Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Deja-vu hakkinda çok şey duydum gerçeğini ve daha detaylı bilgiyi örenmek istiorum.. öncelikle dejavu nedir? dejavu hani bazen öyle anlar olur sanki daha önce yaşamışsınız gibi herşeyi tahmin edersiniz ya işte ona "deja-vu" diyolar... Fransızcadan gelen "déja" önceden demekmiş, "vu" ise voir yani görmek fiilinin geçmiş haliymiş.. sonrada önceden görüldü gibi bişi oluyomuşş.. duyduklarıma göre aslında insanlar her zaman rüya görür ama hatırlamayabilirmiş.. bazı rüyalar varmış ki bunları hatırlamak ise imkansızmış çünkü o sahnelerde geleceği görüyomuşuz.. ve o gün o sahne geldiğinde önceden olacakları tahmin edip bilmemizin sebebi de önceden rüyamızlda görüp o an hatırlıyor olmamızmış... Bana gerçekten ciddi kaynaklar gerek bu konu hakkında meraktan çatlayan bi tipimdir ingilizce türkçe farketmez ama ingilizce olsa daha iyi çünkü yabancılarda daha çok kaynak var sanırım bu konu hakkında teşekkürler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 onu bunu bilmem... bana çok dejavu olur ve çok zevkli böyle garip bişey yani... hani böyle dejavu "aynı şeyi bi daha gördüm eehehehe dejavu dejavu" diye olmaz. Bi garip hissedersin böyle ne olduğunu şaşırırsın. Zaman kavramını yitirirsin. Odur yani dejavu...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
green_martian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 matrixte bi kayma[signature][hline]-->Four String Magic<-- Time well wasted Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 valla bana ara sıra oluyor. ulan bunu zaten yapmıştık falan. ya da daha önceden aynısı mı olmuştu ne.. diyaloğuna kadar aynı çıkıyor bazen... yani herşey olabilir....[signature][hline]Ayşe Hatun Önal bana demiş kii: Ayılık var hamurunda. Kırıcan mı belimi? Sam, 01 January 2004 04:39 tarihinde demiş ki: Allah'ın koruması protection atıp armor rating yükseltmek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EarS Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 gördüğün birşeyi daha önce gördüğünü sanma diye biliyorum[signature][hline]-Oh my God,I found a penny. -You bastard. Cicio Bor-Eclipse [Bu mesaj EarS tarafından 14 January 2004 23:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 gördüğün şeyi sanma deil işte anlattım ya görmeymiş zaten rüyanda görüomuşun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: karpuz, 14 January 2004 23:27 tarihinde demiş ki: onu bunu bilmem... bana çok dejavu olur ve çok zevkli böyle garip bişey yani... hani böyle dejavu "aynı şeyi bi daha gördüm eehehehe dejavu dejavu" diye olmaz. Bi garip hissedersin böyle ne olduğunu şaşırırsın. Zaman kavramını yitirirsin. Odur yani dejavu... evet benimkide aynen böle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arthur_HellsFire Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Bir olay yaşarkene o olayın aynısını şahıslar temalar vb şeyler sana aynı hissi veriyo ve ben bunu daha önce yaşadım aynen şöyle olmuştu tekrar oldu gibi garip bir his...[signature][hline]Do your Best ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: Estel_Anorien, 14 January 2004 23:28 tarihinde demiş ki: valla bana ara sıra oluyor. ulan bunu zaten yapmıştık falan. ya da daha önceden aynısı mı olmuştu ne.. diyaloğuna kadar aynı çıkıyor bazen... yani herşey olabilir.... diyalog olayı çok enteresan geliyo mesela annem konuşuyo "bu daha öncede böle konuşmuştu" diyorum içimden ona cvp verirken "e bende böle demiştim noluyo lan" diyorum orda bitiyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 beyninin sağ lobu geçmişi hatırlar bilgileri saklar, sol tarafı ise şimdiyi yaşar. bi anda sağ taraf solun önüne geçerse oluo. çok kaba bi anlatım tabi bu. sağ sol farklı olabilir tam hatırlamıyorum. ekşi sözlükte vardı.[signature][hline]Fly In The Ointment Having sex is like having brigde, if you don't have a good partner, you better have a good hand! I love this game! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: Arthur_HellsFire, 14 January 2004 23:34 tarihinde demiş ki: Bir olay yaşarkene o olayın aynısını şahıslar temalar vb şeyler sana aynı hissi veriyo ve ben bunu daha önce yaşadım aynen şöyle olmuştu tekrar oldu gibi garip bir his... valla bence öle olmuyo yani sırf temalar fln aynı %100 aynı hissi veremezki.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Mesela bende dejavu başlıyo. Sonra bi yere bakıyorum mesela, "anaa bu da vardı" diyorum, sonra kafamı çevirip başka birşeye bakıyorum "anaaaa!" oluyorum iyice... yani nereye baksam dejavu devam ediyo. dejavuda olduğumu bildiğim halde devam ediyo sonra bitiyo... bitene kadar çok komik yani ne biliyim bi garip...[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: Estel_Anorien, 14 January 2004 23:28 tarihinde demiş ki: valla bana ara sıra oluyor. ulan bunu zaten yapmıştık falan. ya da daha önceden aynısı mı olmuştu ne.. diyaloğuna kadar aynı çıkıyor bazen... yani herşey olabilir.... aynen banada oluyor.. boşverin kafa yormayın cinlerin işi bunlar cinlerin sonra cin çapar falan aman dikkat :-p[signature][hline]===> orc_lord <=== Buddy'nin resimlerine gider.. Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: -Melancholy-, 14 January 2004 23:35 tarihinde demiş ki: beyninin sağ lobu geçmişi hatırlar bilgileri saklar, sol tarafı ise şimdiyi yaşar. bi anda sağ taraf solun önüne geçerse oluo. çok kaba bi anlatım tabi bu. sağ sol farklı olabilir tam hatırlamıyorum. ekşi sözlükte vardı. çok mantıklı bence işte rüyanda gördün şeyi saklıyo beyin o an gelince o şey açığa çıkıyo yaşadın anın bölgesine (beyindeki) geliyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 beyin hakkında şu an tıbbın, bilimin bildiği şey çok az... o yüzden yorum yapmak da epey zorlaşıyor. tabii birçok teori var... ama hiçbirinin kanıtlanmış olduğunu sanmıyorum[signature][hline]"Enseleri öperim, kulaklara üflerim." Jean Jacques Rousseau Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 said: karpuz, 14 January 2004 23:39 tarihinde demiş ki: beyin hakkında şu an tıbbın, bilimin bildiği şey çok az... o yüzden yorum yapmak da epey zorlaşıyor. tabii birçok teori var... ama hiçbirinin kanıtlanmış olduğunu sanmıyorum evet sanırım dejavu da kanıtlanmış bi olay deil ama tezlere bakmak istiyorummm... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lidriel Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 bak benımde merakım depreşti yarın bi araştıriim nette şunu..[signature][hline]*!barnak basar* Siz sormadan ben söliim evet çok düşündüm bu imzayı :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slayer__ Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 uyurken rüyalarımızı REM evresinde görürürüz vücut çok aktiftir kaslar çalışmaz ve bu genelde 40-50 dk süren bi dönem bu sırada rüya bi ton görebilrin hatırladıklarımız çok azdır şimdi bu gördüklerimizin bazıları gerçek hayatta olur bu böle bu böle dersin sonra bak şuda olcak dersin o da olur aha budur şahsen çok olan bişi bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 bundan 3-4 sene once nerdeyse 2-3 gunde bi herhangi bi olay yasadıgımda daha once yasamıstım ben bunu diyordum valla oldukça garipti sanki her yasadıgımı tekrar yasıyorum gibi simdilerde pek olmuyor[signature][hline]Grandmaster Hamburger Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Makaveli Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2004 matrix'te bir tane kedi vardi neo onu goruyordu, eger matrix'teki dejavu dogru ise; gordugun bir$eyi tekrar gorme gibi bir aciklamasi olmali.[signature][hline]- never too old to learn! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odchu Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 rüyalarla alakası olduğunu düşünüyorum ;çünkü 2-3 sene önce çok fazla rüya görür ve deja vular yaşardım ,ama şimdi kabustan başka bişey görmüyorum ,dejavu falan da kalmadı .. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
crepuscolo Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 bende öyle düşünoyorum tamamen rüyayla alakası var gibi geliyor. bana çok sık oluyor baya çok yaşıyorum dejavu yu ...[signature][hline]...bekliyorum kaderin elini sıkmak için. Kararmayı bekleyen aLaCaKaRaNLıK gibi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rexar Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 valla rüyayla ya da eskiden yaşanmış bir olayla alakalı olduğunu sanmıyorum. çünkü öyle olsaydı dejavu esnasında "bunu yaşamıştım"ın yanında "şimdi de böyle olacak" diyebilirdik ama dejavu ne kadar uzun ve güçlü olursa olsun olaylar aktıkça aktıktan sonra bu da böyle olmuştu diyebiliyoruz sadece. olmadan böyle olacak diyemiyoruz. ve dejavu bittiğinde pof diye kayboluyor bu his. dağılıveriyor ve neyi daha önce yaşadığımızı düşünmeye zorladığımız halde sanki dejavu yaşamamış gibi unutuveriyoruz ve anlayamıyoruz neden böyle hissettiğimizi. yani rüyada görülmüş ya da yaşanmış birşey olsaydı dejavu sonrası yorum yapabilirdik zihnimizde ama anında yok oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 bana o da oldu bi kere. aha şimdi de bu olcak dedim yani. bibuçuk dakka filan sürdü abartı bişiydi. enteresan bi olay şu dejavu.[signature][hline]After years of hard researching, I have discovered that I am a chick magnet! The only problem is that someone messed up my polarity... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Siamon Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 15, 2004 said: Rexar, 15 January 2004 15:32 tarihinde demiş ki: valla rüyayla ya da eskiden yaşanmış bir olayla alakalı olduğunu sanmıyorum. çünkü öyle olsaydı dejavu esnasında "bunu yaşamıştım"ın yanında "şimdi de böyle olacak" diyebilirdik ama dejavu ne kadar uzun ve güçlü olursa olsun olaylar aktıkça aktıktan sonra bu da böyle olmuştu diyebiliyoruz sadece. olmadan böyle olacak diyemiyoruz. ve dejavu bittiğinde pof diye kayboluyor bu his. dağılıveriyor ve neyi daha önce yaşadığımızı düşünmeye zorladığımız halde sanki dejavu yaşamamış gibi unutuveriyoruz ve anlayamıyoruz neden böyle hissettiğimizi. yani rüyada görülmüş ya da yaşanmış birşey olsaydı dejavu sonrası yorum yapabilirdik zihnimizde ama anında yok oluyor. evet söylediklerin doğru hatta %100 exact :) işte bence kaybolmasının nedeni bi an gelip gitmesi beynin sağ tarafının sol tarafa.. mesela nasıl bi kızla çıkarsın sonra ayrılınca onun kullandığı parfümden koklarsan o kız aklına gelir, işte bu da öyle önceden görülmüş şeyin aynısını görünce aynı şey oluyor bişi tetikliyor beyni ve hafıza kısmı öne geçiyor beynin.. şimdi bir diğer konu ise yazındaki şu: demişinki önceden tahmin edemiyoruz sonradan böle olmuştu diyoruz.. zaten başka türlü olamazdı önceden tahmin edebilsek bu böle olacak desek kaderimizi deiştirebilirdik, mesela örnek olarak o gün süpermarkette ice tea kutusunun içinden nestea çıkacağını biliyosun, o zaman bu olayı bilirdin ve süpermarkete gitmezdin, ama gitmek kaderinde olan bi şeydi sende kaderini deiştirmiş olurdun.. ama işte nestea çıktıktan sonra diyebiliyosun ancak bunu olayın esprisi orada... :) birde kaynak yazmamış kimse hala :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar