MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 WRC de turbo yasak mı? YUH! Turbosuz araba görebileceğin son yer WRC olsa gerek... Al bak sana FIA'nın belirlediği arabanın uyması gereken kurallar CAR REGULATIONS said: WRC title a car has to be full time 4WD and, to a lesser extend, use a 2lt turbocharged engine. hatta ve hatta said: The typical WRC class car is based upon a large volume production model to which a manufacturer can modify or add the following: * Add-on turbocharger even if the production car does not have one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 tekrar soyluyorum wrc de turbo yasak. 1980 li yillarda group b araclarinda turbo charger serbesti, 1000bg lere ulastilar cok olumcul kazalar oldu ve bunun sonucundan yasaklandi, hatta formula pistlerinde ralli arabalarinin formula araclarindan hizli attigi turlar vardi. hala eski pistlerden birinde hala rekor bir ralli arabasina ayittir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 bu arada bir hata yapmis olabilirim 3 leri karistirdim muhtemelen 3.0 litre degilde 300bg limiti olabilir wrc de yalniz bu arada kesinlikle bir motor hacmi limitide var nedenide insanlar deli gibi buyuk motor yapip torque abartmamasi. hemen hemen herseyi esit yapmak arabalar arasinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 evet wrcde 300 bg limit var.ve turbo yasak değil :D. matama afedersin ama saçmaladın :P. ama şu motor hacmi olayını hala bilmiom.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 swrtden şimdi baktım, 2007 impreza wrc 2.0 litre motorluymuş.demekki seri üretim arabasının hacmini düşürüyomuş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 matama said: bu arada bir hata yapmis olabilirim 3 leri karistirdim muhtemelen 3.0 litre degilde 300bg limiti olabilir wrc de yalniz bu arada kesinlikle bir motor hacmi limitide var nedenide insanlar deli gibi buyuk motor yapip torque abartmamasi. hemen hemen herseyi esit yapmak arabalar arasinda. yapamıyorlar, herşey güç değil sonuçta... 6.0 litre motor koyarsın ralli arabasına, her virajda önü savurur ağırlıktan. hakim olamadıktan sonra napacaksın gücü... ayrıca turbo var ferrarine iddaya girerim istersen =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 arabanin motorunun hacminin buyuk olmasinin arabayi savurma olayi cok basit yollarla neyse ben turbo charger olayina gelince http://www.autozine.org/strange_car/strange_60.htm burada bahsi gecen olaylardan sonra turbonun yasaklandigini biliyorum. Ve konudaki inadimi birileri bir turbo wrc arabasi gosteresiye kadar devam edicem. Bu Ferrari ile ilgili esprilerde can sikmaya baslamadimi sizce? eger rahatsiz olunuyorsa yazmam olur biter, ben yillardir patinaj bolumune yaziyorum ve yillardir buna benzer arabalarim vardi bu kadar cok geyik yapildigini daha once hatirlamiyorum bana komik gelmiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 bu arada bir arkadasimla konusmaya calisiyorum, kendisi bayag bu islerle alakali gece tekrar donucem bu turbo isine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Arkadaşın da benle aynı şeyi söylemeden önce iddaya girelim ama... vazgeçtim ferrari canını sıkıyorsa başka bişeyini de alabilirim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2007 ralli arabalarında turbo var ya. klasmana göre değişiyodur belki ama WRC'de kesin var :P Hatta en bu araçların en atraksiyonlu tarafı, turbo için anti-lag sistemi. Gaza basmadığında turbo yavaşlamasın ve güç yüksek kalabilsin diye egzosa yakıt atılıyo bi miktar. Patlama oluyo egzosta böle :) Burada sistemi detaylı anlatmış adamlar tarihçesiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2007 Var tabi... Hatta matama senin verdiğin linkte anlatılan olay döneminde en güçsüz ralli arabası 400 beygirmiş turbolu motorla. çok adam ölüyo diye limitasyon gelmiş güce ondan bahsediyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar