Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Low Level Format Hakkında...

kavel

Öne çıkan mesajlar

Eski BIOS larda Low Level Format diye bir olay vardı. Eski BIOS bulamayacağımı göz önünde bulundurursak bu olayı programla nasıl yaparım? Yada yapabilir miyim? Bilgisi olan var mı ?[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Daha önce HDD sorunlarını yazmıştım zaten. Hiç bir şekilde halledemiyorum ve yeni HDD alamacak durumda değilim bu aralar. Low Level Format olayı geldi aklıma. Belki o adam eder.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Karsilastigin sorunu daha ayrintili yazarsan, belki Low Level Format gibi isleme gerek kalmadan cozebilecek arkadaslar vardir etrafta.

Ama illa israr ediyorsan :
http://www.ariolic.com/activesmart/low-level-format.html[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

walla eskiden bi espirimiz vardi kendi aramizda "low level format atacağina al eline bi jilet kazi" diye ... oyle kazir gibi ses çıkardi ... ha bide low format atacaksan dikkatet pcnin yaninda hapşırma , yüksek sesle kouşma , elektirik düğmelerine basma , mümkünse nefes alma :) şaka bi yana herhangi bir volt. değişikliği yada kasaya olabilecek bir darbede HDD gitti gider ...uyariyim dedim ...[hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Elimde üç adet HDD var:

1 - ) Fujitsu MPD3064AT DD-03-44 (6 GB)
2 - ) QUANTUM FIREBALLlct10 20 A03.900 (20 GB)
3 - ) MAXTOR ATHENA WAH21PBZ (20 GB)

Sorun 1 :
2. HDD için "Primary IDE Channel no 80 conductor cable installed" hatası alıyorum. Sorun Anakartımda yada IDE kablolarımda değil.

Sorun 2 :
3. HDD için BIOS'ta görmesine rağmen açılışta HDD yok diyor.
"Secondary master hard disk fail" mesaını alıyorum. Farklı bilgisayarlarda ve farklı BIOS sürümlerinde denedim. Partition Magic gibi programları denedim fakat hiç biri görmedi bu HDD'yi.

Sorun 3 :
2. HDD arkadaşıma aitti. Sorun yaşayınca ben aldım HDD'yi. Makinasını kitliyor ve yazma HDD içindeki kafadan ses geliyordu. Ben kullanmaya başladığımda böyle bir sorun yaşamadım. Fakat şuanda HDD'lerden ses geliyor. Kafa nın diske sürtmesi gibi sesler. 1. HDD'den de geliyor olabilir. Emin değilim. 1. HDD içinde bir kaç kere "Diske Yazma Hatası" aldım fakat adam akıllı bir formattan sonra bu sorun hiç tekrarlanmadı.

Sorunlar bunlar işte ...[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MumChamber, 06 January 2004 22:54 tarihinde demiş ki:
3. harddiskin jumper ayarlarını yapmamışsın sanırım..[hline]its supersonic

BIOS'ta görüyor fakat açılırken görmüyor. Jumper'larla alakası yok yani.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun 1 :
2. HDD için "Primary IDE Channel no 80 conductor cable installed" hatası alıyorum. Sorun Anakartımda yada IDE kablolarımda değil.
[hline]
bende de açılışta bu msg'i veriyordu 2-3 sene once , ide kablomu değiştirince geçti .. ayrica sanirim o error msg'i değil , sadece ide kablonun özellillerini yaziyor , baya pahaliya aldiğim ide kablosu setinde yazip duruyordu bende ...[hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

abi madem ki IDE kablolarından neden daha önce bu sorunu vermiyordu ? hadi ide kabloları bozuldu diyelim bilmemkaçtane IDE kablosu denedim hala aynı. power supply de sorun desek p2 ve p3 kasada denedim yine olmadı. eski makinadan daha dandik bi makinaya taktım diyelim hayır öylede değil eski makina GB Mainboard üstünde pIII-500dü bu GB üstünde pIII-800. Elimde sürüyle IDE kablosu var. Ayrıca bu IDE kablosuna daha önce 40 lık bağlıydı hiç sorun yoktu. Kafayı sıyırıcam ben uffff ...

(yanlış anlamayın size diil bilgisayara sayıyom bu kadar lafı.. dün kafa atarken ark. yakaladı)[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

yok ne yanlış anlayacaz , zamaninda sinirlenip attiğim tekmeden cdrom kirmiş adamim ben :)
neyse valla senin iş bayaa karişik gibi gözüküyor bariz aptalca önderiler olacak ama , hdd nin ide kablosu takilan yerindeki yada boardun ide kablosu takilan yerindeki pinleri kontrol etsene ( 1keresinde benim 15gblik hdd de 1 pin içeri kaçmişti hafif ondan var-yok gösteriopdu , cımbız ile çekmiştim dişari yavaşça )
ayrica o kafa sürtmelerini belli bi süre yapmayip sonra tekrar yapabilir ... benim başka bi hdd (10gb LCT=low cost techmiş açilimi bilmeden aldim) son nefesini verdi hass derken içindekiler için ağıt yakarken oole bi elim çarpti , sonra 1 hafta sorunsuz çalişti (içindekileri kurtardim allahtan) sonra bir daha nefes almadi alet... ne biliim ufaktan tıktık sağina soluna bi dokun derim belki işe yarar ...[hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Hard disk'ten önce monitörüm bozuldu. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Muhtemelen mesaj bitmeden kapanıcak yine. Kurtuluyosunuz benden. Herkes kendine ii baksın .. Hadi eywallah. (A..... K...... makinası)[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

Valla sen önce herşeyi birakim sizin mahalledeki elektirikçiye gidiyorsun ve adamdan sizin evin hatta senin prizin elektrik akimini kontrol etmesini istiyorsun ... bu kadar aletin bozulmasi doğal değil ... sirf onun için ufak voltaj düzenleyici aletler var ole takır takır gitmemeli parçalar ...[hline]I love my solitude¹
¹Yalnızlığımı seviyorum
Sosyal ağlarda paylaş

hired_gun abi öyle takır takır gitmiyor zaten ... daha doğrusu takır takırda gidiyor ama elektrikten falan diil. monitör ilk çıkan dijitallerden mesela. 15" olan bu alet artık koyu sarı renkte... ben ortaokula giderken kuzenler almıştı ki rahat bi 10 seneden fazla olmuştur. (3 sene orta okul 3 sene lise 3 senede liseden sonra = 9 sene olmuş atmayalım) olay bu yani. evin elektrik tesisatı çok süper demiyorum ama öyle makinayı bozacak kadar diil. parçaları götürecek olsa önce power supply giderdi heralde.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...