Maddog35 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Biraz önce hastaneden geldim.. Sıra beklerken bir önümdeki amcanın işlemleri yapılırken kulak misafiri oldum. Yanlış anlamadıysam amca önemli bir ameliyat geçirmeli.. Ama amcaya 8 ay sonraya gün verdiler. Amca bildiğin gözleri dolu bi şekilde kızım o zamana kadar dayanamamki ölürüm dedi.. Lanet olsun insanlığımdan utanıyorum.. Bu nedir ya.. Hani sağlık sistemindeki reformlar.. Hani insana verilen değer :'( çok kötüyüm çok moralim bozuk ya.. O zamana kadar dayanamam ölürüm diyişi kulaklarımda çınlıo hala :'( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 elin doktoru günlük 10 hasta kabul ederse olacağı bu malesef. paranız varsa doktorun muayenehanesine gidiyorsunuz, adam hemen hastanede ertesi güne alıyor gerekiyosa, ya da kendi yerinde muayene ediyor. çok şerefsiz bu doktorlar. annesi babası doktor olan varsa kusura bakmasın. (ha hepsi şerefsiz değil ebette ama çoğu öyle malesef). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 önemli bi ameliyat ise 8 ay sonraya gün vermezler, dede duygusal girmiş olaya bence. ha sağlık sistemimiz berbat o ayrı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Abi önemli bir ameliyat olmasa bile adamın ağrıları vardır. Örneğin bacağında iltihap olduğunu düşün. Adam bu sebepten ölmez ama acıdan hergün kıvranır. Amcada o sebepten ölürüm demiş olmalı ve haklı. 8 ay boyunca o acıyı çekicek elalemin keyfi yüzünden... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 hehe babam bu ocak ayında acilen hastaneye kaldırıldı. hemen bi ameliyat olması gerekli ve bizim "lam ne istiyorsanız veriyoruz" dememize rağmen 36.saatini geçtiğinde ameliyat yapıldı... adamı kıpırdatamıyoruz, götüremiyoruz başka şehire. kısaca "sağlık sistemini öpeyim size bişi olmasın.." keza bişey oldumu kan alıyorlar.. kolunuzdan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maddog35 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 gerçekten o an orda olmak okadar koyduki anlatamam size ya.. resmen moralim çöktü.. duyupda şahit olupda bişey yapamamk dahada sıkıyor insanın canını.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elaidi Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Daha neler var duyup da çıldırılcak. o yüzden imkanınız varsa özel hastaneye gidin böle repliklerin olduğunu bilirsiniz ama en azından duymazsınız, aileniz için de güzel sağlık imkanları sunulur. çünkü devlet hastaneleri utanılıcak derecede kötü. bi turisti falan götürsen al işte bizim hastane diye adam kıçıyla güler hahahah. Adamlar para almadığı için ona ölü gözüyle bakıyolar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 senin aileninki kadar degildir serefsizlikleri(evet babam doktor) birincisi artik oyle muhayeneme gel falan bitti cogunlukla, cunku devlet baktiginiz her hasta icin iyi para veriyor, bir adama 8 ay sonrasina ameliyat verilmisse, doktor dan degil hastanedeki ameliyat hanenin dolu olmasindan dolayi olabilecegi geldimi akliniza? yada anestezistin hemsirenin vs? haftanin belli gunleri ameliyat gunleridir, bir doktorda gunde 50 ameliyat yapamaz, o yuzden cok serefli ailenin cocugu bilmeden konusma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Çokakýllýadam Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Bende birşeyden bahsediyim. Dişlerime tel taktıracaktım, Ispartada Devlet Hastanesi yapıyormuş bunu. Diğer yerler paralı hep. Neyse gittik Ispartaya muayne oldum. 5 yıl sonraya randevu verdiler. Sonra öğrendik ki torpil çok önekliymiş bu işte torpille 1-2 ay'a aldırabiliyormuşsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 zaten bi doktorsan bi pvenksen bi opuysan aç kalmazmışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ozel hastaneler daha kotu yasiniza bakmadan sigortaniz oldugunu gorur gormez gelin size bir anjiyo yapalim diyorlar bu hukuemt doneminde ne hikmetse anjiyo ameliyatlari 8 katinami ne cikti herkes anjiyo oluyor bu kadarmi kalbimize oturtu bu adamlar ya anlamak mumku ndegil saglam kadina anjiyo yaptilar amerikan hastanesinde tikalidir damari diye temiz cikti ama anjiyo sirasidna beynine pihti kacmis 3 ay komada kaldi sonra oldu bizim komsu sagli ksistemi cokmus durumda emekli sandigi bagkur ve SSK birlesti e peki ne olucak devlet ben senin sigortanla maasinla ugrasmam diyor herkes calisirken bireysel emeklilikle ozel saglik sigortalariyla haleltsin isini bana gelmeyin diyor devamli ilac ve bakim ihtiyaci olan seker ve kanser hastalarina ozel sigortlar hariket cekip geri yolladigindan onlarada olmek dusuyor bu yeni duzende devlet mi ugrasicak senin sagliginla sat hastaneleri sosyal guvenligi ver ozel sektore nee maas zamminla ugras nede saglik sorunlarinla develtin gorevimi bunlar develtin gorevi ne terorizmi cozmek? yok ordu yapsin onu universiteler? ozel olsun hepsi develtin gorevimi cocuk okutmak liseler? ortaokullar? imam hatip haricinde devletin gorevi degil ozele evrsin aileler uretim? komunistmisin ulan ozel sektorun o otoyollar demiryollari? sat gitsin kim ugrasicak develtin gorevimi nehirler barajlar? ver ozele ne yaparlarsa yapsinlar enerji? ozele yerel yoentimler peki? ozerk yap onlara aprami vericez kendileri ugrassin limanlar? sat gitsin e peki nedir develtin gorevi? bunlari yapmiycaksan ne diye tomarla vergi topluyorsun be adam %18 kdv binbir turlu otv ot vergisi bok vergisi bunalrida kaldir o zaman madem ozellestiriyorsun kucultuyorsun bize evrdigin hizmetleri ozele devrediyorsun yok unakitan ne demis "maliye bakaniyim ben tabi vergi koycam gorevim bu para toplarim nerde gorulmsu maliyenin para verdigi" aynen bole iste parasini verip hizmet alamayan bir toplum verdigi vergiyi neden verdigini hatirlamak istemeyen bir toplum hziemti vermiyorsan vergide evrmiyorum diyemiycek bir toplum meeeeeee den baska sesi cikmayan ezik haysiyetsiz bir toplum turk milleti ne akillidir ne caliskandir nede zekidir koyundur koyun koy basina cobani etinden sutunden budundan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jandor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 devletin görevi o anki hükümeti doyurmak sanırım alınan vergilerle eheh herneyse konu siyasete sarıcak gene kapayalım bu muhabbeti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 matama said: senin aileninki kadar degildir serefsizlikleri(evet babam doktor) birincisi artik oyle muhayeneme gel falan bitti cogunlukla, cunku devlet baktiginiz her hasta icin iyi para veriyor, bir adama 8 ay sonrasina ameliyat verilmisse, doktor dan degil hastanedeki ameliyat hanenin dolu olmasindan dolayi olabilecegi geldimi akliniza? yada anestezistin hemsirenin vs? haftanin belli gunleri ameliyat gunleridir, bir doktorda gunde 50 ameliyat yapamaz, o yuzden cok serefli ailenin cocugu bilmeden konusma bak orda ne yazdım? hepsi oyle değil dedim di mi? ama sanırım senin yaran var ki gocunmuşsun. önceleri ameliyat için bıçak paralarını da benim anam babam alıyordu di mi? neyin ne olduğunu herhalde biliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Bir de Eskişehirde hali hazırda bitmiş yapılmış bir hastane var. Tayyip diyor açtırmam. Bürokrasi diyor. belediye yaptırdı mis gibi, personel bile ayarladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Burax Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 geçen sağlıklı olduğuma dair rapor almak için kayışdağı sağlık ocağına gittim 16,45te gittim hem de yani mesainin bitmesine 15dk kala...adresi sorduğumda adamlar şuradaki bina ama bu saatte doktoru bulamazsın fln dedi yine de gittim doktor vardı valla hem de öyle sağlıklı mısın tamam diyip rapor yazmadı direk her kontrolü yaptı tansiyonumu bile ölçtü yani sağlık sistemi ve hastaneler göçmüş durumda ama bi avuç doktor ellerindeki imkanla bişiler yapmaya çalışıyor aynı şey doğuda da oluyordur devlet yardım yapmasa bile doktorlarımız zor şartlarda çalışıyor haa tabii içlerinde oç ler var eminim :F Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Doktor olacağınıza simit satın. 17 senede doktor olana kadar fırınlar zinciri kurarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Fistan said: önemli bi ameliyat ise 8 ay sonraya gün vermezler, dede duygusal girmiş olaya bence. ha sağlık sistemimiz berbat o ayrı. veriyorlar özel hastaneye kantesti için gidip serum takılan arkadaşım var adamlar para için herbişeyi yaparlar valla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onurdolar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Sağlık sistemimiz berbat o ayrı mesele ama ölümcül durumdaki hastalara 8 ay sonraya gün verilmiyor. O amcam herhalde ağrılara dayanamıyor haklıdır tabii. Parasızlığın gözü kör olsun, hem şahsi hem milli olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 matama bukadar sert cevap vermene ve alınmana gerek yok bence.öyleki gerçekten birsürü şerefsiz doktor mevcut.ama bi okadarda şerefli ve dürüst,vay be işte doktor,helal olsun diyebileceğin adamlar yok değil hani.benim annemde senelerce dispanserde çalıştı.öyleki birsürü pisliğiyle hatırladığım doktorda var,işini dört dörtlük yapan doktorlarda. Hiç unutmam anlatıyım hemen bi anımı.Yaş daha 14,dişlerimden bitanesi ağrıyıp duruyo.Annemin yanına gidiyorum o dönemde habire,ilkokul döneminde benim okul yakındı alışkanlık işte neyse.Hadi dedi gidelim dişçiye.Buarada dispanserde 3 tane falan var diş doktoru.Yok falan dedim ama tamam dedim sonra diş çekilmeyecekse gidelim.Gittik oturdum,bide suratsız bi adamki sormayın.Baktı dişlere burun kıvıraraktan bu çekilecek,şu yapılacak,bilmemne.Daha ben he demeden aldı malzemeleri koydu önüme,annemde tutturdu tamam bak gelmişken çektir falan diye.Tuzağa düştüm resmen,noluyo dedim.Diş miş çekmek yok dedim.eeh otur be yerine dedi,diş benim değilmi,sanamı sorucaz çekilip çekilmeyeceğine dedim çat diye çarptım çıktım kapıyı. Şimdi düşünüyorumda,buadam bana bile(bana bile derken torpil beklemiyorum elbet ama annemle iş arkadaşları neticede) böyle köpeğe davranır gibi davranıyosa,oraya muayeneye gelen hastaya nasıl davranıyodur acaba.Neler vardıki,"bu iş burda yapılmaz" diye kendi muayenehanesine hasta çeken. İşini seve seve yapan,dürüst insanlarda vardı,ki odalarından çıkmazdım.Habire gider ziyaret eder konuşur,keyiflede muayene olur çıkar giderdim sonrada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 ehe.. öncelikle özel hastaneler; bizim özel sağlık sigortamız var nicedir. acıbadem, aksigorta, koç allianz sırasıyla bu şekilde. sıraya göre, soldan sağa giderek kötüleşiyor hizmetleri. haberiniz olsun. her özel hastane iyi olmuyor ne yazık ki. dahası önemli bir ameliyata girecekseniz (allah göstermesin) bu operasyonları yapmış iyi doktorlar çapa'da falan olabiliyor. kısaca özel hastalandığınızda muhteşem ancak büyük ameliyatlar için her zaman iyi değil. sonra doktorlar mevzuu var. polis, öğretmen, avukat, doktor, milletvekili beşlisini sevmemedim ben.. kendi çıkarları için binbir takla atan ego yığını sayısı bu mesleklerde yüzde olarak daha fazla sanki.. bence tabii.. doktorlar tarafından bakınca, olaylar normal gözükebiliyor elbet. ancak hasta (ki biz bu tarafına "hayvan gibi davranılan taraf" diyoruz) tarafından bakınca kazın ayağı (ve elbette şeref skalası) pek öyle değil ne yazık ki. peki bunda ego patlamaları yaşayan doktor efendilerin suçu mu var hep? ee hayır. hastaneye şöle bi göz atmaya gidin. akıllı hasta yok. biz hastalığı bilir öyle gideriz. terimleri öğreniriz kısa sürede, riskleri ölçer biçeriz. danışılması gereken her şeyi öğrenmeye çalışırız. ancak genel halk pek oralı olmuyor ve olayı doktora yıkıyorlar. doktor da alışmış. gidiyorsun, adam sana köyden gelmiş herhangi biri gibi davranıyor.. "ee.. olacak bunlar" diye kestirip atıyor. ulan olacak da ne olacak? açıklama yapar mı? yok yapmaz.. ne zaman adama 'ulan biz salak değiliz işte, olayı öğrendik geldik.. dangöz!' anlamı içeren bol terimli bir "nekroz ihtimalinin azaldığını düşünüyoruz, tabii siz ne dersiniz bilmiyoruz. ancak hematom riskini değerlendirmemiz lazım değil mi" gibi cümleler kuruyorsun adam ondan sonra açıklıyor durumu.. adama diyorsun "implant olarak ne koydunuz?" beyzade cevap bile vermiyor.. sıkışıtırınca cannulated mı, cortical mi DHS'mi etc. diye detaylı sorunca cevaplıyor ha bunun dışındaki olayların hepsi elemanların size köpek gibi davranmasından ötürüdür. tanı ve tedavi de ayrı bir komedi konusu tabii.. ha ayrıca amcaların para götürmek için yapmış oldukları, attıkları taklalar da mevcut. neyse ki bu durumlar çok yaygın değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Doktorlar serefsiz diyen arkadasa `senin baban serefsiz.` demek istiyorum. [Ama kusura bakmasin.] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 doktorlar serefsiz degil tabiki ayip olmsu o cumle ama bugun kizilaydaki doktorumun cumlesini yazmadanda edmiycem "siz aldrimayin bana, doktor milleti acgozludur" avrupada olsa kufur ederimde turkiyede oyle degil gercekten cok kotu sartlarda son derece komik ucretlere calisiyorlar diger ulkelerdeki meslektaslarinin aksine haliyle devreye muaynehane sistemi giriyor devlettek idoktorun muaynehanesine gider bir kere o parayi verirseniz elindeki her imkani seferber edip ayrdimci oluyor ama o parayi vericeksiniz illa paran yoksa hayvan gibi davranicak kacisi yok bunun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 şimdi bişey diyicem banlanıcam falan. lan salak mısınız siz?adam COĞU DİYO SİZİN ANANIZ BABANIZ O COĞUNUN İÇİNDE DEĞİLDİR O ZAMAN ALLAH ALLAH.İLLA LAF SOKUCAKSINIZ.ADAM AVUKATADA LAF ETMİŞ BEN BİŞEY DİYOMUYUM?ADAM GİBİ AVUKAT OLAN VAR OLMAYAN VAR.BENİM ANNEM İYİ AVUKAT. OK ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Butun avukatlar serefsizdir. Anasi babasi avukat olanlar alinmasin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sailor Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2007 sicko'da (michael moore'un amerikan sağlık sistemini eleştirdiği belgesel film) ingiltere'deki bir doktorla konuşuyorlar; adam 2-3 arabanız, yüzbinlerce poundluk eviniz konforlu yaşamınız olsun istiyorsanız doktor olun. burada pek öyle değil malesef :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar