Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TURNUVA SAATİ/YERİ/KATILIMCILAR

Katra

Öne çıkan mesajlar

form büyüleri çok sorun teşkil etmiyo, oynamasını bilen kazanır yine :P
summon büyüleri olmasa güzel olurdu diyorsunuz da, en azından bu turnuvaya katılan herkes birbirini tanıyordu :P summon büyüleri daha eğlenceli hale getirdi diye düşünüyorum :)
sonraki turnuvalarda kurallarda ufak değişikliklere gidilebilir, katılımcıların artmasını bekliyoruz sadece :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bu turnuva kuralları konusunda bir açıklama yapmak istiyorum.

Precast zaten yasak.

Ancak permament büyüler veya recast yapıldığında ancak ortadan kalkan büyüler ve özellikler serbest bunun nedenleri şunlar.

Bu turnuvaları GM olarak değil oyuncu olarak yapıyoruz dolayısı ile insanların hangi büyüleri aktif ettiği görünür birşey değilse bilemeyiz. İkinci olay da şu mesela wall kalkmadan warrior olanlar poiton içiyor mage olanlar bless atıyor. Böylece iki tarafta eşitlemiş oluyor.

Şimdi ninja skillini kasmış bir insanın veya mage ya da necro kasmış bir karakterin bunun artılarını kullanması gerekir. Bunlar içinde bu recast edilene kadar kalan büyüler ve özelliklerde dahildir.

Bu bağlamda Alchemist skilli olan bir karakterin 10 potion sınırlamasını combat içinde yapacagı potionları içebilmesi gibi durumlarda taktiksel ve skill artısını kullanması açısından kabul edilebilir durumlardır.

Summon büyüleride aynı şekilde verilmiş olan skillerin karşılığıdır. Oldukça uzun süre cast time ı olan, yüksek mana ve skill isteyen bu büyüler nadiren combatta cast edilebilir karşılığında ; mage tarafından dispellenebilir ya da düşük magery + scroll ile yine rahatlıkla yok edilebililer. Bu durumda summon spelleri anti warrior olarak kabul edilebilirki bir vegenful spritin bırakın warriora dm vermesi vurması bile zordur. Oyunda girer denerseniz görürsünüz.

Prot + summon çalışmaz çünkü serverda az kişi lması nedeniyle karakterlerin itemlarıda çok iyi ve siz vortexleri summonlayana kadar ölmüş olursunuz keza summonlasanız bile yine ancak bir tane cagırabilirsiniz.

Turnuvada gözlemlediğimiz bir başka olayda warriorların mage classlarına karşı cok daha avantajlı olduğudur. Gerek dar alanda savasılıyor olması gerekse warriorların targetlama ya da fizzle olma problemi olmaması nedeniyle spell caster karakterlerin kritik durumlarda ancak çok dikkatli ve birazda şanslı olması durumunda kazanabildikleri ortadadır.

Bir daha ki turnuvaya katılımın yüksek olmasını aktif oynamayan karakterlerinde hiç degilse turnuvalara aktif olarak katılmasını dilerim böylece çok daha fazla taktik çok daha zevkli bir turnuvaa yaşararız.

Bir unutugum ayrıntıda. Biliyorsunuz ki 10 pot normal turnuvalarda fazla kabul edilir ancak 10 a çıkarılmasının nedenide warrior karakterlerin başlangıç kombolarında mage lere karşı dezavantajlı olmamalarıdır.

Neticede gelen fikirlere görede tartışır ve daha yeni kurallarla devam ederiz.

Herkese teşekkürler

Selam zegna naber? ( Ben oversoul) :P
Sosyal ağlarda paylaş

Bir karakterdende örnek vermek istiyorum. Estel diye bir karakter var ve spellwave kullanıyor magery yanında.

Bu karakterin en büyük özelligi her daim yanında fey ve o bızz bızz ucan böcek bulutundan taşıması yanı onları summonluyor. Bu karakterın pvpde skill ayırdıgı bu conjurer durumundan yasaklı tutulması adil olmaz. Verilen skille ayıp olur :) Yapabiliyorsa fizzlemadan yapsın..Yaratıklar işe yarıyorsa yarasın
Sosyal ağlarda paylaş

fc fcr cap kac serverda? 2 ye 6 mi 2 ye 4 mu.

2 tane vortex cikarirsin prota olmeden, o sirada da warriora vurur o vortiler.

hit dispel silah tasimak zorunda o zaman ;)

ortalama gear li fc2 fcr 6 mage prot atarak kolayca cikarir vortexleri.

necro warrior necro archer vengeful spriti atinca protsuz mage ne yapacak.

ama keyif sizin tabi nasi isterseniz ;)
Sosyal ağlarda paylaş

işte bu dedigin gibi herkesin birşeylere karşı avantajı ve dezavantajı var ancak fc2 fcr 6 ile de olsa protlu mage ıkı tane vorti çıkaramaz, çıkarsada ölür. Şu anda serverda bulunan karakterlerin itemları artifact herkesin silahı.

Tharkas Burn veya Fyn ne kadar hızlı vurduklarına dair bilgiyi verebilirler sanıyorum. Benim karakterim defence chance 45 oldugu halde sanıyede bır 12-18 arası vuruyorlar birde poi oluyorki sorma gitsin.

Mage vorti atarken ne heal yapabilecek ne cure sadece vortileri beklicekki ölür zaten ölmeyecek olsa vorti cıkarmasına gerek yok iki vortilik zamanda ıkı kombo yapar :d
Sosyal ağlarda paylaş

Senın dedigin normal serverlar için cok dogru olabilir yani o durumda ayrıca tartısılabılır summon etmek veya etmemek ama ınan eger turnuvaya gelırsen buradakı ıtemlarla bunun hıc bır onemı kalmıyor.

Bu arada bende oyunda tharkasla fynle ve burnle denıcem gorelım deneyelım tekrar kurala bakalım
Sosyal ağlarda paylaş

güzel oldu, hoş oldu.

her hafta olması güzel olacak, server için bir nevi "buluşma" noktası gibi. oyuncu sayısının artmasında büyük etkisi olacaktır.

hem de pvpciler için her hafta yeni rakipler olacak, herkesin kendini geliştirmesi de mümkün hale gelecek. zaten bırakın pvp yi, ortamdaki geyikler de yetiyor.

eline sağlık genco.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi biz bu arada foruma yansımayan zamanlarda da bu summon vs olayı üzerine konuşuyoruz. Bu konuşmalar üzerine kısa bir özet geçmek istiyorum. Sonucunda da bağlamış olucaz.

Necromancer, Mage ve Spellwave skilleri içerisinde çeşitli summon büyüleri var.

Bu büyüler turnuva kuralı içerisinde maç başlamadan cast edilemiyor ancak maç başladıktan sonra kendi cast, delay time ve manasına göre cast ediliyor.

Benim şahsi fikrim tüm var olan skillerin maç esnasında kullanılabilmesidir. Alınan skiller skill cap içerisinde yer eder ve bir skillin alınması başka bir skillin alınamaması anlamına gelir.

Örnek olarak:

Ninja skilli alan bir oyuncu wolf formunda turnuvaya katılıyorsa poison skilli kullanamaz ve aldıgı 80-100 skillin tüm amacı WOLF olabilmektir. Bu skilli aldığı için poison alamamıştır. Keza wolf formunda hiç bir speical attack ta kullanamaz.

Alchemist skillini tempi içerisinde tutan bir kişi mage veya warrior skillerinden hangisini tempine almış olursa olsun diğer templere göre skill eksisi ile başlayacaktır ancak turnuvada pot sınırlaması dışında maç esnsında pot doldurabilmesi ona skill avantajını geri verecektir ve eksisi dengelenecektir.

Spellwave skillini tempine katmış bir karakter taktik olarak bu skillin gerektirdiği summon büyülerini kullanmak durumunda kalacaktır eğer bunu kullanmaz ise bu aldığı skill boşa gidicek ve dezavantajlı olacaktır.

Eğer bir skillerin kullanımını veya spelleri sınırlar isek oyun içerisindeki pvp karakterlerinide sınırlandırmış ve birbirinin aynısı olan , item ve el çabukluğu ile sınırlanan bir turnuva yapmış oluruz.

Birisi eğer normal spell cast etmek yerine makrosunu ayarlamış ve scroll dan büyü cast ediyorsa bu onun taktiğidir. Kimse scroll yazma ve kullanma diyemez.

Bu kurallara istisna olarak pvp de kullanılamaycak skill maç esnasında cevredeki bir hayvanı tamelemeyeceğini düşürsek stable dan cu sunu almış gelmiş bir tamerdır. Aynı şekilde bir karakter tinker ın yaptıgı bir golemle maça giremez.

Bir warrior karakter bir ninja veya necro karaktere form değiştirmiş öyle maça katılmış bu haksızlık diyemez çünkü kendisi ninja almak yerine ya da necro ss almak yerine başka bir skill almış ve onun avantajını kullanmaktadır. Bu durumda da kimse poison skilli kullanılmasın dezavantajlı cünkü cast gerektirmiyor ve silahına benim alacağım 10 cure potundan daha fazla yani 11 charge yukleyebılıyor dıyemez.

Katra turnuvaları bu kurallar içerisinde devam edicektir. Bu kuralların maç içerisinde değiştirilmesine sebeb olacak herhangi bir abuse durumu ya da maçı sonu belirsiz bir hale getiricek durumlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

eahu mantikli ama test etmek lazim:)

bakalim bi ara senle summon olayina falan.

bide bana kalirsa kurt olmakla golem tasimak arasinda cok az fark var cunku ortada bi atsizlik durumu var..her karakterde ata binebilir ayni sekilde onuda goz onunde bulundurmak lazim:) summonlarin normal sartlar altinda kullanilmamasinin sebebide at olmasidir zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

THARKAS said:
ehau yasak olmasi laizmdi bencede:)

ayrica form degistiren buyulerde yasak olmali cunku atsizlik faktoru var ortada:)

turnuvalar yapildikca hatalar minimuma indirilir sonucta turnuva yapanin bir cikari yok bu işten.

vampiric açık olsun pls :D hatta ben insan girmem hiç precast da demeyin

bu cmt geene katılamicam gene konserim var nihehe
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...