MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 xml i parse etmen gerekli. root u bulucan önce. onun içinden ilk elementi çekicen. hasChildNodes = true ise onun alt elementlerine bakıcan. sırayla onları name, value şeklinde alıcan sonra stats, filan falan.. php de nasıldır bilmem ama vb.net ile zor değil.[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 ukalalık yapmak istemem ama xml platform bağımsızdır. bu yüzden iki dil arasında ilişki olmasına gerek yok.[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2004 ayrıcana bunun neden xml scheması yok? scheması olmadan yapacağın parse da sağlıklı olmaz.[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 google -> php parsing a XML file cok da zor deil bulması hani :) gelen linklerden: php bilmedigimden iyi mi anlatıo pek bi fikrim yok..ama ikinci iyi bariz :) http://www.analysisandsolutions.com/code/phpxml.htm http://www.zend.com/zend/art/parsing.php Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MumChamber Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2004 said: yok, 06 January 2004 20:30 tarihinde demiş ki: bir php ornegi verebilecek yok mu?[hline]AO:Orospu Izmir Linux Kullanicilari Grubu (LKD) "Ben Armutum!" diyenlere.. php bilsem canım feda..[hline]its supersonic Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Xml, bir dökümanin bilesenlerini tanimlayan diger dilleri olusturmada kullanilan bir dildir. Metne kitap goruntusu kazandiran elementlerden olusur. Bu elementler arasinda, her biri ayri stillerde olan, baslik sayfasi, icindekiler, indeks ve bölümler yer alir. Bu elementlerden her biri bir veritabaninin bir tablosuna kaydedebileceginiz isim ve adreslerle benzer sekilde veri olarak ele alinir. Kisaca xml bu sekilde özetlenebilir. Xml ile olusturdugunuz bir sayfaya sekil, tasarim, görünüm kazandirmak icin css,xsl,xslt dosyalarini kullanabilirsiniz. Bunlara schema olarakta tanimlanirlar. Örnegin: hede.xml can canan php ile kullanmakta cok basit. echo('$soyad'); ?>[hline]i have no tears, there is only pain Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Ayrica özel`den sordugun sorunun cevabini buraya da yaziyorum ki bilmeyenlerde ögrensinler. xml`i zaten php deki yuzlerce koddan arindirip daha esnek bir yapi ile sunmak icin kullaniyorsun. illa ki tektek bilgileri xml dosyasi icine girecegim diyorsan hic önermem. bos yere taglar olusturmus olursun. bunun yerine veri tabanina veya bir txt dosyasina yaz oradan okuttur. ya da include('blabla.xml'); ?> kodu ile direkt aktarabilirsin.[hline]i have no tears, there is only pain Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2004 php bilgim cok iyi olmadigi icin sana bu kod konusunda yardim edemiyecegim. jsp olsaydi yardim edebilirdim. <% try { //FileReader okuyucuNesne = new FileReader("text.xml"); FileReader okuyucuNesne = new FileReader("c:javatext.xml"); BufferedReader tamponNesne = new BufferedReader(okuyucuNesne); String satir = tamponNesne.readLine(); while (satir != null) { out.println(satir); satir = tamponNesne.readLine(); } } catch (FileNotFoundException excep) { out.println("Bu isimde bir dosya bulunamadi ..."); } catch (IOException excep) { out.println("Bir "excetion" olustu ..."); } %> Ayrica xml yerine herhangi bir dosyayi okutma olayini önce bir arastir istersen. Yardim edemedigim icin üzgünüm. Sevgiler.[hline]i have no tears, there is only pain [Bu mesaj -ryan- tarafından 08 January 2004 16:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar