiğini kaç kişi biliyordur mesela. Sen makarnanın kesinlikle yenilmemesi gerektiğini vurguladın bunun yanlış olduğunu anlattım sana bende. Sen diyorsun ki çok yenirse kilo alınır elbette alınır çok portakal ye o vitamin deposu bile sana göbek yapar. Önemini bilmeli makarnanın. :)o
Sosyal ağlarda paylaş

Futbol ayrı, bodybuilding ayrı ama =)

Bodybuildingde amaç kasların büyümesi hacim kazanmasıdır, bunun için de protein şarttır.. Çünkü bildiğimiz gibi kaslar proteinden oluşur.. Özellikle kimi aminoasitler tamamen kasın büyümesiyle gelişmesiyle alakalıdır falan..

Futbolcuların aşırı karbonhidrat ihtiyacı duymalarının sebebi ise aşırı enerji ihtiyaç duymalarıdır.. Köpek gibi koştukları ve kondisyon çalıştıkları için fazlaca enerjiye ihtiyaçları vardır..
Sosyal ağlarda paylaş

Kas yaparken body building antremanı esnasında harcadığın enerjiyi tekrar almak zorundasın bununda en iyi alternatifi karbonhidrat yani makarna,pilav,korn flakes falan..Tabi yağsız olucak bunlar.
Makarna sporcu besini olarak bilinir,bilenler tarafından..
Cümleye gel..
Makarna iyidir,karbonhidrattır oda enerji demektir falan filan..Ayrıca body antremanında karbonhidrat+protein beslenmesiyle güzel hacim yapılır
Sosyal ağlarda paylaş

Protein'de alıcaksın elbette ben almayın diye birşey söylemedim ki :) Sen makarna yemenin yanlış olacağını söyledin ben sana yorumda bulunmadım senin yorumuna karşı bir düzeltme yaptım ki sende okumuşsundur verdiğim Link'te ki yazıyı.. Konu üstünde durmamın pek manası yok sanırım. Ben protein'e birşey demiyorum sen makarna yemenin bir sporcu için cahilce olacağını söyledin bu yanlış dedim bende sana açıkladım. Bitti. :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...