Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Filmi : YUMURTA

Mike

Öne çıkan mesajlar

Vizyona giren Filme giden oldumu bilmiyorum ama kesinlikle gitmeyin. İzledim ve izlediğime pişman oldum. Her zaman Türk filmlerine öncelik verip diğerlerini izlemeden başta onları izler ve savunurdum fakat bu sefer tam tersi tamamen vakit harcaması olmuş. Paraya ve izlediğiniz vakte yazık. vasat ötesi.

Olmamış Semih Kaplanoğlunun yıllar önce cektiği bi kısa film vardı, mükemmeldi bulabilirsem koyarım video yu, vitrindeki mankene aşık olan biriyle ilgiliydi. Ama kısa filmde bile ünlü oyunlarla oynamayı sevmediği için amatör oyuncularda rol yapamıyor. Ona rağmen Nejat İşler için gittim filme, umduğumu bulamadım.

Genede bilgileri sunayım.

Fragman

Film hakkında bilgiler

said:
2007, Türkiye
Tür :
Dram / Gizem
Yönetmen :
Semih Kaplanoğlu
Senaryo :
Semih Kaplanoğlu
Oyuncular :
Nejat İşler, Ufuk Bayraktar, Saadet Işıl Aksoy, Tülin Özen, Gülçin Santırcıoğlu, Kaan Karabacak
Yapımcı :
Semih Kaplanoğlu
Görüntü Yönetmeni :
Özgür Eken
Süre :
1 saat, 37 dk.

Konu :
Tamamen gelenek ve göreneklerle ilgili insanlar var filmde. Saçma sapan bi şekilde Annesi ölüyor ve ölmeden önce bi istek diliyor. Şehirden köye gelen başrol oyuncumuz adağı yerine getirmeye geliyor. Adağı yerine getiriyor ve hayatında yaşamadığı şeyleri yaşıyor, aşık oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Başrollerini Nejat İşler ve Saadet Işıl Aksoy' un paylaştığı film, bu yıl 44. sü düzenlenen Altın Portakal Film Festivali' nde "En İyi Film" ödülünü aldı. Oyuncu Saadet Işıl Aksoy ''Behlül Dal Digitürk Genç Yetenek Jüri Özel Ödülü'', Semih Kaplanoğlu ve Orçun Köksal ''En İyi Senaryo'', filmin sanat yönetmeni Naz Erayda ''En İyi Sanat Yönetmeni'' ve ''En İyi Kostüm'', Özgür Eken de ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödüllerine değer görüldü.

Film ayrıca uluslararası festivallerden de eli boş dönmüyor. 14. Valdivia Uluslararası Film Festivali'ne de katılan filmin yönetmeni Semih Kaplanoğlu ''En İyi Yönetmen'', Saadet Işıl Aksoy da ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödüllerine layık bulundu. 13. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde gösterilen filmin oyuncularından Saadet Işıl Aksoy, yine ''En İyi Kadın Oyuncu'' ödülünü aldı.

Aldığı ödüllerle övgüyü hakeden ve eleştirmenlerden de tam not alan, üçlemenin başarılı seyirliği Yumurta' yı yönetmenin çekimlerine başladığı "Süt" adlı 2. filmin takip edeceğini de ekleyelim.

Şahsen izlemedim filmi ama haberini görmüştüm. Daha vizyona girmeden baya bir ödül toplamış film. Mike in yaptığı eleştiri ile çok abest kaçmış. Sırf meraktan gidip izliycem filmi yani.

Alıntıda dendiği gibi bir üçleme olacakmış. Yumurta ilk film.
Sosyal ağlarda paylaş

fragman çok çekmedi beni, ama zaten festival filmlerini fragmandan beğenmek gibi bişey söz konusu değil. ya oturup izliceksin ya da izlemiceksin ve hiç yorum yapmicaksın. filmin aldığı ödüllere büyük saygı duyuyorum. belki de izlesem ben de beğenirim. yapabileceğim tek yorum: nejat bıyıksız halini daha bi sevioz (:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...