Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Biri şunu açıklasın.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
yemin ediyorum sabahtan beri Algorithms&ADS çalışmaktan yamuldum okuyamıyorum.abi niye matematikcilerin işini biz yapyoruz yaw. neyse:
abi şu küme ifadesinin sözlü anlatımı nedir?

A ,B ve C kümeleri var.

A U {uv | u eleman B ^ v eleman C}[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Bir zamanlar fırtınalar estirirdim
Bilmiyorumki kafam çok karışık.?
Mesaj tarihi:
valla liseden hatırladığım kadarıyla (ehe semboller tanıdık geldi atlıyım dedim) şu demek:

a kümesi + b(kesişim)c olması lazım.

öyle mi? doğru mu hatırlamışım?
*!işletmeci işletmeci bakar etrafına*[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Mesaj tarihi:
A ,B ve C kümeleri var.

A U {uv | u eleman B ^ v eleman C}
|
A Birleşim sora KApsar,Birleşim(Heralde)B de Cnin alt kümesi?
öeh :)

u=kapsar
n=Keşişim
-=fark
V=hatırlıyamadım
^=bunuda :P

ya,kitapta görsem yada resmen fiilen görsem biracık çıkar gibin..
ama Birleşim işaretini yeni çaktım :p A U (a -u) ne diye bir saattir düşünmeden alamadım[hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

Only in My Dreams Now...Curse!
Jimenez artık LTDF da olamayacak...
Mesaj tarihi:
ehe orda her u B'nin elemanı olmak üzere ve her v C'nin elemanı olmak üzere (u VE v) yani (b kesişim c) deniyo diye anladım ben.[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.
Mesaj tarihi:
abi siktir et kapsarmı kapsamazmı?
sadece uv ne onu söle lütfen yaw.bu arada | öyleki demek.

ben size anlamadığım yer haricindeki kısmı anlatayım.

A birleşim {uv}.bu "uv" öyleki "u" B kümesinin elemanı ve "v" C kümesinin elemanı olacak.

ama uv ne? kesişimmi,birleşimmi, kartezyen çarpımmı? ne yani ne bu?

computitional complexitysini buldum biri "uv ne?" tam açıklasa bitirecem.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Mesaj tarihi:
abi

A birleşim x diyelim,
x = hem B'de hem de C'de olan elemanlar olsun.
(çünkü u B'nin VE v C'nin elemanı olmak üzere uv diyo)

yani
A birleşim (B kesişim C)[hline]tüm dünya nüfusunun yokolduğu büyük savaştan sonra hayatta kalan tek kişi evde oturmaktadır. kapı çalar.

[Bu mesaj Zed tarafından 06 January 2004 04:02 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Ra_d, 06 January 2004 03:55 tarihinde demiş ki:
sadece uv ne onu söle lütfen yaw.computitional complexitysini buldum biri "uv ne?" tam açıklasa bitirecem.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:

basitce;

Birleşim + Ve oluyor :?
ama Diğer şekilde,ikisi bir olarak bir manaya geliyor ise (var mı böyle bir şey?) bilemiyeceğim Ra_d :] Ceptelefonundan matematik hocasına mesaj atsam yarın sabaha kadar anca cevap gelir :)
Mesaj tarihi:
Her ne kadar kümeleri seneler önce görmüş olsam da ( hepimiz gibi ), sanırım kartezyen demek değil bu.

A U {uv | u eleman B ^ v eleman C}

Aynı Reg Exp gibi gidiyordum ben bunda, yani u B nin elemanıymış ve v de C nin elemanıymış.. A da u ve v yi kapsıyormuş.

| = such that gibi bişey oluyordu. ^ da ve.. Hatta V de veya :)

Kartezyen çarpım daha farklıydı, şu Lineer Cebirdeki değil mi ? Her kümedeki elemanlar, teker teker diğer kümenin tüm elemanları ile çarpılıyordu.

Evet evet sanırım böyleydi.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Mesaj tarihi:
sharky sen sanırım bilg müh okumuştun eğer öyleyse ve hatırlıyosan ackermann probleminin recursive kullanmadan çözümünü biliyomusun?

hayır algoritmayı kurdum ama implement edemedim.nettende buldum benimkinin ayınısı ama oda çalışmıyo.[hline]Mazhar Alanson-Cem Yılmaz:
Mesaj tarihi:
Keşke bilg. müh. okusaydım Ra_d :)

Henüz recursive olmayan ( sadece internet üzerinden araştırma ) bir çözüm göremedim. Hatta çoğunda recursive kullandıkları function 'un adı da ack() :) Sanki biri yapmış, herkes ona bakarak yapmış gibi.

Eğer Ackermann Probleminin ne olduğunu şu saatte algılayabilirsem, ben de bir şeyler üretmeye çalışırım, ya da çalışmayabilir üşenip yatabilirim :)

Fakat anladığım kadarıyla Matematiksel işlemlere dayanan bir algoritma.. Bilg. Müh. 'ün primer görevi ve işlevi bu değil ki ?

http://www.google.com.tr/search?q=cache:jB6XOP3OvEEJ:theory.lcs.mit.edu/classes/6.042/fall02/handouts/problemsets/ps2.pdf+What+is+Ackermann+Problem+%3F&hl=tr&ie=UTF-8 --> Problem 5... Bu ne abi ?!?! Saat mi çok geç ? Olay mı çok karışık ?

[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net

[Bu mesaj sharky tarafından 06 January 2004 06:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ackermann fonksiyonu:
ack(0, y) = y + 1
ack(x, 0) = ack(x - 1, 1)
ack(x, y) = ack(x - 1, (ack (x, y - 1))

Hoca bu problemi recursive function kullanmadan yapabilen bir arkadaş nobel ödülü alır.. Problemin tanımı bile recursive

Şöyle bir daha bakınca, sanki bir doğru ( ya da eğri ) nin denklemi çıkıyormuş gibi görünüyor. Analitik düzleme koyulduğunda, X i kestiği yer, Y i kestiği yer olarak bakılabilir. Bir şekilde ( matematikçi arkadaşlar yapar ancak herhalde ) bu eğrinin denklemi çıkartılırsa - ki generic bir eğri çıkabilir ki patlar o da -, recursive olmadan verilen X 'in Y si, verilen Y 'nin X 'i bulunabilir.. Öbür türlü fonksiyonu aynen yazmak gerekiyor - ki bilgisayar programcısı için bu daha kolay bir çözüm olsa gerek :)

[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
www.ekohost.net

[Bu mesaj sharky tarafından 06 January 2004 06:09 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...