slayer__ Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 Mesaj tarihi: Mart 14, 2003 5 gün önce güç kaynağı yanmıştı bilgisayarın (içersinde olan elektrik kablosunu taktığınız) neyse hafta sonu fln olunca bekledi biraz 2 gün önce düzelttim problemi ama aldığımdan beri sistem oldukça yavaşlamış göründü mesela konu adı kısmını doldururken bile önce yazıyorum 10-15 sn sonra yazılar çıkıyor asıl problem olanı ise cd yazamıyor olmam yavaşlıktan dolayı nero bir süre sonra timed out diyor(büyük dosyaları yazmayı denedim hep tek bşaına 600mb 700mb 300mb hepsinde de timed out) acaba bunun nedeni nedir benim aklıma gelenler güç kaynağı yetersiz geliyordur(çok saçma görünüyor) 2 yıla yakın süredir aynı windowsu kullanıyorum 1gb kadar yer kaplıyor şu anda (w98se2) virtual memory c sürücüsü 2.1gb yer var d de ise diğer kullandığım program vsvs. neronun dosyalarını attığı yer ise d gene defragment c ye 500 gün önce yapmışım en son d ye ise hiç bi zaman :) çektiğim filmleri fln cdye çekip siliyorum bunlarda 1.4gb kadar oluyor ikişer ikişer çekiyorum çünkü bu kadar büyük boyuttan dolayı d deki sectorlerin arası açılmış ve yavaşlamış olabilir defrag olayı ise çok çok çok sıkıcı ve acaip zaman alıyor 98 için bu olayı yapan program varsa yapayım yoksa gece açık bırakmak zorunda kalicam 13gb lik d için bazen reset attığımda başta olan ram sayımı bazen olmuyor ramleri tekrar tekrar taktım biostan olcağını sanmıyorum (güç kaynağının yanma nedeni kısa devre acaba ana kartada zarar verdide ondan mı problem oluyor)
Ceday Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Benim gördügüm en hızlı defragı Norton Utilities yapıyor. İstiosan icq dan msg at, upload edim..
Anason Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 aslında ilginç ama güç kaynağın 5 voltu normal 12 voltu anormal verebiliyor olabilir.yani anakart düzgün çalışıyordur ama hdd,cd gibi aletler düşük voltajdan yavaş çalışma yapıyor olabilir.
sharky Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Tüm yazıyı okuyamadım, fakat Defragmentation Vopt 'u öneririm. ( www.vopt.com )[hline] Ethernass.. Oyuncuların geliştirdiği dünya.. www.ethernass.com
slayer__ Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2003 güç kaynağını biostan ve iki ayrı programla kontrol ettim problemsiz çıktı
Catscratch Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Mesaj tarihi: Mart 16, 2003 Genelde reset atıldığında Ram'ı tekrar saymaz. Ramlardeki elektriğin kesilmesi lazm tekrar sayması için. Yani power'dan kapatman lazm. Eğer senin bilgisayar arada bir Reset attıktan sonra başlarken ram sayıyosa bi sorunu olabilir bios'ta felan.[hline]This Cat Scratches Free.
Öne çıkan mesajlar