Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

gtar temizliği

Llama

Öne çıkan mesajlar

ya tamam kasasını siliyorsun tozunu alıyorsun ama bu klavye(sap) olan kısımdaki tuşeler arasından hep böyle yosun gibi bi birikinti oluyor telleri çıkartıp kolanya ilemi silsem bu işlemi yapsam teller deforme olmazmı? ilki bu sorumun ikincisi başka nası temizliye bilirim : )
Sosyal ağlarda paylaş

çıkarılan tel geri takılmaz gitara zaten. telleri biraz çekip silebilirsin ama telleri değiştirmedikce herhangi bir madde kullanma silmek için. Ben telleri çıkadığım zaman limon yağı sürüyorum bi beze öyle siliyorum ki genelde bakıma verilen yerlerde bunu yapıyor. Böyle silerken parçalanıp gitarı daha çok kirletmiycek bir bez bulup araları silebildiğin kadar siliceksin teller dururken zaten 2 ayda bir telleri değiştirmek gerek telleri değiştirirken etraflıca silersin
Sosyal ağlarda paylaş

Lokman hekim'lerde bulabilirsin.2-3 ytl bişey olsa gerek.Kolonya kullanmanı pek tavsiye etmem :D Birde elixir'leri yapamazsın ama,daddario,dr gibi telleri öldükten sonra kaynatıp bisüre daha kullanabilirsin istersen.Coated telleri sakın kaynatıyım deme,elixir'i falan yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Klavyenin dayanıklılığı & temizliği için fretboard conditioner kullanabilirsin. JD'tan Gibson'a kadar her firmanın bu tarz ürünleri bulunuyor. İyi bir bezle (bu iş için kaliteli temizlik bezleri de satılıyor) klavyene uygulayabilirsin. Gayette işe yarar faydalı ürünler.

Tellerin için string cleaner diye satılan ürünler var. Genelde limon bazlı ürünlerdir. Fakat bunun haricinde kolonya gibi şeylerin tellere uygulanması korozyon hızını arttırabilir. Ben denemedim pekte tavsiye etmem. Çünkü uygulayacağın likidin asidik durumu önemli.

Performans öncesi gibi durumlarda gitarınız eski tellerinin daha kaygan olmasını isterseniz bir fikir verebilirim. Hani şu araba torpidosunu ya da ayakkabıları parlatmak için kullanılan süngerler var. Onu iki kere tellere boydan boya sürttüğün zaman bir süre gayet kaygan yapıyor. Yeni tel hissiyatı için deneyebilirsiniz.

Buarada cleaner & conditioner tarzı temizleme ürünleri için paket halinde satılanlar var. Fretboard, string ve body için 3 tane ürün bulunur genelde bu paketlerde birde yanında bez verirler. Birtane bu paketlerden alırsan baya uzun süre kullanabilirsin bakım için.
Sosyal ağlarda paylaş

Korax said:
Lokman hekim'lerde bulabilirsin.2-3 ytl bişey olsa gerek.Kolonya kullanmanı pek tavsiye etmem :D Birde elixir'leri yapamazsın ama,daddario,dr gibi telleri öldükten sonra kaynatıp bisüre daha kullanabilirsin istersen.Coated telleri sakın kaynatıyım deme,elixir'i falan yani.

yok onun denemesini daha önce yaptım : )
bi daha yapmam öyle bişey
Sosyal ağlarda paylaş

Bütün telleri sök(sıra ile,yavaş yavaş),sonra bi pamukla yada bi bezle bütün perde aralarını temizle limon yağı ile.Daha sonra telleri tak,limon yağını tellere sürme.Yani daha doğrusu,böyle yedirerekten bulayaraktan sürme :)

Perfectionist said:
Tellerin için string cleaner diye satılan ürünler var. Genelde limon bazlı ürünlerdir. Fakat bunun haricinde kolonya gibi şeylerin tellere uygulanması korozyon hızını arttırabilir. Ben denemedim pekte tavsiye etmem. Çünkü uygulayacağın likidin asidik durumu önemli.

Performans öncesi gibi durumlarda gitarınız eski tellerinin daha kaygan olmasını isterseniz bir fikir verebilirim. Hani şu araba torpidosunu ya da ayakkabıları parlatmak için kullanılan süngerler var. Onu iki kere tellere boydan boya sürttüğün zaman bir süre gayet kaygan yapıyor. Yeni tel hissiyatı için deneyebilirsiniz.

Bence gerek yok bence ayakkabı parlatıcısı zarar verebilir belki.Onun yerine fast fret diye bi olay var kayganlık ve tellere bakım açısından.10 ytl gibi bi fiyatı var,sürekli kullanmıyorum ama arada bi sürüyorum.Baya bi uzun süre götürüyo düzgün kullanınca,8-10 ay gibi.İçerisinde de badem yağı var diye biliyorum,yanılıyoda olabilirim.
Sosyal ağlarda paylaş

gitarınız elektrik gitarsa tavsiyem şudur: teleri hiç çıkartmanıza gerek yok, manyetik içleri, tel altları için papiks yada kulak çubukları mükemmel, heryere giriyolar, onlarla temizleyin gövdesini,her müzik mağzasında satılan güzel losyonlar var fiyatları fena değil ama gitarınız öyle pırıl pırıl görmekten hoşlanıyorsanız değer, onlardan birini alın losyonla sildikten sonra iyice peçeteyle temizleyin daha sonra klavyesinide gene temiz peçeteyi tellerin altına yerleştirip iyice silin. tabiki en kolay bölümde telleri güzel güzel silin ve en zevkli yeri, taş gibi olmuş gitarınızı çalın :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...