Polan Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 ya bu lens kabındakı solusyonu her gun degıstırmek gerekıyor mu illa? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 evet gerekiyor. gözlerinden olmak istemiyorsan her gün temizle her gün yatmadan önce çıkar sabah tekrar takarsın. ha bu işlem sana 2-3 ay sonra öyle büyük bir işkence gibi gelecek ki, eğer çok disiplinli bir insan değilsen lensle uyumaya başlarsın 2-3 aya. ben taktığım lensi 3 ay hiç gözümden çıkarmadığımı bilirim. ha benim gözlerim lensi besleyen bir proteine mi ne sahiplermiş doktorun dediğine göre ki annemde de böyleydi bu durum, o yüzden ben sorun yaşamıyorum pek. ne batma ne çıkma oluyor gözümdeyken çok nadiren battığında canım isterse çıkarıyorum lensi. şimdi 1-2 hafta içerisinde ameliyat olmayı planlıyorum işte. lens dünyanın en gereksiz şeyi bence. tam bir baş belası. bir kere ekstra olarak lens solüsyonu ve kutusu taşımak zorundasınız yanınızda ki, lens düşer müşer birşey olursa çıkarmanız gerekirse diye. iğrenç bişey lens, bulaşmışsın bi kere ama 1 yılda lense vereceğin para 300 milyonu geçer rahat. üstüne bi 200 daha koy git ameliyat ol bence. haızr fazla ileri de değil gözlerin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Benim görüştüğüm doktor da bana lazerin ileride göze neler yapabileceği belli değil dedi.Tavsiye etmem demişti bana.Ama disiplinliyimdir.O açıdan sorun çekeceğimi sanmıyorum.Maddi açıdan zaten otu boku kendim karşılıyorum.Alıştım yani.Giden sağlık için giden para olsun ya.Bu arada teşekkürler cevapladığın için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ben suyu haftada bir değiştiriyorum valla. tabii çok uzun süre ayakta kaldığım günlerden sonra dikkatli baktığımda suyun içinde yüzen mini mini kalıntıları görürsem de değiştiriyorum. ancak genelde haftada bir.. batmaların en büyük sebeplerinden birisi çok basit ve çoğu kişinin dert etmediği bir şey aslında; lensi ters takmak! lenslerin hepsinin kutularının içinde, kenarında etc şöle bir çizim vardır (__) doğru __/ yanlış diye ama kimse iplemez. parmağınıza lensi koyduğunuzda zaten görüyorsunuz ters mi düz mü diye. konkav bir şekilde duruyorsa eğer yuppi.. hepsi bu.. tabii aslında lensi bilgisayarla çalışırken de takmamak lazım diyor doktorlar. ama ben de doktorlara sesleniyorum "küçük göstermeyen gözlük yapın hacı!" gözlükler birazcık küçük gösteriyor lenslere göre ve zaman olarak aradaki farkın dikkate değer olduğunu düşünüyorum. zaman dediğim işleri bitirme zamanı. yapılmış bir araştırma yok ama çizim, yazı gibi bir işle uğraşıyorsanız gözlük sıkıntı yaratıyor. gözlükle sağdaki kağıda bakmak için kafayı çevirirken lens ile her tarafı görüyor ve hızlı bir göz atma ile saniyeler kazanıyorsun her seferinde. aynı şey çizimlerde de farkediliyor. ehahah. benzer bir şeyi şuradan gördüm. lens değil ama görüntünün/gördüğün şeyin kolay erişilebilir olması ile tamamlanma süresi arasında bir bağlantı olduğunu gösteriyor. http://www.techno-labs.com/content_screen.asp?YID=3019 http://blogs.wsj.com/biztech/2008/03/10/bigger-computer-monitors-more-productivity/ lens vs gözlük üzerine yapılmış araştırma var mıdır bilmiyorum. ancak gözlükler büyük bir eziyet. hayattan soğutan nesneler. ilkokul2den beri gözlük kullanmak zorunda kalan biri olarak çok acısını çektim bu iğrenç hedenin. nefret ediyorum ciddi ciddi.. şimdi olmaz ama 3-4sene sonra ben de gider olurum ameliyat. önce bi askerlik falan aradan çıksın sonra ameliyat. kırk yılın başında avantaja dönüşsün bu büyük dezavantaj da ondan sonra düzelttiririz.. lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 lensler cidden büyük rahatlık. benim gözlerim biraz fazla hassas olmasına rağmen yaklaşık 6 senedir lens kullanıyorum. daha gözümde lenslerle hiç bir gece uyumadım =) en fazla 1 saat falan unuttuğum oldu. ayrıca kutusunun temizliğine dikkat edersen ve solüsyonu en azından 1-2 günde bir değiştirirsen sorun çıkacağını zannetmiyorum, ben bile sorun yaşamadım. kullanım süresine gelince ben bazen 27-28. günde atmak zorunda kalıyorum gözlerimi rahatsız ettiği için ama genelde 1.5 ay kullanıp da sorun yaşamayan arkadaşlarım var. son olarak, ellerini yıkamadan lenslerini çıkaran çok insan göreceksin =) ama sonra iltihaplarla uğraşmak zorunda kalabilirsin. o yüzden ellerinin temizliği çok önemli. almışsın zaten ama ben herkese lensi kesinlikle tavsiye ederim. dediğim gibi temiz kullandığın sürece sorun yok ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 neler duyuyorum lens suyunu uzun süre değiştirmeyenler varmış lens solusyonu firmalarını iflas ettirceksiniz ben her gün döküp yeniden dolduruyorum, kek miyim ya şimdi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Hergün değiştirin lens solüsyonunu ya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polan Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Kusura bakmayın,çok soru sordum ama inanın ki bu son sorum.Sonrasında bir daha bu topici meşgul etmeyeceğim.(Fake açarım belki:)sdsf) Neyse ya bende astigmat var 0.75 falan.Şimdi eve gelince ben lensi cıkarıp gozluk takıyorum kıtap falan okurken daha raat oluyorum.Fakat sızce bir lens bir gözlük gitmem sakıncalı mıdır?Biri astigmatlı(gözlük) diğeri ise sadece miyop lensi.Yorumlarınızı alıyım sonra valla toz olucam:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
helena Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 normalde zaten doktorlar mümkün olduğunca az lens takmanızı öneriyorlar, yani eve gidince, okurken ya da bilgisayar başındayken çıkarılması gerektiğini söylüyorlar. onda bir sorun yok. ama lensinde astigmat olmaması sorun yaratabilir, bunu doktoruna sormalısın bence. (bende sadece miyop olduğu için astigmat için birşey söyleyemem,fikrim yok). ama bu sorun çıkarabilir de çünkü doktor benim lens derecem değiştiği zaman gözlüklerimi de değiştiriyordu, sorun çıkmasın diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 astigmat, numara falan lens ile gözlüğü benzer tutmanız gözleriniz için iyi olacaktır. kaldı ki lens kullanma süresi, solusyon değiştirme sürecinin önerildiği tarihler kutularında yazıyor. şahsen ben 1 aylık lensi 3 aya kadar kullandığım ve temiz baktığım için sorun yaşamadım henüz. gözüm 7 numara, 5 yıldır lens kullanıyorum. bayanlara selam ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ilginç bir şekilde verilen gözlüklerimin numarası lens numarasından hep biraz daha büyük oldu. 4.75 lens ve 5.00 gözlük.. lens kullanın ve gözlük takanların suratına artarda jabler indirerek gözlüklerin camlarının lens olarak kullanılmasını da sağlamayı unutmayın. hayır dua alacak ve cennete gideceksiniz bu hareketlerinizle. solüsyon sizinle olsun. amin gözlüğün bi 10sene önce yeryüzünden silinmesi gereken obsolete bi nesne olduğunu düşündüğümü ve nefret ettiğimi söylemiş miydim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 bi alisamadim lense, sabah kalkinca hop takiyorum gozlugu yatarken de hop cikariyorum, lens ozellikle sabahlari gozume girmeyi reddediyo, zaten gozler acilmiyo sabah bi de lens takmaya kasarsam evden cikamam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Head Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 sıcak suyla yüzünüzü yıkarsanız daha çabuk adapte oluyor göz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 kardeşimin ilk kullanmaya başlayışını hatırlıyorum da baya zorlanmıştı ilk gün takmayı başaramamıştı hatta. sonra alıştı ama çok rahat kullanıyor şimdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 20, 2008 Alışıyor insan. Ben ilk takarken 10dk da iki elimle takıyordum. Şimdi saniyesinde tek elimle takıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar