Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

elektronik cihazlarda garanti süresi(mp3 player)

hoccemama

Öne çıkan mesajlar

22.10.2005 tarihinde vatan bilgisayardan mp3 player aldım fakat son zamanlarda "media error" yazısı ile karşılaşmamdan dolayı mp3 playerı kullanamıyorum. mp3 playerı düşürmedim gözüm gibi baktım desem yeridir.
sorucağım şudur vatan bilgisayarın verdiği garanti süresi ne kadardır yada kanunlardan dolayı sahip olduğum garanti süresi nedir?
ayrıca vatan bilgisayarla bunun gibi bir tecrübeniz oldumu? yaklaşımları nasıldır?
cevaplar için teşekkürler efem.
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bişi buldum patilerden birine lazım olur diye c/p yapıyorum.

Kanun No. 4822
Kabul Tarihi : 6.3.2003

Resmi Gazete Sayı: 25048
Resmi Gazete Tarih: 14.3.2003

4077 sayılı Kanunun 13 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

Madde 13. - İmalatçı veya ithalatçılar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için Bakanlıkça onaylı garanti belgesi düzenlemek zorundadır. Mala ilişkin faturanın tarih ve sayısını içeren garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu satıcı, bayi veya acenteye aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari iki yıldır.. Ancak, özelliği nedeniyle bazı malların garanti şartları, Bakanlıkça başka bir ölçü birimi ile belirlenebilir.

Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

Tüketici onarım hakkını kullanmışsa, garanti süresi içerisinde sık arızalanması nedeniyle maldan yararlanamamanın süreklilik arz etmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması veya tamirinin mümkün bulunmadığının anlaşılması hallerinde, 4 üncü maddede yer alan diğer seçimlik haklarını kullanabilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebinin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, bayi, acente, imalatçı-üretici ve ithalatçı müteselsilen sorumludur.

Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yer alan hususlara aykırı kullanmasından kaynaklanan arızalar, iki ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamı dışındadır.

Bakanlık, hangi sanayi mallarının garanti belgesi ile satılmak zorunda bulunduğunu ve bu malların arızalarının tamiri için gereken azami süreleri Türk Standartları Enstitüsünün görüşünü alarak tespit ve ilânla görevlidir.
Sosyal ağlarda paylaş

moral bozmak gibi olmasinda

vatan in musteri hizmetleri katil yapar insani

2 sene garanti var

creative in turkiyede servisi bildigim kadariyla da yok disariya yolluyorlar urunu tamire

yani buyuk ihtimal bir 7-8 gunde alet multimedia ya gidicek (creative turkiye distrubutoru) (yolalr vatan zorluk cikarsada, ayrica once kendileri kurcaliyor) sonra multimedia nin insafina kalmis

benim X-Fi ses akrtim bozulmustu yolladim 2 hafta sonra aynen egri yolladilar bozuk bi halde ikinciye goturdum vatana gak guk yarim saat didistik ancak urunun yenisini verdiler buyuk ihtimal bozuk olanida creative e geri yolladilar

kolay gelsin simdiden
Sosyal ağlarda paylaş

valla salaklığıma gülüyorum şuan. 22.10.2007 de doluyudu garanti ve ben dünden beri 10. aydayız sanıyodumki vatandaki eleman ama 11. aydayız diyene kadar. o değil de tarihi falan yazmışım ilk postta kimsede uyanmamış:). ulan gece ayakta olup gündüz yatınca ay gün yıl die kavram kalmadı iyi yılı karıştırmadım hehea.
mp3 playerda tam şerefsiz garanti bittikten sonra bozuldu
microdirve harddiskmi alsam yada cf cardmı alsam ne yapsam illa uğraştırıcak servise versemmi neyse...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...