Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İğrenç bir disk sharing sorunu

Messor

Öne çıkan mesajlar

Bilgisayarıma format atmadan önce c ve d paylaşıma açıklardı ve kapatamıyordum. Format attım c ye, açtım baktım yine shared duruyor ve kapatmak istediğim zaman sharing i "bu diskin paylaşımı yönetimsel amaçlar için açılmıştır, şimdi kapatsanız da restart sonrası tekrar gelicektir" vari bi mesaj alıyorum be kafayı yemek üzreyim. Nasıl kapatıcaz bunu? Kardeşim bilgisayarın bazı klasörlerinde bir takım dosyalara rastlamış, "EUHEUE BİLGİSAYARIN PAYLAŞIMA AÇIK DİKKAT ET DOSTUM AFFEDİYORUM" tarzı.

E format attım bu olaydan aylar sonra başka bi amaçla, ama yine düzelmemiş bu iş. Nedir ?
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle virüs, format temizliyor, sen eski dosyalarını kurcuklarken gene bulaşıyor, eski installerleri falan kullanıyorsan birisi virüslü olabilir yoksa yeni harddiskin shared olması çok garip yani.
Aynı harddiski başka bi bilgisayara tak shared oluyor mu bak bakalım, olmuyorsa hardisklerin üzerinde bir şekilde kalan bişi değildir, ki böyle bişey mümkün mü?
Tekrar format at, yeni bilgisayarı kurarken çok dikkatli ol, eski bilgisayarındaki exeleri çalıştırma, tekrar indir düzgün yerlerden.
Biraz takip et, bi gün aniden shared olurlarsa en son hangi programı çalıştırdığını hatırlamaya çalış.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

Aynı harddiski başka bi bilgisayara tak shared oluyor mu bak bakalım, olmuyorsa hardisklerin üzerinde bir şekilde kalan bişi değildir, ki böyle bişey mümkün mü?

Sanmıyorum, bence sistem diskindeki(C)bi olay tüm storage hedesini sharedliyor. Eski setuplardan ne kurdum bi düşüneyim iyi fikir.

Bi de bu normal sharing değil. Shared as C değil de C$ olarka gözüküyor.

Bunu da öğrendim hidden sharemiş. Demekki bi güvenlik açığı var ki garip gurup tipler gelip text dosyası yaratıp "uyarıyorum, tedbir al ejejejej" diye takılabiliyolar.

Bi deniyim o hdd taşımayı bakıyım sanmıyorum ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Messor said:
Bilgisayarıma format atmadan önce c ve d paylaşıma açıklardı ve kapatamıyordum. Format attım c ye, açtım baktım yine shared duruyor ve kapatmak istediğim zaman sharing i "bu diskin paylaşımı yönetimsel amaçlar için açılmıştır, şimdi kapatsanız da restart sonrası tekrar gelicektir" vari bi mesaj alıyorum be kafayı yemek üzreyim. Nasıl kapatıcaz bunu? Kardeşim bilgisayarın bazı klasörlerinde bir takım dosyalara rastlamış, "EUHEUE BİLGİSAYARIN PAYLAŞIMA AÇIK DİKKAT ET DOSTUM AFFEDİYORUM" tarzı.

E format attım bu olaydan aylar sonra başka bi amaçla, ama yine düzelmemiş bu iş. Nedir ?

oha ben bi kac kişiye öle atmıştım mesaj vay be nerden nereye :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...