Daesu Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: zgrw, 12 January 2004 11:38 tarihinde demiş ki: nasıl olmaz ? Evet amerikalı kavramını Türklüktede yaratmaya çalışıyoruz ama Türk diye bir kavram var . Türkiyede asıl istenilen . Amerikada olduğ gibi , kendini Türk gibi hisseden Türk olması ve kendine Türk demesi . Ama böyle bir şey olmuyor . Örnek : Ermeni olayı , Kürt olayı . Bu yüzden Türk diye bir şey şu anlık var . Henüz amerika gibi karma bir ırk olmadık . Şu an için Türkler ve azınlıklar olarak bulunuyoruz . ( kimseyi küçümsemiyorum kapımız kendini Türk hisseden herkese açıktır . Ve bence bu ülkede yaşayan herkes kurallara uyduğu sürece Türk olmayı hakeder ) evt zaten Atatürk ilkelerine göre "Türküm" diyen herkez Türktür. Bkz. "Ne mutlu Türküm diyene"[signature][hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 bu arda forumda bayaa bi Tatar varmış yaa... ehuhe negszel ya[signature][hline]wnJ0h!^3§ !u3§ Yılkı atlar oynaşırken bozkırlar sarsılırmış... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 said: zgrw, 12 January 2004 11:38 tarihinde demiş ki: nasıl olmaz ? Evet amerikalı kavramını Türklüktede yaratmaya çalışıyoruz ama Türk diye bir kavram var . Türkiyede asıl istenilen . Amerikada olduğ gibi , kendini Türk gibi hisseden Türk olması ve kendine Türk demesi . Ama böyle bir şey olmuyor . Örnek : Ermeni olayı , Kürt olayı . Bu yüzden Türk diye bir şey şu anlık var . Henüz amerika gibi karma bir ırk olmadık . Şu an için Türkler ve azınlıklar olarak bulunuyoruz . ( kimseyi küçümsemiyorum kapımız kendini Türk hisseden herkese açıktır . Ve bence bu ülkede yaşayan herkes kurallara uyduğu sürece Türk olmayı hakeder ) Basbaya olmaz türk diye bi olay yok sen zannediyormusun orta asyada bizim su an yütk dedigimiz kisiler kendilerine türk diyor du? Türkiye vatandaşı olan vardir, safkan bir türk yoktur... osmanli padişah soyu bile yahudi[signature][hline]Sufi, 11 December 2003 16:54 tarihinde demiş ki: bölümün adı futbol olarak değiştirilmeli. başka spor bilmeyiz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sin Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 said: Sin, 15 January 2004 13:21 tarihinde demiş ki: said: zgrw, 12 January 2004 11:38 tarihinde demiş ki: nasıl olmaz ? Evet amerikalı kavramını Türklüktede yaratmaya çalışıyoruz ama Türk diye bir kavram var . Türkiyede asıl istenilen . Amerikada olduğ gibi , kendini Türk gibi hisseden Türk olması ve kendine Türk demesi . Ama böyle bir şey olmuyor . Örnek : Ermeni olayı , Kürt olayı . Bu yüzden Türk diye bir şey şu anlık var . Henüz amerika gibi karma bir ırk olmadık . Şu an için Türkler ve azınlıklar olarak bulunuyoruz . ( kimseyi küçümsemiyorum kapımız kendini Türk hisseden herkese açıktır . Ve bence bu ülkede yaşayan herkes kurallara uyduğu sürece Türk olmayı hakeder ) Basbaya olmaz türk diye bi olay yok sen zannediyormusun orta asyada bizim su an yütk dedigimiz kisiler kendilerine türk diyor du? Türkiye vatandaşı olan vardir, safkan bir türk yoktur... osmanli padişah soyu bile yahudi vurda demek istedigim eskiden Türk soyu olmuş olabilir aslinda ama su anda safkan bisey yok bunu okucam arastircam belgelicem ianniyorum cunku bole biseye[signature][hline]Sufi, 11 December 2003 16:54 tarihinde demiş ki: bölümün adı futbol olarak değiştirilmeli. başka spor bilmeyiz çünkü. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paristr Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Türk olarak türkmen kastediliyorsa safkan Türk vardır. Anadoluda bu anlamda türklüğün günümüze ulaştırıldığı iki yolu ben biliyorum en azından. Biri konar-göçerliğin sürdürülmesi ve çevreden yalıtık yaşama sebebiyle güneyde yörükler, tahtacı köyleri vs. Diğeri ise Doğu anadoluda ocak geleneğiyle türkmenler. Hatta bu ocaklardan bazılarının Selçuklulardan o dönemde orda yerleşik yaşadıklarına dair beratları var ellerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 simdi yerlesik yasamak baska sey, karismak baska sey ama. her 3 kusakta bi yabanci gelin damat gelse ne olur ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 said: Sin, 15 January 2004 13:21 tarihinde demiş ki: osmanli padişah soyu bile yahudi soy direk yahudi degil. içinde sırpından rusuna kadar bircok ırk kanı var.padişahın soyu yahudi denilemez.türkte denilemez sırpta carma onlar[signature][hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-banShee- Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 anne tarafı egeli dedem de arnavut göçmeniymiş bizim öle soyağacı fln yok dedemin yaşını bile tam bilmioruz[signature][hline]i fought the law and the law won icq 115575706 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 benimde annemin anneannesi nin yaşı bilinmiyor 60 yaşındayım diyor ama zaten anneannem 60 yaşında :) tek dişi kalmış üstelik sadece çorba içebiliyor :) yazın gitmiştik yanına her yarım saatte bir benim kim oldugumu soruyodu yazık. bi kere kafaladım ben senin oglunum diye adadaad[signature][hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paristr Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 said: unity100, 15 January 2004 17:32 tarihinde demiş ki: simdi yerlesik yasamak baska sey, karismak baska sey ama. her 3 kusakta bi yabanci gelin damat gelse ne olur ? Şöyle açıklayalım; Ocaklarda dedelik denilen bir kurum vardır ve dede olabilmek için erkek tarafından soy karışmamak gerektir. Yani ancak dede soyundan biri evlenirse çocuğu dede olabilir. Bunun için erkek tarafından soy sürüdürülerek bu kurum günümüze gelmiştir. Buda demektir ki Anadoluda taa Selçukludan günümüze soyu karışmadan gelenler vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 iyi de paris. dede tarafindan soy surdu kavrami safi ataerkil toplum sacmaliginin bir yanilgisi. anne tarafindan soy surmemisse oguz moguz kalmaz ortada. her yabanci gelin geliste irksal ozellikler azalir. karismistir iste o zaman.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paristr Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 said: unity100, 16 January 2004 07:59 tarihinde demiş ki: iyi de paris. dede tarafindan soy surdu kavrami safi ataerkil toplum sacmaliginin bir yanilgisi. anne tarafindan soy surmemisse oguz moguz kalmaz ortada. her yabanci gelin geliste irksal ozellikler azalir. karismistir iste o zaman. Evet bu noktada haklısın. Ancak şunuda unutmamak gerekli; Bu ocaklar ve boylar dışarıya karşı gayet yalıtık bir ortamda yaşıyor. Yaşadıkları yerde bunu güçlendiriyor. Dolayısıyla buradaki evlilikler genelde sülale içi, bazen diğer ocaklardan evlenme şeklinde gerçekleşmekte idi. Nadirende bölgedeki kürt halkı içinden evlenmeler olabilir mi? Belkide olmuştur bilemem ama 1960 lara kadar yani büyükşehirlere yoğun göçe kadar bu böyle sürmüştür. Ayrıca bu ocakların dışardan kız almama ve dışarıya kız vermeme gibi bir kurallarıda olduğunu bilmekte fayda var. Ne dersin bu bilgiler ışığında? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
resata Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 said: Bıshop, 15 January 2004 20:52 tarihinde demiş ki: benimde annemin anneannesi nin yaşı bilinmiyor 60 yaşındayım diyor ama zaten anneannem 60 yaşında :) tek dişi kalmış üstelik sadece çorba içebiliyor :) yazın gitmiştik yanına her yarım saatte bir benim kim oldugumu soruyodu yazık. bi kere kafaladım ben senin oglunum diye adadaad benim bir arkadas var ayni durumda... anneannesi yazik epey kotu durumda, boyna arkadasima dioki, efe olm gelinimi ne zaman getircen (16 yasinda cocuk =))[signature][hline]ultraslan-Avrupa HERYERDEYIZ !!! Almanya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 nispeten daha azdir. fakat nispeten daha az olmakla beraber bu kisilerin de cikip ben orta asyadan gelen oguzlar gibiiyim diyebilmesi imkansiz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 16, 2004 said: resata, 16 January 2004 12:37 tarihinde demiş ki: benim bir arkadas var ayni durumda... anneannesi yazik epey kotu durumda, boyna arkadasima dioki, efe olm gelinimi ne zaman getircen (16 yasinda cocuk =)) ama nine sapasaglam daha 15yıl yaşar bi gözleri ii görmüyor o kadar. japon gibi mübarek[signature][hline]no gay, no cry www.fallenbishop.cjb.net eski topic lere bakınca immune to terlik shield'im oldugunu örendim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2006 ana tarafım oğuzların çepni boyundan,baba tarafım kürt ne yazıkki.ama ben kendimi çepni türkü olarak kabul ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar