Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDD ile ilgili sorun ve aldığım hata mesajları.

kavel

Öne çıkan mesajlar

3 Adet HDD Takılı şu anda makinama.
Bunlardan ikisi 20GB'lık ve bana sorun yaşatan bu iki HDD.

Primary Slave : FIREBALLlct10 20 A03.900
Secondary Master : MAXTOR ATHENE WAH21PBZ

Primary Slave' e bağlı olan Harddiskin MBR bölümü bozuk. Yani Linux, XP, 2000 Türevi bir işletim sistemini kuramıyorum ona. Birde açılırken bu harddisk için

Primary IDE Channel ne 80 conductor cable installel.

Mesajını alıyorum.

Secondary Master'a bağlı olan HDD ise bana arkadaşım tarafından getirildi. Sorunlu olarak elime ulaştı yani. Onu herhangi makinaya bağladığımda ise BIOS'ta harddiski görüyor fakat makina açılırken

Secondary Master hard disk failed.

Mesajını alıyorum.

Bu sorunları halledebilir miyim. Yada halledilebilir mi? Eğer halledebilirsem HDD almaktan kurtulacağım ve bu da benim için çok iyi olacak.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

Primary Slave icin ;

Primary Master daki diskin MBR sine yuklersin, veya Secondary Masterdakine.. GRUB veya LILO yuklersin, gayet rahat kullanirsin bir suru isletim sistemini.. Nasil yapacagim dersen, ayrintili aciklarim buraya, karar verdiginde elbette :)

Secondary Master icin ;

Yeni BIOS larda S.M.A.R.T. denen bir ozellik var. Onu acip bir dener misin ? S.M.A.R.T. diskin neyinin bozuk oldugunu muhtemelen soyleyecektir, eger soylemiyorsa ve direk bozuk oldugunu soyluyorsa, bu sefer de kapatmayi dene :) Ya da BIOS daki Halt On All Errors `u None yap, sistemi ac. Diski kullanabiliyorsan, BIOS `un sacmalamasi olarak kabul ederiz :)

Kisaca Secondary Master icin sadece teori uretebilecegim.[hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..
Ethernass Sys. Adm., Sys. Security Prv., Ethernass Rsp.
www.ekohost.net
Sosyal ağlarda paylaş

S.M.A.R.T Zaten açık sanırım sharky. Hatayı atlayıp makinayı açmayı denedim. Windows görmedi. Partition Magic benzeri programlarlada denedim görmedi. Yani BIOS saçmalaması değil. Ama diğer dediğini deneyeceğim.[hline]Uniyasam.Com Admin / ICQ#85889898
Grafiker ( Corel Draw & Photoshop ).
Autocad öğrenmek zorunda kalmış olan kişi.
Fizik okumayı bilinçli olarak seçen bilgisayar manyağı ve ruh sağlığı yerinde olmayan biri.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...