Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cdrom okuyucuları ile ilgili küçük bir puf nokta:)

Chemical

Öne çıkan mesajlar

Bazılarımız kesin yaşıyordur bilgisayarı açınca bilgisayarım klasörünü açınca yada durup dururken oyun oynarken en actionlu anda cdrom un içindeki cd aniden vuuuUUUuuUuUUUUU şeklinde dönmeye başlar yani nerden kafasına esti ise:)
Ve bazılarımızdada oluyordu bende cd dönerken enerjimi çekiyorda yapıyor anlamıyorum ama bilgisayar cd normal 50x hızına gelene kadar(yaklaşık 1.5 2 saniye) tamamen duruyor mause felan hiçbişi hareket etmiyor sonra kaldığı yerden devam ediliyor minik bi takılma
Bide auto load vardır bazen olur cd çalışınca aniden cdyi açmışsınız gibi auto load ekranı beliriverir karşınızda ki uo oynarken feci sinir bozucu durumdur hele Half Life tabanlı oyunlarda ses gider restart atana kadar oyunun sesi bidaha gelmez:)

Ben birkaç aydır yapıyorum bunu sürekli elimin altında dursun kutu içinde aratma yapmasın bilgisayarın üzerinde tozlanmasın(ki koyduğum an ertesi gün eşyalarımın arasında annem geri koymuş oluyor genelde cdnin kendisini koruyucu kutusuna koymaya zahmet etmeden cdmin üzerinde 3cmlik yarıklar açıyor) dediğim cdleri ters bi şekilde cdrom un içine koyuyorum
Cdrom ozaman cd olduğunu hiç anlamıyor ve cdyok sanıyor hiçbir sorun kalmıyor cdnizde sağda solda hırpalanmıyor oynucacağınız zaman açıyosunuz ters çevirip kapatıonuz çok pratik:)

Bu topici okuyup hoşuna giden söylesin[signature][hline]Detaylı bilgi
irc.stratics.com port 6667
#mix_reborn
Mix Reborn Mirc Kanalı! kesinlikle girin!
CheChatMan(Tıklayın ve java mucizesi ile mirc serverimize gelin
Sosyal ağlarda paylaş

abi sen gerçek bir yakıcı bünyesin böyle abuk ve hayata geçen fikirleri nerden buluyorsun benim hoşuma gitmedi ama esprili olur sonra biri gelicek açıcan cd sürücüyü cd ters yanında ki de hemen yapçak espriyi abi cd takmayı bilmiyosan öğreteyim sende ona böüüüöüüöüöü salak diyeceksin sırf bunun için deniycem :)[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Sosyal ağlarda paylaş

CDROM`unuza CD taktiginizda bir anda sistemin CD yi recognize edene kadar durdurulmasinin nedeni veri yolunun ( Windows ta ) PIO Mode da calismadindan dolayi.. Eger Device Manager`a girip, o veriyolunun ozelliklerinden PIO Mode `u "Use DMA if available" derseniz ve CDROM `unuz DMA yi destekleyip, "Multiworld DMA X" gibi bir mode da calismaya baslarsa, CD yi taktiginizda sisteminizde normal halde calisir :)

Bu da minik bir puf noktasi olsun :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...